Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת גריל בר ירושלים

גריל בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אמיר נהרי מגיע עם בת זוגו במסעדת גריל בר שבירושלים, שם הוא נהנה לצפות באמנות הבשר של הגריל מן. כבד קצוץ, חציל קלוי, סלק, סלסה פיקנטית וסלט סלרי ותפוח, ולאחריו סטייק אנטרקוט עם רוטב צ'ימיצ'ורי, עושים את שלהם

ביום רביעי בערב נדברתי עם בת זוגי להיפגש במרכז העיר ירושלים, ולחפש מקום נחמד לסעוד בו. כשהגענו לטיילת בן-שטח ראינו את המסעדה המוכרת, גריל בר. אנחנו רואים אותה בכל פעם שאנחנו עוברים באזור, היינו רואים אותה, מבחוץ היא נראית כמסעדת בשרים רגילה. הפעם גם החלטנו שכדאי לנסות, ואכן, ההחלטה התגלתה כנכונה. עת נכנסנו למסעדת גריל בר הבנו שזו אינה מסעדת בשרים עממית רגילה: העיצוב משדר יוקרה, משלב עץ וצבע לבן, הגריל פתוח ומוקפד, המלצרים לבושים שחור. בעומק המסעדה נמצא חדר פרטי ומעוצב שניתן להזמינו מראש ללא התחייבות במחיר. התיישבנו ועיינו בתפריטים.

התפריט של גריל בר מציע מספר רב של בשרים ושל סלטים והחלטנו לפתוח במגוון סלטים ומנה של חציל בלאדי בצ'ימיצ'ורי, טחינה וכבד קצוץ. הכבד נעשה על הגריל ונקצץ בסכין וטעמו היה נפלא. לצד החציל הוגשו לנו סלטים רבים – חציל קלוי, סלסה פיקנטית, סלק, חמוצים, חומוס וסלט נהדר של סלרי ותפוח. בכדי ליהנות מהם עוד ועוד, ויתרנו על הפוקצ'ה ועל הלחם, כך נותר אצלנו אפילו מקום למנות העיקריות.

והן הפתיעו. זוגתי הזמינה פילה סלמון עבה שנעשה על הגריל בציפוי מלח ופלפל שחור וירקות מאודים בקערה נפרדת. הדג נעשה במידה הראויה, אדמדם מבפנים ופריך מבחוץ. היא סחטה מעליו שתי פרוסות לימון ונהנתה ממנו עוד יותר. אני הזמנתי מנת סטייק אנטרקוט בגודל 300 גרם, ואם לומר את האמת חשבתי שאקבל נתח גדול ודק, כזה שקשה לעשותו במידה הרצויה, כמו שמקבלים במסעדות בשרים רבות. החיוך על פניי חשף עד כמה טעיתי. על צלחתי נח סטייק שמן, גדול ועסיסי, עשוי בדיוק במידה שביקשתי וליידו נחה ערמת סלט ירקות קצוץ דק ורוטב צ'ימיצ'ורי. החמאתי מעומק לבי לגריל-מן על הסטייק הנפלא, והוא מצדו הסביר לי שהאופן שבו הוא מכין נתחים למידות עשייה שונות היא אמנות הבשר שלו. הופתעתי אף יותר כאשר גיליתי את מחירו של הסטייק לאור מידת הכשרות הגבוהה שלו, והוא היה נמוך בהרבה ממסעדות רבות. המחירים והאיכות מחזיקים מסעדות כמו גריל בר של רן לתקופות ארוכות.

כעת הגיע תורם של הקינוחים. יחד עם שתי כוסות תה עם עלי נענע טריים, קיבלנו סופלה שוקולד וסורבה פירות יער - קינוח שתמיד מצליח ופשוט לא נמאס ממנו. עוד ניסינו ונהנינו מפרפה חלבה מתוק עם פירורי פיסטוק בליווי סורבה פסיפלורה מתוק. בפעם הבאה שתחפשו מסעדה שמבינה בבשר ותעדיפו לא להוציא יותר מדי כסף, גריל בר הוא המקום בשבילכם. אני יודע שזוגתי ואני עוד נחזור לסיבוב שני.