Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> ביקורת על בר-מסעדה-קפה גורדו תל אביב

גורדו: גם בחורף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מולים ביין לבן, לימון וקוביות עגבנייה מתפצחים בהנאה, תוכנם הרך ומלא עשבי התיבול נשלק וקליפותיהם מושלכות בקצב מסחרר...." אורית איציק מתפעלת מתפריט משובח בבר-מסעדה-קפה גורדו, תל אביב – לא מוותרים על הים בחורף

במסגרת מבצע הכן עצמך לחורף, אני צועדת ברחוב גורדון בדרך לים, סוחטת קרני שמש קיציות אחרונות. במורד המדרגות המובילות אל החוף, קוראות לי שמשיות לבנות לבחון את הבר-מסעדה-קפה גורדו ששוכן תחתן.

השטח של גורדו הוא נרחב וכולל כמה אזורי ישיבה, שלושה ברים עם כל סוג אלכוהול שתוכלו לדמיין לעצמכם ועוד כמה, וחדר פנימי נפרד שבו עורכים אירועים, מערבי חברה ועד חתונות חוף. בשונה ממסעדות חוף אחרות, שמציעות רמת שירות ואוכל ירודה שאינה תואמת את המחיר ומסתמכות על מיקום בלבד, ממשיכה גורדו כבר קיצים וחורפים רבים לשרת את לקוחותיה נאמנה ברמה מעולה ובאמצעות התפריט המדובר. יש כאן קפה לצד אלכוהול, ארוחות גדולות לצד מנות פתיחה קטנות, אפשר לבוא מוקדם וללכת מאוחר, לבוא מאוחר וללכת מוקדם, עם או בלי בעלי חיים, מחשבים ניידים, ילדים או חברים, יש מספיק מקום לכולם. אין מדובר באחד מברי החוף (כבודם במקומם מונח), שאליהם מגיעים בבגד ים וכפכפים לבקבוק גולדסטאר עם תחתית טבולה בחול וזהו. לעומת זאת, כן מדובר במסעדה מצוינת ובבר מושקע, ועל זה היינו יכולים להגיד, לאכול בים אבל בלי החול ברגליים.

כל היתרונות האלו מושכים אותי אל גורדו, אבל גם עניין נוסף, חשוב ביותר לחובבת ים שכמותי, שלא נכנעת לימים המתקצרים: אני הולכת לים גם בחורף, ויהי מה. כל תייר יגיד לכם שהחורף בישראל הוא נהדר: מספיק נעים כאן בשביל לשבת בחוץ. ולשמחת אלו מאתנו שבכל זאת זקוקים לחום התנור גם כשבשיא החורף מגיעים הלילות לטמפרטורה שלא הייתה מביישת קיץ נעים בברלין או בלונדון, מציע לנו גורדו בחורף הקר שמיכות מחממות וחלונות הולנדיים שדרכם ניתן לצפות בים הסוער בלי להיחשף לרוחות העזות. גם את האוכל בגורדו מתאימים לעונה, ואם את הקיץ מאפיינות מנות קלות המורכבות מדגים טריים ומצננים, הרי שבעונה הקרה נקבל כאן ריזוטו חם, מרק סמיך, מנות על בסיס שמנת, פסטה עם פירות ים, פירה, גרטן ועוד.

כדאי לדבר בפרוטרוט על האוכל של המקום שמשמעות שמו היא איש שמן ומבסוט, כי יש המון ממנו. אל השולחן שלנו מגיעים גורדו פסיפלורה וסאב זירו – קוקטיילים על בסיס וודקה עם סורבה פירות וליקר קוקוס. אתם מוזמנים לחפש אותם בברים אחרים בעיר או מחוצה לה, אבל מדובר בהמצאת הברמנים היצירתיים והנלהבים של גורדו. הם מצננים אותנו אל מול השקיעה, ומיד מגיע לחם הבית – לבן עם דגנים וזרעי פשתן שמכינים כאן בגורדו, ולצדו חמאה מפולפלת, חלבית ונעימה.

מצעד המנות הראשונות שמגיע לשולחן שלנו הוא נטול קרקעית וכולל את הבאים: טרטר מצנן ולח של דג מוסר מתובל בצ'ילי, זעתר ובזיליקום, עם הפתעות בצל סגול וגרעיני רימון מתפצחים, משולב בעלי בייבי ורוקט על מצע של גספצ'ו פלפלים. מולים ביין לבן, לימון וקוביות עגבנייה מתפצחים בהנאה, תוכנם הרך ומלא עשבי התיבול נשלק וקליפותיהם מושלכות בקצב מסחרר. קלמרי מטוגן, פריך ומהודר ברוטב איולי ג'ינג'ר מבשר לנו בשורות טובות, נתחי פטה גדולים מקושטים בעלי בזיליקום ממלאים את פינו בתאווה, לבנה עם זעתר וטחינה עם שומשום שחור מורחים את הלחם שהוזכר כבר קודם, סביצ'ה של נתחי בורי כבוש קטנטנים, צנונית, רצועות קולורבי, בצל סגול ונבטי חמנייה מנקה לנו את החיך לקראת חציל עם פסטו המכיל שיני שום שלמות ובשרניות ואיקרא גרוסה עם פתיתי בצל סגול בצורת שתי גבעות המזכירות כדורי גלידה לבנים בעלי טעם (מפתיע?) של דג. רגע, רק התחלנו.

כשמגיע תורן של המנות העיקריות, שולחן העץ הכבד של גורדו, שיכול בקלות לאכלס קבוצת חוגגים צוהלת, מתמלא עד אפס מקום. הנה מגיע החריימה החריף עם קוסקוס ושרימפס ומולים במקום הדגים המסורתיים – זוהי מנה עגבנייתית, סמיכה ומושלמת לערב שישי לכל מי שנתקף געגועים הביתה, בואו לא נחשוב מה היו אומרות השכנות. שף בורגר תוצרת גורדו בוודאי ישמח שיכורים רעבים או רעבים לא שיכורים, הוא מורכב מלחמנייה פריכה ואדירה בגודלה, 250 גרם של בשר סינטה, רצועת בייקון, בצל מטוגן, פטריות וחלמון שממזג בהרמוניה את כל הרכיבים יחד. לצדה צ'יפס פריכים ומלוחים, אולי בהשפעת הים. שני פילטים פריכים של בורי מוגשים על מצע גרגרי חומוס שבושלו במידה הנכונה, עלי מנגולד ופיסות ארטישוק פריכות עם רוטב צ'ימיצ'ורי מעל. סלט קיסר מכיל לבבות חסה, קרוטונים, עגבניות שרי, בצל סגול חי ומרענן, מיונז, אנשובי והמון פרמזן. הרכיבים שחוזרים על עצמם, כמו הבצל הסגול, הזעתר ועגבניות השרי, מעידים על כך שהמנות יוצאות טריות מאותו המטבח.

זוהי שעת ערב והשמש שקעה. כמו את השמשיות שעל החוף גם את השמשיות של גורדו כבר מקפלים. הים נסגר אבל גורדו נשאר פתוח, מבקרים מגיעים לארוחת ערב או למשקה ראשון, שני או מי סופר. הגיע זמן קינוח. סופלה שוקולד וגלידת וניל לצדו מגיע נוזלי וסמיך מבפנים, פריך מבחוץ. אני לא מוותרת עד שאני מגרדת את פירור העוגה האחרונה מדפנות הקערית שלי. בדיוק כפי שאני לא מוותרת על הים גם בחורף.