Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על ארבע מסדות שמגישות סטייקים

4 סטייקים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אזהרה: הכתבה הבאה אינה מיועדת לצמחונים. ואחרי שהזהרנו, להלן ארבעה סטייקים לאנשים שאוהבים אותם. לאנשים שמתענגים על הצריבה הקלה על הגריל, לאנשים שריח הבשר המעושן לוקח אותם רחוק. ועם הצמחונים, הפעם, הסליחה

גבריאל ירושלים

מסעדת גורמה כשרה למהדרין עם מטבח פיוז'ן צרפתי, שבה מחפשים את האיזון המושלם בין אותנטי למודרני, בין מוקפד לביתי, בין שלווה לרוממות הרוח והבטן. בוודאי תתענגו על הקרפצ'יו ועל הפטה כבד אווז. בוודאי תשמחו לשמוע על המנות הראשונות שיכינו אתכם לבאות. אבל סטייק הפילה העסיסי שמוגש ביין אדום (145 ₪) הוא הסיבה שלמענה שווה להגיע עד לירושלים, והרשו לנו, בהזדמנות זו, גם להמליץ על מנת הסטייק שאטובריאן הזוגית המורכבת מ-500 גרם של נתח פילה ברטבים לבחירה: יין אדום ושאלוט\חרדל דיז'ון\פלפל (295 ₪). ולא סתם קוראים לה עיר הקודש.

דוריס קצבים

בין אם בתל אביב ובין אם קרוב לשורשים, בראש פינה, כשבבר-מסעדה-אטליז דוריס קצבים מדברים על בשר הם יודעים מה הם אומרים. הבשר הטרי והמשובח מגיע אל דוריס קצבים היישר מהעדרים הרועים בשדות הבזלת של רמת הגולן, מה שמעניק לכם חוויה קולינרית ואטליז משובח עם מגוון רב. וזה לא שבדוריס קצבים שוכחים להציע לכם מזטים יומיים כדי להכין אתכם לדבר האמתי (24\49 ₪), אבל הנה גם הוא מגיע: 500 גר' צלע עגל המוגשים בתוספת סלט ירוק, דוריס צ'יפס\תפוח אדמה אפוי וירקות קלויים על הגריל (139 ₪). ועוד חוויה אמתית: 750 גר' של סטייק פורטר האוס המלווה באותן התוספות (219 ₪). מומלץ בשישי בצהריים, כדי שתוכלו לנוח כל השבת.

אל גאוצ'ו

בסניפיה הרבים של אל גאוצ'ו – גריל דרום אמריקאי – מציעים לכם חוויה על טהרת האוכל הארגנטינאי שהוא, כידוע, מילה נרדפת לבשר. את התפאורה, את האווירה ואת ריחות הבשר הם מעניקים לכם כבר יותר מ-25 שנים. אם אתם כבר כאן אז חבל לוותר על האמפנדות המסורתיות (29 ₪), אבל לגזרה החשובה: 350 גר' של נתח אנטרקוט פרימיום מיוחד "דה לה פמפא", המוגש בליווי סלט ארגנטינאי יעלה לכם 139 ₪. כל 100 גר' נוספים מהאדום-אדום הזה יעלו לכם 39 ₪. אבל למה שלא תנסו גם את האסאדו עגל, ללא עצם? 100 גר' ממנו יעלו לכם 109 ₪, וכל 100 גר' נוספים – 29 ₪. ארגנטינה גם בארץ הקודש.

ארנולד'ס, נתיב השיירה

אם אתם בטיול בצפון, אתם בוודאי חשים שאין כמו סטייק כדי להתחבר לטבע. ארנולד'ס, מסעדת השף הכשרה, ממוקמת בנוף גלילי מיוחד ומעניקה לכם חוויה גסטרונומית שלא תשכחו הרבה אחרי שתחזרו הביתה. תבשילי קדירה, בירה המבושלת במקום, יינות ישראליים ממיטב היקבים המובילים ובעיקר בשר בקר מובחר, אנטרקוט פריים ריב ועוד. מומלץ: 350 גר' של אנטרקוט עגל מיושן על הגריל בציר בקר וקברנה לצד סלט עלים ותפוחי אדמה\בטטה אפויים (98 ₪), וגם שני שיפודי הקצבים – אנטרקוט, סינטה ופילה עשויים על הגריל ברוטב (88 ₪). רק אל תשכחו לחזור הביתה.

וספרו לנו איך היה הסטייק.