מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פדריקו תל אביב

פדריקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שלוש צלעות עמוסות בשר לעייפה, בשרניות וטעימות להתענג, מונחות על מצע מחית תפוחי אדמה ירוקה. כשמה כן היא, ענוגה ונימוחה בפה..." שיר כידן מבקרת במסעדת פדריקו, הממוקמת במתחם קולנוע רב חן שבכיכר דיזינגוף התל אביבי

ממש בכיכר דיזינגוף, המרכז התרבותי של מרכז התרבות של ישראל, כלומר תל אביב, נמצא קולנוע רב חן. בעלי הקולנוע החליטו להימנע מהקלישאה הידועה של מזנון המספק חטיפים, שתייה ופופקורן בעלות של משכנתא בפריסה לעשרים שנה ובמקום זאת להקים בבית קולנוע רב השנים, הניסיון והחן את מסעדת פדריקו. המטרה הראשונית להקמת מסעדה במתחם בית הקולנוע היא ליצור מקום ביתי שבו ניתן לקיים השקות של סרטים ואירועי תרבות המתקיימים במתחם לרוב כמו גם פגישות עם במאים ושחקנים. מכיוון שלא בכל יום יוצא סרט חדש לאקרנים, אפילו לא בקולנוע רב חן, משמשת פדריקו את אורחי בית הקולנוע לארוחת גורמה מושקעת של לפני או אחרי הסרט. גם לסתם תל אביבים ולאורחים לרגע, המבקשים לאכול במקום מלא חן ונווה תרבות שאינו ממוקם על שפת המדרכה לעין העוברים והשבים ברחוב דיזינגוף הסואן.

אנחנו הגענו למסעדת פדריקו בלי קשר לכל סרט, השקה או במאי. לשם התחלה התפנקנו בלחמים שונים, טריים ואנינים כגון לחם תאנים, לחם אגוזים ולחם כפרי. הלחם האנין הגיע בתוספת טפנד זיתים ושום שטעמו חזק ואיכותי. חברתי הזמינה עלי זוקיני צרובים במילוי גבינת עיזים צרפתית. עיצוב המנה מושקע לפחות כמו טעמה המחושב כך שהזוקיני שובר את טעמה החזק של הגבינה. אני הזמנתי ארטישוק בחומץ, חמצמצות מעודנת מטפטפת על הלשון, עדינות אין קץ עוטפת את בלוטות הטעם ומפנקת את הגרון במרקם רך ומענג.

בין למברוסקו תוסס וקר לקברנה אדום הזמנו את המנות העיקריות של פדריקו. הצמחונית הזמינה רביולי תרד מוקרם: פסטה חלומית במילוי תרד וגבינת ריקוטה מוקרמת ברוטב שמנת איכותי הממלא את הפה ברכות אין קץ המלווה אותך לאורך כל הארוחה. אני, הקרניבורית, הזמנתי צלעות טלה. בהתחלה היה לי קצת לא נעים ממנו, בעיקר אל מול עיני הצמחונית שבמקרה שלה באמת מדובר באידיאולוגיה. אבל עם הגעת הצלחת שכחתי את הטלה המסכן והתעניינתי יותר בעיצובה המושקע של המנה. שלוש צלעות עמוסות בשר לעייפה, בשרניות וטעימות להתענג, מונחות על מצע מחית תפוחי אדמה ירוקה. כשמה כן היא, ענוגה ונימוחה בפה. אפילו הצמחונית לא הצליחה להתעלם מהמראה המזמין של המנה ושלחה מזלג מהוסס כדי לטעום. את מחית תפוחי האדמה, כמובן, ורק בחלקים שבוודאות שלא נגעו בבשר.

לקינוח לקחנו גביע טירמיסו שטעם החלב שהורגש בו ריגש את הצמחונית. השילוב בין מצע ביסקוויט לבין קרם גבינה עשיר עם ליקר קפה ושמנת המעוטרים בפולי קפה מצופים שוקולד הצליח להפוך את הקינוח שתוכלו למצוא בכל מסעדה למנה ייחודית למסעדת פדריקו, שכדי ליהנות ממנו שנית תצטרכו פשוט לחזור לפדריקו. אני התעקשתי על שוקולד ולכן לקחתי את עוגת היער השחור שבין שש שכבות הקקאו שלה נחבאים קצפת עשירה ודובדבנים חמוצים והיא מעוטרת בתלתלי שוקולד לרוב.

אז אולי כדאי שתנסו את פדריקו מדי פעם עם או בלי קשר לסרט. אולי במקרה תגיעו לאיזו השקה של סרט או תפגשו במקום את הבמאי או השחקן האהוב עליכם. אין כמו חוויה טובה ואוכל טוב כדי להפוך את השבוע לאופטימי ולהחדיר חיוך גדול ממש לאמצע הפנים.