Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פפרדלה רחובות

פפרדלה: קרב סכינים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לפתע נכנס לזירה מתמודד נוסף: אספרגוס עם ניוקי בפסטו ושמן זית ומעל כל הפלא מנת דניס. הדג הפתיע בעדינות, בנינוחות ובתחושה הנעימה שהותיר בפה והוא גם זה שלקח את הקופה..." שירלי רחמים, קרב סכינים, פפרדלה, רחובות

מסעדת פפרדלה התחילה מחלום ילדות של שלושה חברים שעוד כששיחקו שלוש מקלות גיבשו את חלומם לפתוח יחד מסעדה. והנה זה קרה: פפרדלה היא בר אוכל איטלקי איכותי במיוחד, השלושה הם אייל אורן וירון אלבז בעלי רשת הקונדיטוריות "אייל מאפים טובים" ומאיר לביא, יועץ השקעות במקצועו, האיטלקית הכשרה ממוקמת בלב לבו של פארק המדע ברחובות, היא קיימת כבר קרוב לחמש שנים והשבוע סוף סוף הצטרפתי לקהל הלקוחות שלה.

אחרי יום עבודה מפרך במיוחד החלטתי שאין כמו ארוחה טובה עם מישהי שאני אוהבת, ובת דודתי מורן סיפרה שפפרדלה השיקה לאחרונה תפריט טעימות מיוחד וערבי "קרב סכינים". טעימות אני אוהבת וקרבות מעלים אצלי את האדרנלין, לא עובר רגע ואנחנו מעודדות בטריבונה.

המלצרית של פפרדלה מסבירה את פרטי התכנית: בארוחת קרב סכינים טועמים ממיטב המנות של פפרדלה ואחרי כל מנה מקבלים דף משוב ומדרגים כמה אהבנו את המנה. אחת לפרק זמן נאספים כל דפי המשוב והטבח שאסף הכי הרבה likes נוסע להשתלמות בארץ המגף, ובינינו הסועדים המשתתפים מוגרלות ארוחות זוגיות.

שריקת הפתיחה נשמעת והסיבוב הראשון נפתח. ראשונה נכנסת פוקצ'ה, מתהדרת בחום שהיא מפזרת ולצדה מונחת ברוסקטה במטבל עגבניות פיקנטי במקצת. יחד אתה נכנס גם חציל בלאדי בטוח בעצמו עם רוטב טחינה גולמית איכותית, סילאן ועדשים. עוד בסיבוב הראשון, בעודנו טובלות בעונג עוד חתיכה של פוקצ'ה בחציל ומערבבות הכול יחד כדי לחוות את הכול, מגיעה לה צלחת מלבנית מאורכת עם עוד ארבע טעימות של ראשונות כשכל אחת מענגת יותר מקודמתה – עגבניות שרי עם גבינת מוצרלה, סלט בטטה עם עלי בזיליקום ואגוזים, סלט עלים עם חמוציות וגבינת פטה ברוטב פסטו ועגבניות.

עם כוס למברוסקו ביד אנחנו מתמוגגות מהאושר שנפל בחלקנו, אוחזות ביד את דף המשוב ושואלות "המממ? מה אהבתי? תחושת עליונות מסוימת שמגיעה מכיוון החציל אופפת את השולחן בעת ניקוד המנות, ההחלטה קשה והזוכה לסבב הראשון נבחרת: מנת החציל. מורן, שהחמיאה דווקא לשף הבטטות, כובשת פניה בידיה.

סיבוב שני בסימן עיקריות. אנחנו טועמות רביולי במילויים שונים אפוי ברוטב סיציליאני של שמן זית, עגבניות ובצל מוקרם ומנת פיורי דה פסטה עם תרד וגבינת ריקוטה. זהו סבב חזק וקשה ביותר. העפרונות בידינו, ולפתע נכנס לזירה מתמודד נוסף: אספרגוס עם ניוקי בפסטו ושמן זית ומעל כל הפלא מנת דניס. הדג הפתיע בעדינות, בנינוחות ובתחושה הנעימה שהותיר בפה והוא גם זה שלקח את הקופה.

בשלב זה כבר היינו מלאות לחלוטין. אלו אמנם רק טעימות, אבל כשהן מצטרפות זו לזו הארוחה מתחילה לקבל ממדים אדירים. אלמלא היה הסיבוב האחרון של קינוחים, ייתכן שהיינו פורשות בשיא. ופל בלגי עם שוט ריבת חלב ושוט שוקולד, סופלה שוקולד חם ופחזניה עם קצפת – מה נותר עוד לבקש. נשברתי והכרזתי על כולם כמנצחים.

בנוסף לערבי קרב סכינים שמתקיימים בימים א-ג' מרעננת פפרדלה את התפריט עם מנות חדשות ועם עסקיות אטרקטיביות במיוחד. היא כשרה ופתוחה בכל ימות השבוע, בתפריט תמצאו מיני פסטות, פיצות, רביולי ועוד מבחר מיוחדים. מלחמה זה דבר טוב. אני ראיתי את אחד הקרבות המוצלחים שראיתי בחיי.