מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> ביקורת על מסעדת רופטופ מלון ממילא ירושלים

רופטופ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"במנות העיקריות שיחק לנו מזלנו הטוב, בין הספישלים של הערב הייתה גם מנה זוגית של סטייק פריים ריב במשקל 950 גרם, חלומו הרטוב של כל חובב בשר..." יובל בלנקובסקי במסעדת רופטופ, על גגו של מלון הבוטיק היוקרתי ממילא

"על גגות תל אביב, משהו קורה הלילה" שרה פעם אלונה דניאל, ומתברר שמה שקרה אז בתל אביב קורה היום על גגות ירושלים. מסעדת רופטופ ממוקמת על הגג של מלון ממילא, והיא ככל הנראה המסעדה עם הנוף ההיסטורי המרשים ביותר בארץ, עם חומות העיר העתיקה ומגדל דוד פרושים לרגליכם. הנוף עוצר הנשימה של רופטופ היה מצדיק גבייה של כמעט כל מחיר בעבור מנות המסעדה, שבעצמן מדגימות מטבח מעולה אל לא מתחכם עם נגיעות ירושלמיות מאת השף המוכשר של המלון רועי ענתבי. ולמרות זאת שומרת רופטופ על צניעות ואיפוק מקסימים. הידיעה שבתוך מלון הבוטיק המפואר ממילא מסתתרת מסעדה משובחת עם נוף מרהיב במחירים צנועים היא סוד, שלו היו כולם שותפים לו הייתה נדרשת הזמנת מקום כחודש מראש.

הערב שבו בחרנו להגיע למסעדת רופטופ היה מעט קריר ועל כן פתחנו בטעימה ממרק העדשים החמצמץ שמגיע עם הפתעה קטנה - מאפה סמבוסק זעיר ממולא בחציל קלוי ובטחינה. המאפה היה מענג במיוחד, טעמי הבצק הפריך בקצותיו השתלבו נהדר עם החמיצות של המרק. המנה הבאה שבחרנו הייתה סביצ'ה בנוסח ניסואז, שבו כיכבו לצד נתחי הדג הנא תפוחי אדמה, בצלי שאלוט, שעועית ירוקה וביצת שליו. החיבור של הרכיבים עם שמן הזית המשובח שמעליהם יצר שמן זית ספוג טעמים שלא יכולתי להימנע מלטבול בו את הפוקצ'ה החמה הנאפית במקום. מכאן המשכנו למנת פתיחה נוספת – רוסטביף סינטה שהוגש עם רוטב טרטר (המבוסס על איולי וצלפים קצוצים), ביצת שליו ומלפפונים חמוצים זעירים (קורנישונים). מבחינת רכיביה המנה אופיינית לסנדוויץ' רוסטביף, אלא שענתבי נוהג להכין מנות מוכרות יחסית עם טוויסט קטן, הפעם: ביצת שליו. התוצאה נהדרת ולא מכבידה, כזו שמאפשרת להגיע למנות העיקריות בקלות.

במנות העיקריות שיחק לנו מזלנו הטוב, בין הספישלים של הערב הייתה גם מנה זוגית של סטייק פריים ריב במשקל 950 גרם, חלומו הרטוב של כל חובב בשר. אבל חובב בשר כמוני יודע כמה קשה להשיג נתח מיושן באיכות גבוהה כמו זה שהוגש לנו, וכמה קשה עוד יותר לדייק באופן ההכנה של נתח עבה וגדול כל כך. אני ממליץ בחום לנסות את מנות הבשר של מסעדת רופטופ - לאחר שיחה ארוכה עם השף השתכנעתי שלמרות כל המאמץ לא אצליח להגיע בבית לרמה כזו של נתחי בשר ודיוק של הכנה. סיימנו את הערב עם טעימה מפלטת קינוחי שוקולד של שף הקינוחים של מלון ממילא, אלי פדידה, שמפליא לעשות למרות מגבלת השימוש בחלב.

סיור קטן נוסף שערכנו במלון ממילא גילה לנו שמדובר במלון פנומנלי ברמה שכמוה טרם נראתה בארץ. האבזור בחדרי המלון מושלם - שילוב של קלאסיקה ומודרניות. הלובי ושלל המסעדות והברים של המלון מעוצבים לעילא ולעילא והם מהווים חגיגה מיוחדת לכל מי שתחום העיצוב קרוב ללבו. המחשבה על כך שמסעדות המלון, כמו רופטופ עצמה, יהיו נקודת מפגש בין אורחי המלון היוקרתי לבין הירושלמים המקומיים מרגשת אותי. על גגו של מלון ממילא המרוץ אחר הכסף נעצר: רופטופ היא מסעדה שמספקת חוויה, מסעדה שמציעה מטבח עילי ומוקפד, שירות מקצועי אך גם חיבור מיוחד לסביבה הירושלמית ולנוף ההיסטורי שבתוכו הוא פועל.