Skip Navigation Linksראשי > כלים ומאכלים > כלי כלי> כתבה על טיפים לעיצוב שולחן החג קוק סטור

שולחן החג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

רונה פולטק, מעצבת הבית של רשת קוק סטור, מציעה לכם כמה טיפים לעיצוב שולחן החג. השנה, בזכות עונת המעבר, ניתן לתכנן את ארוחות החג גם בחצר או במרפסת, ובהתאם לכך הופך סגנון העיצוב לקליל וחגיגי במיוחד. לגזור ולשמור

חגי תשרי מעניקים לנו הזדמנות לחגוג התחלה חדשה: ליהנות מהחגיגיות ומהטוהר של תחילת השנה באווירה משפחתית, להיפרד מגלי החום של הקיץ ולרקום תוכניות חדשות. כדי שבסעודות החג הקרובות תיהנו לא רק מאוכל טוב, אלא גם מחוויית אירוח עשירה, גיבשה עבורנו רונה פולטק, מעצבת הבית של רשת קוק סטור, ארגז של טיפים לעיצוב השולחן, והשנה היא מזמינה אתכם לגוון ולערוך את סעודות החג בחצר או במרפסת, בלוויית הרוח הקרירה ומזג האוויר הנוח של עונת המעבר.

 תוספת פרחונית לשולחן: לקבלת מראה מיוחד ועדין, המשתלב עם החלל החיצוני לאירוח, נסו להחליף את המפה הלבנה המסורתית במפה בהירה עם עיטורי פרחים קטנים או שולי רקמה צבעונית.

 עיצוב מקורי בתקציב שפוי: במקום להוציא סכומי עתק על פרחים יקרים לקישוט השולחן, החליפו את אגרטל הפרחים המסורתי בקערת זכוכית גדולה ויפה שאותה תמלאו בפירות או בירקות צבעוניים. ניתן להשתמש בסוגים שונים של דלועים הנפוצים עכשיו בכל חנויות הירקות ורשתות השיווק, ולהציב קערת פירות טריים מרכזית.

 הכניסו את הטבע לשולחן: החליפו את פמוטי הכסף החגיגיים בפרחי גינה פשוטים ויפים. קיטפו פרחים מהגינה עצמה (פרחי הבוגנוויליה יפים מאוד בעונה זו), או אפילו צרור ענפי ירק והניחו במרכז השולחן או על צלחות הסועדים לפני הסעודה.

 שילובי הצבע המנצחים: בעריכת השולחן נסו לשלב בין צבעי אדמה כמו גוני עץ וחום, עם צבעי כחול, סגול, לבן וירוק - המשדרים רעננות ופריחה ומתאימים במיוחד לסעודות המתקיימות באוויר הפתוח- על המרפסת או בחצר.

 עורכים את השולחן כהלכה: הקפידו על כלי הגשה, כוסות וסכו"ם איכותיים. חגיגיות השולחן והערב תבוא לידי ביטוי בכלי האוכל היפים, בכלי פורצלן לבן או זכוכית איכותית, בכוסות יין מקריסטל וסכו"ם חגיגי. הקפידו לערוך מפית אישית לכל סועד, ובמקביל למקם במרכז השולחן מעמד למפיות.

 הקראפים חוזרים: במקום למקם כמה בקבוקי יין על השולחן, השתמשו בכד יין (קראף) מרשים מזכוכית או קריסטל. כד היין מתאים לאווירת הסעודה בחוץ והיין אשר בכד מוסיף צבע יפה לשולחן כולו.

 הטריק עם המלפפון: מומלץ להשתמש בקנקני זכוכית גם למשקאות הקלים ולמים ולא בבקבוקים מפלסטיק. הוסיפו לקנקנן המים מלפפון טרי קלוף וחתוך למקלות. זהו טריק ידוע במסעדות מנהטן, שם כבר הבינו שהמלפפון מעניק למים טעם עדין ורענן מאין כמותו, וכמובן משווה לקנקן המים מראה מיוחד ונפלא.

 ואל תשכחו את התפוח: מקמו על השולחן תפוחן (פורס תפוחים) או שניים. כך תוכלו אתם והאורחים שלכם לפרוס את התפוחים בהנאה בסמוך להגשתם, הם לא ישחירו, והפריסה תהיה קלה ואחידה ללא התעסקות מיותרת עם סכינים. עכשיו נותר רק לטבול בדבש.