Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת מרקש נתניה

מרקש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טזין דל ג'זאר, או בשמו העברי מעורב מרוקאי, מכיל בין היתר אשכי הודו, קורקבן, טחול ובשר לחי של בקר בציר בקר, פלפלים ועגבניות..." אמיר נהרי במסעדת מרקש שבנתניה, מתברר שלא צריך להגיע לטנג'יר בשביל אוכל מרוקאי

לא מזמן גיליתי שלא צריך להרחיק עד טנג'יר או מרקש שבמרוקו כדי ליהנות מהאירוח המרוקאי המפורסם, מן האוכל הערב לחיך ומן המוסיקה המרוקאית האסלית. די לך שתלך ברחובות נתניה באזור המלונות, ובסמוך למלון פארק הזכור לכולנו שוכן לו ארמון מרוקאי שנראה כאילו נלקח מקובץ סיפורי אלף לילה ולילה של הנסיכה שחרזאדה. ואכן, מי שיתמזל מזלו להיות בין אורחי מסעדת מרקש הפופולרית, יזכה לחוש על בשרו כיצד משרתים מלך במרוקו.

זוגתי ואני נכנסנו למסעדת מרקש ומיד נשמטה לסתנו. אולם עגול, קורן בפאר מלכים של קטיפה אדומה, כיסאות מרופדים, כריות שייח, חלונות קשתות בסגנון מרוקאי, ואם זה לא מספיק, מקיפים מפל ובריכה את הארמון ומצננים את האוויר, ומן החלונות נשקף כר דשא רחב ידיים ומאחוריו הים התיכון. ביקשנו מקום ליד החלון עם נוף לים וקיבלנו תפריטים. מחובתי להזהיר מראש כי אין לקרוא את התפריט בבית ללא ליווי מבוגר אחראי פן תסתכנו בשבירת שיניים. הגרון הישראלי אינו ידידותי לשפה המרוקאית.

בתחילה, כמיטב המסורת המרוקאית, הובאו לשולחננו כמה סלטים, מהם חריפים יותר ומהם חריפים פחות. לצדם מנה של פסטייה, שהיא בצק ממולא בבשר, כוסברה וקינמון. חיסלנו אותה במהירות והתפננו אליהם. מטבוחה, סלסת עגבניות פיקנטית, חציל קלוי, חציל אפוי ועוד מיני סלטים מצאו את דרכם לבטננו בעזרתו האדיבה של לחם הבית. במרקש משתדלים שהמנות לא יהיו חריפות מדי משום שהתיירים הרבים שפוקדים את המסעדה לא מסוגלים להתמודד עם החומר האמיתי.

לאחר הסלטים התעקש מוטי, הבעלים הגאה והמנוסה של מרקש, שנטעם מהטחול הממולא. זוהי מנה נהדרת של טחול פרה פרוס וחלול ובתוכו בשר כבד עוף טחון, כבד עגל טחון, שומן אווז ופטרוזיליה.

לאחר המנות הראשונות הזמינה בת-זוגי את הסקסו המרוקאי הלוא הוא הקוסקוס הנודע. מנה מפוארת של קוסקוס עבודת יד ועליו ירקות שורש מבושלים ובצד קערית של מרק עוף שאותה היא יצקה על הר הקוסקוס שניצב לפניה. מוטי גם הגיש לה גם חצי מנה של כוראי דלחם. כוראי דלחם הן קציצות בשר, למי שלא ידע. בעיניים בוהקות היא אחזה במזלג וניגשה לעבודה. בינתיים הגיעה המנה שלי – טזין דל ג'זאר, או בשמו העברי מעורב מרוקאי, המכיל בין היתר אשכי הודו, קורקבן, טחול ובשר לחי של בקר בציר בקר, פלפלים ועגבניות. רציתי להזמין גם אלסאן בלפגעייע אבל אין לי מושג איך אומרים את זה אז ויתרתי. עוד גרגר קוסקוס אחד והיה קשה לי לצאת החוצה, האירוח המרוקאי נדיב מאוד.

מסעדת מרקש נפתחה לפני כשש שנים על-ידי מוטי ואשתו מירי. במסעדה מועסקים רק בני המשפחה הקרובה והמורחבת של בני הזוג, מה שמבטיח משמעת והקפדה על השירות ועל האוכל, בנוסף לאהבה בלתי מסויגת של חברי הצוות למסעדה. מלבד ארוחות עסקיות או ארוחות רומנטיות ניתן גם לערוך במרקש גם אירועים, וכמעט כל יום נערכת במסעדה חגיגת בר-מצווה או חינה.

לאחר מנוחה ארוכה במיוחד אזרנו עוז ולצד התה המהביל והמרווה הזמנו צלחת עוגיות מרוקאיות, ממש כמו אלו שאוכלים במימונה. עוגיות עם מרציפן, בלי מרציפן, עם קוקוס, בלי קוקוס, והעוגייה הזו מבצק מסתלסל מכוסה בדבש שמתברר שיש לה שם - שבקיה. בדרך חזרה לתל אביב שאל אותנו הרכב שלנו איך זה שבנסיעה הלוך היו שני נוסעים ובנסיעה חזור ארבעה. ענינו שקפצנו למרקש וחזרנו.