Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על פסטיבל היין השניים עשר במטה יהודה

פסטיבל היין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כמו בכל שנה בשתיים עשרה השנים האחרונות, הופך חודש סיום הבציר לפסטיבל משכר של פעילויות לכל המשפחה, ובהן טעימות יין, סיורים, דריכת ענבים בגתות עתיקות, מרוץ יקבים ועוד, בליווי מופעים מוזיקליים ותערוכות אמנות..."

ברוכים הבאים אל חבל ארץ שבו הגתות העתיקות של פעם מתערבבות עם היקבים המודרניים של היום, הזמן נמדד בבצירים במקום בשנים רגילות ("אנחנו פה כבר שלושה בצירים", אומרים לנו ביקב טפרברג החדש), והכורמים לא ישנים כבר חודשיים כי השעות הטובות ביותר לבציר הן השעות הקטנות של הלילה. מטה יהודה – ארץ היין של ישראל. 4,000 דונם פוריים, המשתרעים על פני שפלת והרי יהודה, ובהם כרמים, נופים ציוריים, אתרים היסטוריים ומיזמי תרבות ואמנות.

כמו בכל שנה בשתיים עשרה השנים האחרונות, הופך חודש סיום הבציר לפסטיבל משכר של פעילויות לכל המשפחה, ובהן טעימות יין, סיורים, דריכת ענבים בגתות עתיקות, מרוץ יקבים ועוד, בליווי מופעים מוזיקליים, תערוכות אמנות וטעימות אוכל מקומי.

זו ההזדמנות שלכם להיפגש עם הייננים, לטעום את מיטב תוצרת היקבים ולרכוש יינות בוטיק ושמני זית מקומיים. השנה הושק לראשונה סיור היקבים "חנה, סע וטעם", שיוצא מדי יום שישי בשעה 10 בבוקר ממתחם הרכבת בבית שמש. הסיור עובר בהרי יהודה, בליווי הסברים של מדריך מקצועי על ההיסטוריה והתרבות של האזור עוד מימי התנ"ך, ומשולב בביקורים בשלושה יקבים שונים. הסיור מסתיים בשעה 13.00, ומחירו 50 ₪, בהרשמה מראש.

היקבים המשתתפים בפסטיבל הם: בן חנה, בר גיורא, משק יין הנס שטרנבך, טפרברג 1870, יהודה, כץ, כרמי יוסף, לה טרה פרומסה, לטרון, מוני, נבו, נחשון, סוסון ים, עגור, עמק האלה, ענתות, פלם, צובה, צפרירים, צרעה, קטלב, קלע דוד, קסטל, שורק ושריגים.

הנה כמה טעימות מבין היקבים בהם ביקרנו והיינות אותם דגמנו:

יקב טפרברג: מתהדר ב-130 שנות ותק, שהופכות אותו לוותיק ביותר בישראל. אף על פי שהפך כבר ליקב הרביעי בגודלו בארץ, תוצרתו עדיין נהנית מהאפיל של יין בוטיק. החידוש השנה: יין מלבק, יין אדום המזוהה עם ארגנטינה, לראשונה מתוצרת ישראל.

יקב מוני: בבעלות משפחה מכפר מ'רר, שמתמחה מזה דורות בייצור שמן זית, ומציעה, לצד יין הקלארט החביב שלה גם שמן זית משובח.

יקב צפרירים: אהבנו את קברנה 2008, יין אדום מלא, שמורגשים בו טעמי אוכמניות, שוקולד ועישון קל.

יקבי צרעה: המצטיין שלנו – נווה אילן 2009, יין 100% שרדונה ששני שלישים ממנו יושנו בחביות במשך שמונה חודשים ושליש במיכלים, מה שהופך אותו לקליל וקיצי, עם חמאתיות קלה שאינה מתפרצת.

יקב כץ: מתייחד בכך שהוא יקב "ירוק", מה שמתבטא גם בתהליך הייצור וגם ביינות עצמם. דוגמה מוצלחת במיוחד הוא ה"רנואר" 2007 – קברנה-מרלו-פטיט סירה. זהו יין שיושן למעלה מעשרים וארבעה חודשים בחביות, בתוספת שבבים אמריקאיים לריכוך ולעידון הטעם. תהליך זה עמעם מאוד את טעמי הפירות והעניק לו טעם וניל רך ומיוחד.

בכל יקב הכינו פעילויות שונות וניתן להתעדכן בהן באתר הפסטיבל או באמצעות קשר ישיר עם היקבים. מרכז מידע פסטיבל היין - 24 שעות ביממה - *8108