מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת אוונגרד תל אביב

אוונגרד - אמריקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"Philly Cheese Steak, פרוסות אנטרקוט דקות מוקפצות על הגריל עם בצל מטוגן וגבינה צהובה בתוספת מיונז וחסה שמגיע בג'בטה עם צ'יפס ומלווה בסלט, גרף מחמאות ועורר תגובות יוצאות דופן..." שיר כידן, אוונגרד תל אביב

בישראל אנחנו תמיד רודפים אחרי אמריקה הגדולה. רוצים הכי הרבה, הכי גדול, הכי אמריקני, אבל איך שהוא תמיד נשארים הכי ישראלים. אמריקנים עם קריצה. אמריקה על אתריה ומסעדותיה היוקרתיות ביותר אינה זרה לרוב מבקרי אוונגרד ברמת החי"ל. הם יודעים בדיוק איפה למצוא את הבשר האיכותי ביותר בשדרות היוקרתיות ביותר ורוצים ליהנות מבשר איכותי גם בבית.

כיאה לספורט בר, מותקנות על כל הקירות של אוונגרד 17 פלזמות המשדרות כל העת ערוצי ספורט שונים. שתיים מהפלזמות אפילו מותקנות בתוך האקווריום, מה שמזמין את הבדיחה השחוקה "מה קורה אם דג מחליט לנוח בדיוק מול המסך?" ברוב ימות השבוע מתכבדים הסועדים של אוונגרד בפופקורן המחולק לכולם. אנחנו הגענו ביום שני שהוא יום בוטנים, ודשדשנו פנימה בין ערימות של קליפות. המלצרית של אוונגרד הגיעה מיד עם כוס מלאה בוטנים ותפריטים. אני השתדלתי להיות מנומסת ולהשליך את קליפות הבוטנים במאפרת השולחן, אבל המלצרית שהגיעה לקבל את הזמנתנו פשוט רוקנה את המאפרה על הרצפה. אולי פשוט הייתי צריכה להגיע עם גרין קארד. מרגריטות פירות היער והפסיפלורה הוגשו קפואות ומקושטות כאילו היינו על החוף במיאמי. דרך טובה ומתוקה לקרר את חום הקיץ הרותח עוד יותר בתקופת המונדיאל.

בכל יום מוגש באוונגרד ספיישל שונה כמנה ראשונה בהמלצת השף. היום הייתה המלצת השף חציל בפסטו שמנת שהרטבים בו מתמזגים זה בזה בעדנה ויוצרים חגיגת טעמים נימוחה בפה. בניגוד לשאר המנות של אוונגרד זו לא מנה ענקית, אך כמו שאומרים, דברים טובים מגיעים במנות קטנות. בעיקר אם הם ממש טובים. חברתי הזמינה " AG גם וגם". בעיקרון זו מנה ראשונה המשלבת שתי מנות ראשונות יחד כדי שלא תצטרכו לבחור. במקרה שלנו זו מנה גם לי וגם לחברתי. הר בצלים מטוגן בבצק בירה קריספי הנח על ערוגת באפלו ווינגס ברטבי צ'ילי מתוק וברביקיו. מתוך הר הבצלים מזדקרים שני שיפודי גבינת חלומי בטעם חלומי. עקרון הגודל השולט באוונגרד קובע שכל מנה מכילה כמות כפולה ולכן לאחר שסיימנו לכרסם את כל כנפי העוף ואת רוב צ'יפסי הבצל הקריספיים ביותר ויתרנו על סוף המנה לטובת המנה העיקרית.

Philly Cheese Steak, פרוסות אנטרקוט דקות מוקפצות על הגריל עם בצל מטוגן וגבינה צהובה בתוספת מיונז וחסה שמגיע בג'בטה עם צ'יפס ומלווה בסלט, גרף מחמאות ועורר תגובות יוצאות דופן משותפתי למסע הגסטרונומי. אני הזמנתי המבורגר ישראלי, שילוב מנצח שנולד ממפגש של בשר כבש ובקר טרי בשרניים ועסיסיים ומתובלים לעילא. המנה מוגשת בלחמנייה המשוחה במיוקטש. לו היה הדבר תלוי בי הייתי משווקת את המיוקטש לסופר הקרוב לביתי. הלחמנייה מלאה כל טוב כגון בצל, עגבניות, חסה ומלפפונים כבושים עם שתי תוספות לבחירה. המנה גדולה בפני עצמה והתוספות שבחרתי - ביצת עין ובייקון, הוסיפו עניין למנה. לא הייתי כל כך בטוחה בעניין הבייקון ולכן ביקשתי לשים אותו בצד אולם מליחותו העדינה ומרקמו הקריספי בחלקו שכנעו אותי להכניס אותו לתוך הלחמנייה. אם המנה לא הייתה מספיק גדולה עד כה, היא מגיעה עם תוספת לבחירה. אני בחרתי הום פרייז בצ'ילי מתוק אשר נשארו די מיותמים. הם היו רכים ומצוינים אך נפח הקיבולת שלי נוגד את עקרון הגודל השולט במקום.

המלצר המתוק ששירת אותנו כל הערב שם גם הוא לב ליכולת הקיבולת הולכת ומצטמצמת אצל שתינו והפתיע בקינוח אחד לשתינו. מה הפלא? כל מנה ממילא בגודל של שתיים. מגדל האוונגרד שהגיע היה בנוי משני כדורי גלידה והר קצפת מצופה בפירורי פקאן מסוכר על יסודות וופל בלגי פריך.

לא היינו יכולות לעזוב את מסעדת אוונגרד בלי להיפרד יפה מכל הצוות המקסים שליווה אותנו כל הערב, לסקור את התמונות על הקירות ולנוח קצת מכמויות האוכל הגדולות מהן נהנינו. הכי חשוב, עוד לפני שהלכנו, כבר קבענו שנחזור.