Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> ביקורת על אירוע פתיחה ממילא קפה ירושלים

ממילא קפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אמיר נהרי ובת זוגו משתתפים באירוע הפתיחה של ממילא קפה, המסעדה הכשרה החדשה שבמלון הבוטיק ממילא הירושלמי. מבית היוצר של שף רועי ענתבי: קירוב לבבות, הנמכת מחירים ומנות מעולות לכל מי שמחפש מקום מסביר פנים

אחרי שהביא לנו את מסעדת רופטופ ואת המירור בר, מציג בית היוצר של מלון הלייף סטייל ממילא בירושלים ברוב פאר והדר את המסעדה החלבית הכשרה ממילא קפה. המסעדה ממוקמת מעל שדרת ממילא ההומה אדם וניתן להיכנס אליה הן מתוך המלון והן מהרחוב. הרעיון, כפי שמסביר לנו אלי מנהל המלון, הוא לפנות לקהל לקוחות עשיר ומגוון החל מלקוחות המלון שנפשם חשקה בארוחה קלילה וכלה באחרון המשוטטים בין החנויות אשר מחפש מקום מסביר פנים לנוח בו.

ממילא קפה מחולקת לשני חללים. הראשון הוא המסעדה עצמה ומרפסת העץ הצמודה אליה והשני הוא המשך המרפסת, אשר התפריט בה שונה מאשר במסעדה ולמעשה הוא מזכיר יותר תפריט בית קפה (לא לגמרי, שהרי עדיין מדובר במלון ממילא היוקרתי). זוגתי ואני התיישבנו בשולחן ארוך ומרהיב לצד אנשים נחמדים וחייכנים ופצחנו בסעודה. ראשונים להגיע היו סלט עגבניות, מוצרלה ובזיליקום מרענן וטוסט עם פרוסות חמאת פחם, פרוסות עגבנייה וקורנישונים (מלפפונים חמוצים קטנטנים). מפתיע עד כמה פרוסת לחם קלוי עם גבינה ועגבנייה יכול להיות טעים.

ממילא קפה איננו בית קפה רגיל. העיצוב המוקפד והיוקרתי של מעצב העל האיטלקי פיירו ליסוני והמנות המורכבות של שף המלון, רועי ענתבי, משווים למקום מראה של מסעדת גורמה אולם מבט מקרוב מראה כי המנה היקרה ביותר בתפריט – פילה דניס עם גבינת עיזים וזעתר – עולה 52 ₪ בלבד. ובכלל, הקונספט של ממילא קפה הוא מעין קירוב לבבות - אין מנות עיקריות בתפריט אלא רק ראשונות וביניים, כאשר המנות מוגשות למרכז השולחן וכל הסועדים בשולחן טועמים מכל הבא ליד (ולפה) ונהנים ממגוון רב ומעניין.

בהמשך הניחה המלצרית לפתחנו מנת סמבוסק ממולא בגבינת לבנה ופלפלים קלויים על מצע טחינה, פרוסות תפוחי אדמה רכים וביצה קשה. לצד המנה הזו הגיעה מנה של סלט ירוק עם שעועית, זוקיני, כוסברה וגבינת עיזים עשירה ברוטב שמן זית ולימון. הזמנו גם רביולי ריקוטה ברוטב שמן זית, עגבניות וצלפים שנעשה במידה מדויקת, ומנה של פילה דניס בודד שעליו קנל של גבינת עיזים ולצדו חציל ועגבניות קלויים. הדג היה קריספי ושברירי כפי שאני אוהב והחציל והעגבניות היו פשוט טעימים מדי, אם יש דבר כזה.

חשוב לדעת כי בימי שישי מתהדרת ממילא קפה בתפריט בראנץ' מגוון המשלב מנות מתפריט המסעדה ומתפריט בית הקפה. בנוסף לתפריט המיוחד הרכב מוזיקלי משתנה מדי שבוע ומנגן על הבימה שבמרפסת. לאלו מבינינו המעוניינים ביין טוב, מסתובבים מלצרי יין בין המסעדות והברים במלון ונותנים מענה מקצועי לשאלות הסועדים ומתאימים את היין הנכון לארוחה. אשר לזוגתי ולי, מנה נוספת קרצה לנו מן התפריט והיא מצאה את דרכה אל שולחננו: ריזוטו פטריות יער ברוטב של חמאת עגבניות. אמנם מראה המנה לא מזמין במיוחד, אך לאחר הביס הראשון קשה להפסיק והצלחת התרוקנה במהרה.

רגע לפני שלא היינו יכולים להכיל עוד, הזמנו עוגת שוקולד קרה בליווי קציפת קפה וקישוט פולי קפה אשר בת זוגי לא הפסיקה להלל, וטארט פירות מתוק וטעים מאוד. לאחר ארוחה שכזו היה לנו חשוב להודות אישית לשף רועי ענתבי על האירוח הנפלא והבטחנו לו כי בביקורנו הבא בירושלים, נשוב ללא ספק לממילא קפה. ואם ממילא קפה תהיה מלאה עד אפס מקום, נתנחם בארוחה בשרית "קלילה" במסעדה שעל גג המלון.