Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת אצל יוחנן נס ציונה

אצל יוחנן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"את הלחוח בעלת המרקם הספוגי אני מנסה לשמור למרק שתכף יגיע. את פיתת הסלוף בעלת המרקם הבשרני יותר אני מקבלת לוהטת ושחומה במקומות הנכונים, והיא קלאסית לניגובים..." שירלי רחמים דוקטור לחומוס אצל יוחנן, נס ציונה

איך שבא לי חומוס, עוד לא התחיל היום וכבר אני חולמת על צהריים אצל יוחנן בנס ציונה. מסעדת אצל יוחנן ממוקמת במתחם הפאוור סנטר בעיר ודקות ספורות בלבד ממתחם פארק המדע ברחובות, שם אני עובדת. כשמגיעה סוף-סוף השעה המיועדת אורזים את עצמם כמה רעבים ודוהרים מהקובייה שלנו במשרד אל עבר יוחנן ומטעמיו הביתיים מדיפי הניחוחות התימניים המשובחים.

יוחנן שלמה, הבעלים של אצל יוחנן, הוא מסעדן ותיק עם קילומטרז' של כמעט 40 שנים, שנושא עמו אנרגיות וחמימות שקשה לפספס. הוא מבשל, מארח, מגיש ואף יושב עם הסועדים שעם השנים הפכו לחברים, רק נכנסנו למסעדה וכבר הוא מגיע עם מנת החומוס פול, כובשת כהרגלה, ולצדה לחוח, סלוף, כרוב וחמוצים, העיקר שנהיה רגועים.

אצלנו במשרד יודעים שרעב + חניה + מהירות + הכי טעים שיש = צהריים אצל יוחנן, וכשתוקף אותנו רעב גדול שאינו מגובה בהפסקת צהרים ארוכה, יוחנן הוא בדיוק הכתובת הנכונה: האוכל מגיע בשניות, עוד לפני שאני מספיקה להגיד לחוח, והנה הפיתה כבר מונחת מולי, רק ביס אחד וכבר החברים למשרד מזכירים לי שגם הם רעבים.

את הלחוח בעלת המרקם הספוגי אני מנסה לשמור למרק שתכף יגיע. את פיתת הסלוף בעלת המרקם הבשרני יותר אני מקבלת לוהטת ושחומה במקומות הנכונים, והיא קלאסית לניגובים. על החומוס של אצל יוחנן כבר העידו רבים וטובים ממני, וכנראה שלא בכדי הוא מצא את עצמו עולה לגמר אליפות הארץ בתחרות החומוס הטוב ביותר.

כשהסתיימו הניגובים אצל יוחנן, שאליהם הוספנו גם "סלט עצבני" של ירקות קצוצים קטן עם פטרוזיליה ובצל, הגיע רגע המרק, ואצלי עונות השנה אינן משנות, מרק עם חתיכות בשר ותפוח אדמה שלם ורך כמו חמאה הוא חלק בלתי נפרד מארוחת הצהריים שלי.

התפריט אצל יוחנן הוא פשוט וטעים, כולל מגוון סוגים של תוספות לחומוס, מיני מרקים, ועוד כמה עיקריות ביתיות כמו ממולאים, במיה וקציצות בשר נפלאות שהייתי חייבת לטעום מהצלחת של אחד החבר'ה. על האימפריה הקטנה של יוחנן כבר כתבו כמעט בכל עיתון, במבט קטן אל הקירות תגלו שלל כתבות ותשבוחות מפי רבים.

אחרי המרק שגמעתי בהנאה אני בוחרת את המנה העיקרית שלי – מנת השָוִויַה - בשר גולש מתובל היטב שהייחודיות היא ברכות של הבשר שמתבשל לו לאיטו על פתיליות ונותן תוצאה מעוררת השראה.

עוד הספקנו כמה לגימות של קפה שחור ובקלוואה והנה חלפה לה לדאבוננו שעת הצהריים. עם הספק מרשים ביותר ואוכל ביתי אמתי חזרנו להמשיך את היום שלנו בקובייה.

את הדלתות של אצל יוחנן פותחים בכל יום החל מהשעה 8:30 וסוגרים אותן בשעה 17:00. המסעדה כשרה ובימי שישי פתוחה עד השעה 15:00, הקהל מגוון, האווירה ביתית, משפחתית ומקסימה, זוהי מסעדה קטנה שהיא גדולה מהחיים ומומלצת בחום.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש