Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על וניס קפה, גבעתיים

וניס קפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפינאלה באה עם שוט וניס – שוט אלכוהולי המורכב מוודקה וקפה המוגש בכוסית שוקולד עם קצפת ורוטב תות מעל. שתינו בשלוק אחד..." קרן ויזנר אוכלת ארוחה עסקית בגבעתיים, וניס קפה. אוכל טוב יש גם מחוץ לעיר הגדולה

החופש הפרטי שלי החל בשבוע הראשון של חודש יולי, ואין כמו להעביר את חום יולי-אוגוסט בים הכחול או בבית הממוזג בחיפוש אחר דילים עסקיים אטרקטיביים וקרובים לבית. אני מאד אוהבת לבשל, אבל החוץ תמיד קורץ ומניע לעשייה, משמע, לישיבת אוכל עם חבר או חברה. מזה זמן מה שאני רוצה לבקר אצל וניס קפה, הממוקם ליד הבית, במרכז המסחרי הישן של גבעתיים, בכל זאת מדובר במוסד אוכל ותיק שקיים למעלה מעשור.

אז הלכתי לבדוק את וניס קפה. זמן ההגעה: צהרי היום. שותפה: חברתי הטובה א'. חניה: בצמידות אל וניס קפה. מזג האוויר: לוהט בחוץ, מאד נעים ורגוע בפנים.
הרושם הראשוני והחיצוני שלי כשהגעתי אל וניס קפה היה של עוד בית קפה טיפוסי, אך הכניסה אליו הייתה מלווה באנומיה קלה: האם וניס קפה הוא בית קפה או משהו אחר? הוא אמנם מעוצב בפשטנות חסרת יומרות, אך ניכר בו גם ניחוח איטלקי עם נגיעות ספרדיות. וניס קפה אינו כשר ובערב הוא הופך לבית קפה רוחש, המגיש תפריט מגוון - חלבי ובשרי כאחד. בימי שישי בצהריים מנגן הרכב ג'אז, הכולל 5 נגנים, מופע חי ומלהיב, ובחמישי יש כאן ערבי קריוקי ושירה בציבור.

התיישבנו בפינה הרחוקה בשולחן נעים עם כיסאות נוחים ועלעלנו בתפריט העסקיות של וניס קפה הכוללות מנה בשרית, תוספת ושתייה קלה. מחירן של העסקיות נע בין 35 – 55 ₪, ואנחנו החלטנו ללכת על עסקית ספיישל בהמלצת השף, שמתחלפת מדי יום ביומו, ועל עסקית פרגית במחיר של 45 ₪.

המנות של וניס קפה מושפעות מדרום איטליה ומדרום ספרד, השף לוקח את הטעמים המוכרים מבית סבתא ומיישם אותם כאן, בגבעתיים הקטנה. ראשית הוא המליץ על אפריטיף שכלל חמש ברוסקטות בשמן זית, שהדיפו ריח נעים ונמרחו בנדיבות בסלסת עגבניות פיקנטית, בממרח חצילים במיונז וההפתעה: ברוסקטה שעליה הונח הנקניק האיטלקי המעולה ברזאולה.

המתאבן הטעים פתח לנו את התיאבון וכמובן העלה את הציפייה לקראת העיקריות. רגעי ההמתנה הפכו לרגעי סריקה והתבוננות בסועדים, שעליהם נמנו אנשי עסקים, אנשי השכונה ובעלי לפטופים (יש WIFI). וניס קפה גם משרת את המשרדים בסביבה ואת התושבים, כמובן, קהל קבוע ואוהד.

מנת הספיישל היומית של וניס קפה הגיעה בדמותו של ספגטי בולונז חמים ומהביל שהיה מצוין וספג מחמאות, שכן כך צריך להיות מוגש בולונז. כתוספת מרעננת למנת הבולונז של וניס קפה קיבלתי סלט ירוק רענן שתובל בוויניגרט. חברתי היקרה א' קיבלה צלחת עמוסה בפוטטוס (גם תפוחי אדמה וגם בטטה) שעליהם נערמו מספר נאה של נתחי פרגית שטבלו ברוטב צ'ימצ'ורי עשיר. בשר הפרגית הוגש ורדרד במידת עשייה ששמרה על עסיסיותו, שילוב הצ'ימצ'ורי הפתיע לטובה והמנה על שלל מרכיביה חוסלה והשאירה את בעליה החוקיים חסרי נשימה.

לאחר סיום המנות, הגיע הזמן לחשבון נפש קל. יחס עלות תועלת: שווה ביותר. האוכל: מפתיע ובגדול, המנות היו יכולות להתחרות בעיניים עצומות עם מסעדות בעלות שם בעיר הגדולה. הפינאלה באה עם שוט וניס – שוט אלכוהולי המורכב מוודקה וקפה המוגש בכוסית שוקולד עם קצפת ורוטב תות מעל. שתינו בשלוק אחד. חברתי התענגה גם על פסיפלורה טרייה, ובעזרת כפית שאבה את הנוזל הצהבהב והמתקתק לפיה.

יצאנו לדרך עייפות אך מאד מרוצות וגם עם כמה תובנות, אחת מהן היא שלא צריך להרחיק עד תל אביב כדי לאכול טוב, יש כאן בגבעתיים, ממש מתחת לאף, פנינה קולינרית שווה לכל כיס ובמיוחד לכיס שלנו.