מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת רפאלו טבריה

רפאלו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדניס שהוגש לי נפרש על ידי הטבח לשניים, כך שהן חלקו החיצוני והן הפנימי נצרבו בגריל. גם כאן ניכרה מיומנות המטבח של רפאלו בהכנת מנות דגים..." יובל בלנקובסקי אוכל דגים אל מול נוף הכינרת במסעדת רפאלו שבטבריה

מסעדת רפאלו שבטבריה שוכנת במדרחוב הסמוך לחופי הכינרת. כיאה למסעדה טבריינית, צופה חלקה הפתוח של רפאלו אל המראה המרהיב של תכול הכנרת והיא מתמקדת במנות דגים טובות. הקונספט הוא של מסעדה איטלקית, בתפריט העשיר והמגוון תוכלו למצוא כריכים, פיצות, מבחר גדול מאד של פסטות, מנות דגים וקינוחים, כך שאף על פי שתחום ההתמחות של רפאלו הוא דגים, ניתן למצוא כאן מנות נהדרות נוספות.

את הארוחה שלנו ברפאלו בחרנו להתחיל במנת חצילים בלבנה וללוות אותה בפוקצ'ה עם שמן זית ועשבי תבלין. הפוקצ'ה שהגיעה על קרש עץ עגול עם סכין סטייק לחיתוך הייתה ריחנית, חמה ותפוחה, כיאה לפוקצ'ה טרייה הנאפית במקום. שמן הזית ועשבי התבלין העניקו לה טעם וארומות שהשתלבו נהדר עם החצילים בלבנה: כאן הונחה על הצלחת תלולית מסוגננת של לבנה טרייה שעליה פוזרו בנדיבות גרגרי קצח שחורים, בסמוך הונחו שתי פרוסות גדולות של חציל קלוי וסלט קטן של עלי בייבי. מכאן כל שנותר לנו הוא להתענג על שילוב הטעמים והמרקמים של החציל הקלוי והלבנה עם הפוקצ'ה החמה והריחנית. זו הייתה פתיחה ים תיכונית נהדרת לארוחה שלנו.

לשם טעימה בלבד הזמנו גם פסטה פנה ברוטב הבית – רוטב אלפרדו המורכב משמנת, פטריות ומעט רוטב סלסה חריף שהוסיף למנה כולה עקיצה נעימה של חריפות על הלשון. על הפסטה מגרדים ברפאלו גבינת פטה, מה שמוסיף לה טעם המתאים לחיך הישראלי, שמנתיות ופיקנטיות. באשר למנה עצמה - היא הייתה מאד נדיבה ויכולה להספיק לפחות לאדם אחד ואולי אף לשניים.

המשכנו למנות הדגים, שהן, כאמור, גולת הכותרת של רפאלו, ואכן לא התאכזבנו. זוגתי הזמינה בעקבות המלצת המלצרית החביבה פילה של דג מושט בגריל, ואני - דג דניס שלם על הגריל. הפילה של זוגתי היה רך ונימוח, וניכר כי היד שהניחה אותו על הגריל היא מיומנת. נבזק עליו תבלין גריל כתום שהוסיף לו טעם וצבע, ולצדו הוגשו ציפ'ס טריים, חמים ונוקשים. דג הדניס שהוגש לי נפרש על ידי הטבח לשניים, כך שהן חלקו החיצוני והן הפנימי נצרבו בגריל. גם כאן ניכרה מיומנות המטבח של רפאלו בהכנת מנות דגים. לצד הדג הוגשו פלחי תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שמן זית ועשבי תיבול שהשלימו היטב את המנה הנהדרת. לצד כל אחת ממנות הדגים הוגש גם סלט ירקות קטן וביתי שגם בו ניכרה הטריות האופיינית לרפאלו – לא מדובר בירקות עייפים משהות ממושכת במקרר אלא בירקות שנחתכו במקום מיד עם ההזמנה.

מנות הדגים התאימו לאווירה החמימה של צהריים במזג האוויר הטברייני. אל מול נוף הכינרת המקסים הנשקף משולחנות החוץ של רפאלו, נדמה שאכילת מנות הדגים הטובות של רפאלו היא דרך נהדרת לסעוד בטבריה וליהנות מיופיה של העיר הצפונית העתיקה.