Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על קפה באנאפה מכבים-רעות

באנאפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עוגת עלעלים של בצק שקדים עם קראנץ' אגוזים ומוס שוקולד מריר בציפוי קקאו, עוגת קונקורד של שכבות מרנג שוקולד ומוס שוקולד מריר ביניהם, חגיגת תפוחים של בצק פריך, תפוחים בקרמל ומבחר אגוזים..." שירלי רחמים, באנאפה

גם אתם לפעמים תוהים אודות מקורו של שם מסוים? כך קרה לי עם שמו המסקרן של בֹאנָאפֵה, בית קפה צרפתי כשר השוכן במכבים-רעות. מתברר כי בֹאנָאפֵה הוא שילוב של שניים – האחד הוא הזמנה לחוויית האפייה: "בוא נאפה", והשני מרמז ולו במעט על קסמו של באנאפה, כאשרBon Faire בצרפתית משמעו עשוי היטב, ממש כמו קפה באנאפה בעצמו.

קפה באנאפה הוקם כבר לפני 13 שנים והתחיל כקונדיטוריה קטנה עם מגוון של כל טוב. השנים חלפו להן ואותה קונדיטוריה קטנה תפחה במעטפת חום ואהבה והפכה לבית הקפה באנאפה, הממוקם בלב לבו של המרכז המסחרי של רעות. נורית, בעלת באנאפה, למדה את סודות האפייה בצרפת, שם חיה שנים ספורות, וכשחזרה הביאה עמה את הידע ואת הניסיון לארץ, ואנחנו רק הרווחנו.

היה זה יום שישי בבוקר כשנפגשתי עם חברה טובה לבוקר של פטפוטים ועדכוני השבוע. אף על פי שלרוב לבי נוטה לשבת בפנים וכך לחוות את המקום במלואו, הפעם, למרות האווירה האינטימית והביתית שבתוך באנאפה, הכריעה קרן השמש של בוקר שישי את הכף והתיישבנו בחוץ.

התפריט של באנאפה גם הוא מיוחד ומפתה והחלטנו לחרוג מארוחת הבוקר הסטנדרטית שלנו ולהתפנק עם משהו אחר. מצאנו מגוון רחב ואיכותי של ארוחות בוקר, מיני כריכים, סלטים, פסטות וכמובן, איך לא – המאפים והעוגות שעליהם עוד תשמעו בהמשך, ולצערי לא להתבשם מהניחוחות.

הבחירה שלי הייתה ב"בוקר של טוסט קרואסון", ובעודי קוראת על מרכיבי הטוסט עוד היססתי לרגע קט בעניין החצילים בתוך קרואסון החמאה. הנגיסה הראשונה התמוססה בפי ממש כמו החששות. קרואסון החמאה הפתיע עם מילוי של גבינת מוצרלה, חצילים קלויים, עגבנייה וזיתים שחורים, והשילוב היה מפתיע ומרענן: טעם של קרואסון מתקתק במקצת וקריספי עם חצילים מלוחים וגבינה מותכת. המנה הוגשה בליווי סלט ורוטב ויניגרט לבחירתי, וכמובן, קפה משובח ועוגיית "כל טוב" עם גרעיני דלעת וחמניות.

עם הבוקר טוסט קרואסון התעוררה בנו תשוקה בלתי מוסברת לעוד, והזמנו את "סלט התאווה" של באנאפה. זהו סלט עשיר, צבעוני, מענג, קיצי ויצירתי במיוחד, הכולל עלי בייבי וחסה, מגוון פירות העונה, תאנים, אפרסקים, ענבים ושקדים קלויים פזורים מעל. לצדו הוגשו טוסטוני ג'בטה חמה וגבינת פרומעז קלויה ונהדרת.

בעודנו מתמוגגות מהטעמים הנפלאים, מהקסם הבלתי נלאה ומהניחוח הצרפתי של באנאפה, ניגשנו לבחון מקרוב (כי לא הצלחנו להחזיק את עצמנו) את המאפים המוצעים. את תשומת לבי משכו פריטים רבים, והצטערתי שלא אוכל לטעום מהכול – עוגת עלעלים של בצק שקדים עם קראנץ' אגוזים ומוס שוקולד מריר בציפוי קקאו, עוגת קונקורד של שכבות מרנג שוקולד ומוס שוקולד מריר ביניהם, חגיגת תפוחים של בצק פריך, תפוחים בקרמל ומבחר אגוזים ועוד ועוד. לאותה שעת הבוקר בחרנו בפאי אגסים מבושלים ביין אדום עם קצפת בצד, שהיה עשוי היטב, בדיוק במידה הנכונה, עם טעם משכר של יין שלרגע הורגש ולרגע לא.

קפה באנאפה הכשר פתוח בכל ימות השבוע עד השעה 23:00 ובשישי עד 14:00. ניתן להזמין קייטרינג עם מטעמי המקום לאירועים הכוללים עד 120 מוזמנים, כמו גם את העוגות הנפלאות. בקרוב בקפה באנאפה, תפריט ייחודי לנוער, המציע מגוון כריכים וסלטים לבחירה במחירים אטרקטיביים ביותר. אין ספק שנראה שכל מה שנוגעים בו בקפה בֹאנָאפֵה אכן עשוי היטב, הייחודיות, המגוון, הניחוחות ותשומת הלב לכל פרט הופכים אותו לקסום במיוחד.