Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על המבורגרים חובקי עולם ברשת מוזס

מוזס חובק עולם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"וכעת לכוכבי הערב של מוזס – ההמבורגרים כמובן. היות ששנינו רוצים לנסות את הסדרה החדשה, אנחנו לוקחים את שני המיוחדים של אותו שבוע – 'מומביי בורגר' בשבילי ו'אטאטורק בורגר' בשבילו..." שפרה צח חובקת עולם במסעדת מוזס

הוא חוזר הביתה בשמונה בערב, אחרי יום עבודה ארוך שבמהלכו הצליח רק לחטוף איזה סנדוויץ'. האם את: א' - חוגרת סינר ומתחילה לבשל לו, ב' - מצטיידת בטלפון ומתחילה לחייג לטייק-אווי, או ג' - מכניסה אותו לאוטו ונוסעת לסניף מוזס הקרוב? בחרת ג'? בינגו. גם הרווחת ערב של זוגיות וגם גילית שבמוזס נותנים טוויסט אתני להמבורגרים המוצלחים שלהם, עם "המבורגרים חובקי עולם". סדרת המבורגרים שזוכים לתיבול ולתוספות ברוח המטבחים השונים. כך למשל ה"מקס בורגר" המקסיקני של מוזס מוגש עם פריחולס, גווקמולי ובצל סגול, ה"קריביאן צ'ילי" מתהדר בתוספת של אננס קלוי וקטשופ צ'ילי, ה"טוקיו בורגר" מתובל בקטשופ ווסאבי פיקנטי וכן הלאה, עם ייצוג גם למטבח הצרפתי, המזרח-תיכוני וההודי. מדי שבוע מוגשים במוזס, לצד התפריט הרגיל, שניים מההמבורגרים המיוחדים.

חוץ מזה, אם כבר הגענו עד הלום, הרי לא נתנפל מיד על האוכל, אלא ניקח את הזמן, ניהנה מאווירת הדיינר, ועל הדרך גם נתכבד בקוקטיילים המיוחדים של מוזס: מוחיטו-מוזס בשבילי, שהוא חמצמץ-פירותי יותר מהמוחיטו הקלאסי בזכות תוספת של דובדבנים ואוכמניות, ופרוזן-דקירי בשבילו, מעין ברד על בסיס וודקה עם אננס, מנגו, פסיפלורה ומיץ תפוזים. על פרטי הקוקטייל החביב הזה, שאינו מופיע בתפריט, אנחנו שומעים מהמלצר, שהוא חלק בלתי נפרד מהארוחה שלנו במוזס – מי שמצליח פעם אחר פעם לתאר לנו בדיוק רב את המרכיבים ואת הטעמים של המנות השונות ולכוון אותנו בהתאם. לזכותו נזקפת גם המנה הראשונה שחלקנו בינינו בהנאה, גם היא מהמיוחדים שאינם מופיעים בתפריט של מוזס – כבדי עוף שחמחמים בחוץ וורדרדים-נימוחים מבפנים, ברוטב של יין אדום, חומץ בלסמי ודבש, על מצע של עלי תרד ותפוחים, עם צ'ילי יבש ובצל חרוך שהשתלב במתקתקות של הרוטב.

וכעת לכוכבי הערב של מוזס – ההמבורגרים כמובן. היות ששנינו רוצים לנסות את הסדרה החדשה, אנחנו לוקחים את שני המיוחדים של אותו שבוע – "מומביי בורגר" בשבילי ו"אטאטורק בורגר" בשבילו.
כפי שאפשר להבין מהשמות, המומביי מייצג את המטבח ההודי: 200 גרם של המבורגר בקר קלאסי המוגש בלחמניית שמרים עם מיונז, צ'אטני פלפלים מתקתק ופיקנטי, כרוב לבן ותבלינים אוריינטלים.
השילוב של הצ'אטני פלפלים עם התיבול המיוחד הופך את המנה לחגיגת טעמים מתקתקה-עוקצנית, שטעמיה מאוזנים על-ידי המיונז והכרוב. בעלי, חובב המטבח הים-תיכוני, מאושר בחלקו עם ההמבורגר המתהדר בשמו של אטאטורק, העשוי מתערובת של פרגית, כבש ועגל ומוגש יחד עם מיונז צ'ילי מוחמץ, בצל סגול, נענע וכוסברה. את העלים של זו האחרונה, שאינה חביבה עליו, הוא ביקש להשמיט, וגם בלעדיהם הייתה למנה ארומה מיוחדת שנעמה לו מאוד. גם שתי התוספות לא אכזבו – ה"וודג'ס" – פלחי תפוחי האדמה הפיקנטיים הידועים של מוזס, וסלט ירוק עם עלי חסה, בוק-צ'וי, סלק ואגוזים.

נהנינו? התפנקנו? נמשוך את זה עוד קצת, עם שני קינוחים: סופלה שוקולד חם בשבילי, עם רוטב נוגט וגלידת וניל – קלאסי, מתוק וכיפי, ובשבילו קרם ברולה-קוקוס עם קוביות אננס מעל, מה שמעניק גוון טרופי למנה המוכרת. ההמבורגרים חובקים עולם, אנחנו חובקים זה את זו, ומה צריך יותר מזה.

צילום המבורגרים: שי בן אפרים