Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> ביקורת על פסטיבל הגורמה הכשר בנתניה

פסטיבל הגורמה הכשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים מתרשמת מפסטיבל הגורמה הכשר שנערך בימים אלו בנתניה. בפסטיבל מציגות מסעדות כשרות רבות מנות במחירים שווים לכל נפש, במיוחד היא מוצאת עניין במנות שמציעות מסעדת אנג'ליקה הירושלמית ואי זוגי התל אביבית

אם יורשה לי להתחיל בווידוי קל, אספר שבכל פעם שמבקשים ממני לארגן אירוע ולחפש מסעדה טובה בורקות עיניי עד שמגיע הרגע שבו מודיעים לי שאחד הסועדים אוכל רק אוכל כשר, אז הברק קצת נמוג והחיפוש הופך קשה יותר. לכן כששמעתי על פסטיבל גורמה כשר, שמאגד את כל מסעדות הגורמה הכשר יחד לפסטיבל אחד, קפצתי על הרעיון, לקחתי אתי את שרה חברתי טובה והלכנו לראות במה דברים אמורים.

הכול החל לפני כשלוש שנים כיוזמה של שניים. האחד, שאותו אתם בוודאי מכירים בתפאורה אחרת, הוא השר לשעבר שאול יהלום שעשה הסבה לאהבה ישנה שלו, ואתו איש העסקים דב פלישמן. השניים הגו את הרעיון מתוך רצון לתת מענה קולינרי גם לציבור הדתי בתחום שפונה בעיקר לקהל חילוני.

הפסטיבל לאוכל כשר מתקיים בפעם השלישית לאחר שנחל הצלחה מסחררת בשנים שקדמו לו, הוא החל אתמול, יום שלישי, ויימשך למשך שלושה ימים, עד יום חמישי ה-19.8. אף על פי שראשיתו הייתה באם המושבות פתח תקווה, הפעם הוא הצפין מעט אל טיילת חוף ארגמן שבנתניה.

בחרנו להגיע מוקדם, לראות את הכול בתחילתו ולהספיק לחוות קצת בריזה קלה ורגע של ים ושקיעה לפני שההמון מגיע. במסגרת הפסטיבל מציעות עשרות מסעדות כשרות את תפריטיהן לקהל הרחב במחירים שווים לכל נפש של עד 25 ₪ למנה. כמו כן מציעות המסעדות מגוון מנות משתלמות במיוחד למשפחות. בפסטיבל מגוון רב מאד של טעמים ולא רק מטבח ספציפי אחד, כך שניתן לחוות הכול מהכול: מטבח איטלקי, אסייתי, מזרחי, גבינות איכותיות, קינוחים, תבלינים, כלי מטבח ועוד.
מסעדת אנג'ליקה הירושלמית היא מסעדת שף יוקרתית שכבר שלוש שנים רצופות מקבלת את תואר אחת מעשר המסעדות הטובות, והשנה היא גם זכתה לתואר הכבוד הירושלמית הטובה ביותר. פה טעמנו כריך רוסטביף איכותי בג'בטה לוהטת עם רוטב מיונז, ירקות ועוד. לא הצלחנו לעמוד בפיתוי ולקחנו מהדוכן של אנג'ליקה מנה נוספת, הפעם של מעורב ירושלמי אמתי, וליקקנו את האצבעות.

טעימה נוספת, גם היא ממסעדה איכותית ומרגשת לא פחות, ניסינו בדוכן של אי זוגי החדשה באזור רמת החי"ל של השף איתן מזרחי, שממוקמת בתוך מלון לאונרדו היוקרתי ומציעה מגוון מנות איכותיות במיוחד במחירים של 39 ₪ בלבד למנה. נרגשות מהמחירים הנמוכים, ניסינו הפעם סלט עוף אסייתי שהוגש בכמות מפנקת וברוטב מתקתק במקצת, שאיזן את הבשר שאכלנו רגע לפני.

טעימה ממטבח אחר לגמרי הייתה של דים סאם של מסעדת עמוק בווק, פה בחרנו ארבעה דים סאם בטעמים מופלאים של בטטה רוזמרין, פטריות שיטאקי, חזה עוף ותרד בוטנים ובצורות קיפול שונות. בניגוד לדעה קודמת שהייתה לי על דים סאם, תוספת הרוטב הייחודי והסודי נתנה טעם מיוחד לבצק המאודה והמנה הייתה ייחודית ומרעננת.
לא ויתרנו גם על קינוח, ובחרנו להתנסות בשלגון של היוזם רענן Dip in המציע חוויה אמיתי של גלידת פרווה שמפתיע עד כמה היא טעימה, במיוחד כשטובלים במבחר טעמים, ביניהם שוקולד מריר 70%, שברי קראנץ', סוכריות מסיבה, שברי עוגיות נשיקה ועוד. הטבילה בשוקולד הייתה מפנקת ביותר והשלימה את החוויה.
בפסטיבל, שנפתח בשעה שש בערב ונמשך אל תוך הלילה, פועלת בכל ערב בשעה 20:00 במת אמנים עם הופעות פתוחות לקהל. כמו כן, שדרת נגני מוזיקה חיה מנעימה את האווירה, מתחם ג'ימבורי מרגש את הילדים הקטנים ומגוון אטרקציות לכל המשפחה מוסיף עניין גם הוא. לצד דוכני האוכל מתקיים גם יריד אמנים ססגוני. בין המסעדות המציגות תמצאו את אנג'ליקה, גבריאל, לה גוטה, מרקש, אל גאוצ'ו, מסעדת פסטורלי, טרנטינו, גברת סושי, צ'ילי, אנג'ל, שיפודי התקווה ועוד ועוד.
היוזמים מבטיחים חוויה לכל המשפחה עם המון הופעות, טעמים, הפעלות לילדים, דוכנים ובעיקר אוכל כשר וטעים. תיהנו.