לא גלילית ולא מקורית, פשוט מסעדה טובה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תגידו? גם אצלכם כשיוצאים לחופשה ומחפשים מקום טוב לאכול, בלי להודות ממש, מחפשים מקום עם אוירה אוטנטית? למשל חאן ערבי משוחזר, או נגיד בניין ''באוהואס'' משוקם, משהו עם אופי, ובשום-פנים-ואופן לא בחנות בקניון? אז זהו, שכנראה שהאקסיומה הזו הופרכה.
המסעדה המפתיעה, בעלת השם יוצא הדופן עמ-בורגר (מקרוני אנד גריל), מתפקדת במקום חף מאוירה ואופי פשוט ב... בחנות בקניון, תגידו מה שתגידו, חד וחלק נגד כל המוסכמות.
את פני הנכנסים מקדם חלל גדול ומרובע , ממנו בולטים לעין מטבח פתוח, ומקרר בשר בעל דלת שקופה, שניהם אומרים, אין לנו מה להסתיר, ומה שאתה רואה, זה מה שאתה מקבל.
מיד אחר כך העין נמשכת אל בר ארוך ועשיר יחסית למסעדות, ומשם אל קירות הלבנים האדומות, שמקורן במבנים שפורקו באירופה כך אומרים לי, ואל הריהוט הבנוי מעץ אגוז ברזילאי. נראה מבטיח מסכם התייר המזדמן בינו ובין עצמו.
שמה של המסעדה, מקרוני אנד גריל, הוא הצהרת כוונות, כאן מגישים אוכל לכל המשפחה החל בגריל ובהמבורגרים שהם מנת הדגל של המקום, ועד לפסטות, ויש גם פירות ים ומנות צימחוניות. מקום שבו כל אחד מבני המשפחה ימצא מה לאכול.
עשר בערב. החום כבר נשבר ולכן ישבנו בחוץ. בירה מחבית, צלוחית זיתים מתובלים שאפשר לקנות הביתה, ולחם הבית, פיתה מרוקאית שמנמנה שנאפתה זה עתה, לאחר הזלפת שמן זית ומלח גס – כולם מצויינים - לשבור את הרעב.
למנה ראשונה הלכנו על קרפצ'ו פילה. מעל פרוסות הבשר נחו פרורי פרמזן במידה, וזילוף טיפות בלזמי מהחומר האמיתי, שהספיקו בדיוק כדי להדגיש את טעמו העדין של הבשר, עכשיו כבר היינו בטוחים, קניון או לא, אנחנו בידיים טובות. נשענו לאחור ועברנו ל''טחונים'': המבורגר, נקניקיות צ'וריסוס טלה מדהימות וקבב עגל וטחינה. ההמבורגר המצויין היה צלוי בדיוק במידה, הנקניקיות לא השתייכו לעדת הנקנקיות המתובלות עד אימה בתבלינים שנועדו להסתיר טעמו של בשר ''פשוט'', אלא היו וריאציה של קבב טלה מצויין ועדין שבשרו נדחס למעי, כך שכל המיצים וכל הניחוח של הבשר המשובח נשמרו בעת הצלייה. קציצות קבב העגל הטובות הונחו על מצע של טחינה גולמית שהיוותה ניגוד פשוט לעושר הטעמים של הקציצה. ברבוו.
למנות האחרונות בקושי נשאר לנו מקום, אבל המעמד מחייב אז דגמנו דיסקית של עוגת שוקולד אישית חמה שתוכה רך לח ואוורירי, ולידה גלידת וניל וקצפת, ומנת מלבי שצפה במי ורדים מחציתה מצופה בקוקוס טחון ומחציתה בתערובות אגוזים טחונה וקינמון – מעדן, חראם על השאריות.
בשעה 22:30 לערך, עצרו מול פתח המסעדה שני ג'יפים. ב.מ.וו. מדוגם, וסופה'' מאובקת מהם יצאו בהתאמה, מר רייטינג, דודו טופז ושני בוקרים (כן, כן, רועי פרות) מקיבוץ עמיעד. עושה רושם שזה ההרכב האנושי הרגיל של עמ-בורגר, המקומיים, מהווים את עמוד השידרה של הלקוחות והתיירים, נהנים מההפקר.
רצינו לדעת מי השף המוכשר, ולשמחתנו הסתבר שעמוס חגי, הוא לא רק השף אלא גם הבעלים, כך שאפשר להניח שכ''מסעדת שף'', מקרוני וגריל תצליח לשמור על איכות לאורך זמן, ולהעניק אפשרות נדירה לקבל רחוק מהעיר הגדולה לפחות את מה שהתרגלתם לקבל לשולחנכם, אם לא ויותר מזה.

ובמשפט אחד מקרוני אנד גריל היא לא מסעדה גלילית, ולא מקורית, היא מסעדה טובה.

סנטר הגליל ראש פינה, ראש פינה
טלפון: 04-6801592
פקס: 04-6800939