אוכל איטלקי כמו אצל סבתא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

התכנסנו בוקר קיץ אחד בדירתו של יעקוב פיאלקוב הידוע בכינויו ג'אקומו, היינו תשעה. סביב שולחן האוכל הגדול הפונה אל המטבח נערכנו למפגש עם האוכל האיטלקי במטבח הביתי.

את המפגש פתחה שיחה קצרה ובסיסית בעניין אוכל איטלקי, בסגנון מי מכיר ומי יודע, קצת היסטוריה ומעט גיאוגרפיה. אתם יודעים הוא מספר, את היסודות לבישול העילי הביאו האיטלקים לצרפת, הצרפתים הוסיפו לו הרבה מאוד אותיות והפכו אותו למטבח נפרד, אם האיטלקים היו צריכים לכתוב רנו הם מסתפקים בארבע אותיות. מפטפוט לסיפור, עברנו לתכלס.

ג'אקומו מדגים אבל גם משתף. מי שרוצה יכול להשתתף השתתפות פעילה מה שקוראים בג'רגון המקצועי ''הנדס און'' במשך כל הסדנה.
הבישולים מתקדמים כשבכל רגע קופץ פרט מידע חדש, הסבר, טיפ, מוצר מומלץ במיוחד.

את הסדנה פותחים דווקא בהכנת המנה האחרונה שצריכה זמן להתקרש ולהצטנן, מעדן שוקולד לבן א-לה גאקומו. את תפקיד הבן מארי מחליף על בסיס קבוע המיקרו, לא לעקם את האף, המיקרו עושה עבודה מדהימה בתחום. אחר כך מכינים פוקצ'ה ורוזמרין, זו פוקאצ'ה מהסוג הפריך, ולצורך כך הבצק המרודד נכנס לטבילת עומק בקערת מים כתחליף לתוספת אדים שיש בתנורים מקצועיים. עכשיו כשהמנה האחרונה במקרר, והלחם מתערסל בתנור, מגיע תור הארנצ'יני, כדורי אורז וגבינה צהובה טבולים בביצה ומצופים בפירורים לפני הגלישה אל השמן העמוק. הם יוצאים חמים ופריכים מבחוץ רכים ומפנקים מבפנים. ממממ...... אגב, מנה מושלמת לילדים.

עכשיו פונים להכנת הפסטה. עבור מי שלא צפה מעולם בהכנת פסטה, זוהי חוויה מכוננת. כל כך פשוט ומספק ונעים. בשלב הזה המשתתפים בסדנה כבר עומדים בתור כי להתנסות במו ידיהם בפלא הנולד. לאט לאט הופכים גליונות הפסטה לאיטריות שנתלות לייבוש על מתקן מיוחד (לא מוכרחים, אפשר גם על מתקן נייד לייבוש כביסה).
בתום ההכנות ניגשים לאכילה. בנוסף למטעמים שהוכנו לעניינו, מגיחים מן הארונות והמקרר, מחמצים, רוטב פסטו טעים, ואנשובי מעולה שנכבש בבית במלח ובשמן זית. מעדן!!!!

מישהו מפריח שאלה כללית בנוגע לניוקי, וג'אקומו בלי להתבלבל שולף קערה, מערבב לש, מבשל ומגיש לשולחן גם ניוקי, שיהיה, על חשבון הבית.
והבית כאן, זה חלק מהעניין. בת זוגו טניה מסייעת בידו ודואגת כמו סבתא פולניה, ''טעים? אולי עוד קצת, ג'אקומו, הם עוד נראים לי רעבים''. מטעמים נשלפים מהמקרר סתם כך כדי לשעשע את האורחים, והכל הכל בחמימות בסגנון ביתי.

אז ביתיות כפי שיודע כל אוהד מתחיל, יכולה להיות יתרון גדול, והיא אף מתעצמת כשמדובר בקורסים לבשלנים מתחילים. ככה קל יותר להאמין ולהשתכנע, שכל מה שלימדו להכין, לא סתם מול העיניים, אלא גם בתנור ביתי, במיקסר צילייגער ובסיר האלומניום הפושטי מימי טיטוס, יכול כל אחד להכין בבית המאוד פרטי שלו בלי שום פטנטים ופירוטכניקה. אחרי הכל למדנו מטבח איטלקי ביתי כמו אצל מאמא כפרית לא? ואצלה מה שעושה את האוכל זה לא הגדג'טס, זה הרגש.

ג'אקומו, סדנאות לבישול איטלקי
יעקב פיאלקוב
טלפון: 03-5496192