Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת דארנא ירושלים

דארנא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם..." יובל בלנקובסקי מתרשם ממסעדת דארנא הירושלמית – מרוקאית אבל לא כמו של אימא

כשנכנסים למסעדת דארנא, ביתנו במרוקאית, מרגישים שנכנסים לתוך עולם אחר. דארנא, שלה חללים רבים בגדלים שונים, מעוצבת כולה מהתקרה ועד הרצפה בסגנון מרוקאי אותנטי. בעליה של דארנא, אילן סיבוני, יוצא מרוקו, הזמין אומני פסיפס מרוקאים שיצרו את הרצפות המרהיבות של המסעדה, העשויות פסיפס של אבנים קטנות. עיטורי קיר, תקרות מצוירות, בדים בצבעים עזים של אדום וירוק וכורסאות ישיבה נמוכות הם רק חלק מהתפאורה של דארנא, שמיד מכניסה אותך לתוך עולם שונה מהמציאות הישראלית המוכרת. דארנא שוכנת בתוך בית ערבי עתיק – התקרות קמורות וחדר מוביל לחדר – בחלל אחד תוכלו למצוא תכשיטים מרוקאיים למכירה, באחר את מרתף היין של דארנא הכולל מבחר עשיר של יינות ישראליים, ביניהם מבחר של יינות משנות בציר טובות במיוחד. בין השאר תמצאו כאן את היין 'סיבוני' שעל הכנתו מנצח בעליה של דארנא. לכל חדר בדארנא אופי משלו, לאחד תקרות מצוירות פרי עבודתו של אומן מרוקאי שצייר את התקרה במכחול דק במשך כמה חודשים, חדר אחר מיועד לטעימות יין מקצועיות וחדרים אחרים לאירועים משפחתיים בסדרי גודל שונים. כשאתם מגיעים אל דארנא אל תחמיצו ביקור בכל חללי המסעדה ובמרתף היין שלה - זוהי חוויה תרבותית מקסימה בפני עצמה.

לאילן סיבוני ותק רב בעולם המסעדנות בישראל כמו גם רקע באמנות שמותיר את רישומו על כל חלקי המסעדה. סיבוני חשב לפני כחמש עשרה שנים לפתוח מסעדה מרוקאית בישראל, אך מיד ויתר על הרעיון של הגשת אוכל מרוקאי יהודי "משום שאני לא יכול להתחרות באוכל של אמא", הוא אומר. סיבוני הלך למרוקו כדי ללמוד את יסודות הבישול המרוקאי הלא יהודי, המתבטא היטב במטבח המסעדה. המנות כאן מיוחדות, חלק מהשילובים אינם מוכרים לחיך הישראלי וההגשה היא מלכותית מזרחית.

לצד לחם מרוקאי קיבלנו בפתיחה טס ועליו מספר רב של מזאטים. סלט החושחש הכבוש עם הזיתים השחורים הציג שילוב טעמים נפלא שבישר על הבאות כמו גם סלט המלפפון המתקתק והמרענן. משם המשכנו למנות הראשונות: פסטייה – גליל בצק מסורתי הממולא בנתחי פרגית, בשקדים קלויים ובקינמון מעוטר בסוכר, שילוב נהדר של מרקמים וריחות. לצדה הזמנו גם פסטייה דג שהייתה טעימה ופיקנטית בדיוק במידה. האווירה המרוקאית מתבטאת גם בצלחות ובכלי ההגשה שכולם הובאו משם אלינו. בתפריט ישנו חלק נכבד של תבשילי טאג'ין – כלי החרס שבו האוכל מתבשל על גחלים. כתף הטלה התבשלה זמן ארוך בטאג'ין ובשרה התפרק במזלג מן העצם. הבשר היה מושלם והקוסקוס שהוגש לצדו היה עשוי כמצופה ממסעדה כמו דארנא בדיוק כפי שצריך - כל גרגיר וגרגיר עשוי לעצמו. מנה נוספת שקיבלנו לשולחן הייתה "טאגי'ן שערייה מדפונה" – מנה מקורית ונהדרת שלא תוכלו לאכול בשום מסעדה בארץ הכוללת שערות אטריות דקיקות שעליהן בזוקים אבקת סוכר וקינמון, ותחתיהן מוטמנים נתחי עוף רך ועסיסי שעבר בישול ארוך. זוהי מנה שמדגימה את החגיגיות והטעמים המיוחדים של המטבח המרוקאי.

את הארוחה ליווינו ביין הבית המתאים במיוחד לאוכל של דארנא. קינחנו בסלט הדרים מרענן ובתה מרוקאי הנמזג מקנקן מעוטר ויפהפה. מסעדת דארנא היא מסעדת יוקרה המציעה אוכל מרהיב וטעים לצד אווירה מרוקאית שעוטפת את הסועדים מכל הכיוונים. דארנא מתאימה כמקום לעריכת חינות ושמחות משפחתיות, האווירה המיוחדת תוסיף נופח מיוחד לאירוע, קסם מרוקאי שכיף להישבות בו.