Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה, רמת החי"ל תל אביב

בוצ'רי דה ברילוצ'ה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה..." שפרה צח, בוצ'רי דה ברילוצ'ה

זוג יוצא למסעדה בט"ו באב. לאן ילכו ומה יזמינו? אם הם בתחילת הדרך, הם יבחרו ודאי בתפאורה רומנטית, במוזיקה חרישית ובמנות מפונפנות. אבל בזוגיות ארוכת טווח, האהבה מדברת אחרת. הארוחה תהיה מבוססת על ההיכרות המדויקת שלך עם ההעדפות של בן זוגך. כי הרי מי כמוך יודע מה יכול לשמח אותו. אם, למשל, את יודעת שבשבילו ארוחה טובה נמדדת קודם כל בבשר משובח עם כוס יין ליד, ושלקינוח הוא יבחר שוקולד או גלידה, ברור שתקחי אותו למסעדת בוצ'רי דה ברילוצ'ה ברמת החי"ל, מסעדה שקרויה על שם העיירה הארגנטינאית המפורסמת בדיוק בארבעת המרכיבים האלה – בשר, יין, שוקולד וגלידה, וכמובן שהתפריט הוא בהתאם. וכשתגיעו למסעדה, תדאגי שהוא יתכבד מגושי השוקולד הענקיים שמקדמים את פני הבאים. ואז תתיישבו לכם באחד מחללי ההסעדה שעיצב גד הלפרין תוך שימוש מגוון בעץ ובמתכת גולמית שנותנים לבוצ'רי דה ברילוצ'ה אופי מחוספס וחמים, ותמזגי לו כוסית מיין הבית, קברנה פטיט-סירה של תשבי, שמוגש חופשי לאורך כל הערב תמורת 20 ש"ח לסועד בלבד. ובעוד הוא מתרווח לו בהמתנה למנות הראשונות, את תלכי לבחור לכם בקצבייה את מה שתאכלו הערב, מבין מגוון נתחי הבשר המשובחים והמיושנים במקום. ואף על פי שתתרשמי מאד מנתח ענק של פריים-ריב במשקל של כמעט קילו, תדעי שזה הרבה יותר ממה שאתם מסוגלים לאכול, ותעדיפי את השיטה של קצת מכל דבר. כי הפטנט של בוצ'רי דה ברילוצ'ה הוא שהבשרים השונים מתומחרים לפי 100 גרם – החל מ-20 ש"ח לקציצות ונקניקיות, דרך 30-40 ש"ח למרבית הנתחים ועד 50 ש"ח ומעלה לפילה בקר או כבד אווז. וכמובן לא תוותרי על נקניקייה בשבילו, וגם לא על צלע טלה, שאלחנדרו, הגריל-מן החייכן, יחתוך בשבילך מתוך כתר צלעות שלם, ותוסיפי לזה טי-בון, ותבקשי אותו מדיום, ולא מדיום-רייר, כי את יודעת שהוא אוהב את הבשר שלו טיפה יותר עשוי, ולכל זה תצרפי גם חתיכת צ'ך עסיסית עם טיפונת שומן מסביב.

וכשיגיעו הראשונות שלכם, עם מנת דואט מיוחדת של בוצ'רי דה ברילוצ'ה ליום האהבה, ובה שני מדליוני פילה מעוטרים בכבד אווז, תתני לו גם קצת מזה שלך, ובמנה של ניוקי שקדי עגל תדאגי שהוא יקבל את העצם המלאה מח הניצבת במרכז המנה וגם שלא יחמיץ את שקדי העגל המגוונים את הרוטב החלקלק של הניוקי ומעניקים להם תוספת טעם. וכשתגלי שהמצע הירוק שעליו מונח טרטר הבקר הוא בעצם גוואקמולי שעוצב להפליא בצורת עלה גדול - ואת הרי יודעת שהוא שונא אבוקדו - את תקחי את כל המנה אלייך ותתענגי בשקט על הטעם הנקי והמדויק, שהועשר בעדינות בלימון ונענע, ותתאפקי לא להגיד לו שהוא מפסיד.

ואז תגיע המלצרית שלכם, שלמרות הקהל הרב שגודש את בוצ'רי דה ברילוצ'ה מצליחה לתת שרות יעיל ונעים, ותניח בפניכם גריל שולחני ועליו רוחשים נתחי הבשר שנבחרו, והם יהיו עשויים במידת צלייה מדויקת. ואף על פי שגם את תתלהבי מהנקניקייה, שעשויה מבשר קצוץ משובח ומתובל, תסתפקי רק בפינה קטנה ממנה ותשאירי לו את כל היתר, ומהטי-בון תחתכי בשבילו גם מהצד של הפילה וגם מהצד של הסינטה, ותמליצי לו על צ'ימצ'ורי הבית ובעיקר על סלסת העגבניות הפיקנטית שמלווה מצוין את הבשר, ועל קוביות תפוחי האדמה האפויים והקישואים המוקפצים קלות, שמספקים הפוגה לפה בין נתח בשר אחד למשנהו.

וכשתגיעו לקינוח והוא יבקש שלושה כדורים שונים מהגלידה הארגנטינאית שמיוצרת במיוחד עבור בוצ'רי דה ברילוצ'ה את לא תגידי לו דבר, גם אם את יודעת שהוא בטח לא יצליח לגמור הכול. אפילו תרשי לו להתכבד ממגש טעימות השוקולד שלך, שכולל מגוון של טראפלס ביתיים משובחים וקוביות של טרין שוקולד מעודן, ולא תמחי גם כשהוא ילקק עד תום את שוט השוקולד-אספרסו העשיר שנלווה למנה.
ובסוף-בסוף, כשתצאו החוצה מבוצ'רי דה ברילוצ'ה, והוא ינשק אותך אל מול הירח המלא ויודה לך על הארוחה הנפלאה, תדעי שגם לזה קוראים אהבה.