Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת הבית בעין חוד

הבית בעין חוד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עיינה גל מבקרת במסעדת הבית בעין חוד, ומספרת סיפור נעים: בקצהו של שביל מפותל נמצאת מסעדה קטנה נטולת תפריט, ובמטבח מכינה אימא כל יום רק את מה שמתחשק לה. והתוצאות? נסו לספור את מספר המנות הנהדרות בעצמכם

הסיפור של מסעדת הבית בעין חוד הוא סיפור שמאוד נעים לספר. כפר קטן, שאליו מוביל שביל המתפתל דקות ארוכות בחורש, בעליות ובירידות, שבקצהו מסעדה הומה בגברים, נשים וטף. אבל הסיפור לא מתחיל כאן.

הסיפור מתחיל בשנת 48', עם סבא אחד, אותו הסבא שתמונתו ניבטה אלי מהקיר שליד השולחן שלנו במסעדת הבית בעין חוד. זקוף קומה ומישיר מבט, מאותו האיש עלה וצמח הכפר הקטן הזה, שהיום חיים בו 250 אנשים בלבד, כולם בני אותה משפחה. ובני המשפחה הזו, כך עושה רושם, אמנם גרים בכפר מרוחק – אבל לארח כמו שצריך הם יודעים.

מסעדת הבית בעין חוד פתוחה כמה שנים בודדות, אבל תעודות "מומלץ מפה" כבר מעטרות את קירותיה והסועדים באים והולכים, משכיחים ממני את הנסיעה הארוכה וגורמים לי לתהות אם איני נמצאת באמצעו של רחוב מרכזי ותוסס. הקונספט של הבית בעין חוד הוא חדשני וכיפי: אין תפריט. "אימא מבשלת כל יום מה שמתחשק לה", מסבירה לנו המארחת, המלצרית והבת-של, ואחיה הצעיר מניח בלי אומר מרק אפונה נהדר על שולחננו. אחרי המרק מגיעים 11 סלטים עם שתי פיתות, והוא מסביר שיש לנו עוד כל כך הרבה אוכל לאכול היום, כך שכדאי שלא נסיים גם את השתיים האלה. "בדרך כלל אני מביא רק פיתה אחת לשני סועדים", הוא מגלה, ואנחנו מחייכות, בוצעות אותה ומתחילות בטעימות.

הסלטים של הבית בעין חוד אינם מובנים מאליהם. יש ביניהם סלט פול, סלט אגוזי מלך וטחינה עם טעם אקזוטי, סלט מנגולד נהדר, סלט תפוחי אדמה עם ירקות ועוד כמה. הטעמים אינם שגרתיים, השילובים מעניינים ואנחנו מרגישות שלהפסיק כאן ולחכות למנה הבאה עשויה להיות משימה לא פשוטה. הפיתות ננטשות, ואנחנו מתאפקות בסבלנות. לא זמן רב, כי אל השולחן מגיעה מנת סינייה – בשר כבש טחון עם רוטב מענג.

קצת אחרי הסינייה, שגם ממנה רק טעמנו כדי לא להתמלא, מגיעים הממולאים. שניים מכרוב ושניים מעלי גפן, ואנחנו כבר מחליטות שדי, אי אפשר להתאפק יותר, ואוכלות את כולם. אחריהם מגיעה המנה המנצחת של הארוחה שלנו בבית בעין חוד – חצילים בטחינה עם בורגול, שלפי הנחיית המלצר אמורים ללכת יפה יחד. אנחנו מנסות ומאשרות – הם באמת הולכים יפה יחד, בצעידתם המשותפת לקיבה ההולכת ומתמלאת שלנו.

במיה קטנה אבל מוצלחת, אחריה פלפל ממולא ורק אחריו מגיעה צלחת בשר בקר עם אורז צהוב, שבסופה אנחנו כבר באמת מלאות לחלוטין. אם נבוא מחר, אנחנו מבינות, נקבל ארוחה אחרת – בלי שאלות, בלי הצורך להתלבט ולבחור. המחיר לארוחה מלאה כזו הוא 180 ₪ לזוג, אבל בהזמנה של קבוצה הוא יכול לרדת אפילו ל-60 ₪ לאדם.

הסיפור של מסעדת הבית בעין חוד הוא סיפור יפה, ויש לו סוף טוב: כשאנחנו מחכות לבקלאווה ולקפה אנחנו מסתכלות מתחת לזכוכית של השולחן שלנו. כל כולו מלא בכרטיסי ביקור שהשאירו סועדים: מכונאי רכב מחיפה, מסאז'יסטית מנס ציונה וחוקר מלונדון – כולם הגיעו במיוחד עד לכאן בדרך היער הפתלתלה, כולם ישבו ואכלו את מה שהתחשק לאימא לבשל, ויש להניח שכולם יצאו מהבית בעין חוד מרוצים כמונו.