Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת פורטבלו, יבנה

פורטבלו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שיר כידן מגיעה למסעדת פורטבלו שביבנה בחושבה, בסופו של יום שבו לא אכלה דבר, שתמצא בתפריט של המסעדה האיטלקית משהו לאכול. היא לא תיארה לעצמה שתאהב את כל מה שתטעם. וזה עוד לפני הקינוח. מי יכול לוותר על שוקולד?

הגענו רעבות כאילו לא אכלנו כל היום. רק שאני באמת לא הספקתי לאכול כל היום וסמכתי על זה שבמסעדה איטלקית לא אוכל לטעות, ושבוודאי יהיה בפורטבלו משהו טעים. לא חשבתי שכל התפריט יהיה טעים. סרבלי חיל האוויר של החיילים מהבסיס הצמוד למסעדת פורטבלו הפריעו לי להתרכז בתפריט והייתי צריכה לקרוא אותו שוב ושוב. כשאחרון החיילים יצא הצלחתי להקדיש לו תשומת לב.

הזמנו את הפוקצ'ה הביתית של פורטבלו כדי לא לגווע ברעב בזמן שנחליט מה אנחנו רוצות לאכול. יחד עם הפוקצ'ה הזמנו גם פטריות מוקפצות ביין אדום כדי שלא נילחם עליה. לשאלתנו המתחכמת מדוע קוראים לפוקצ'ה ביתית, קיבלנו תשובה מפתיעה: כל הבצק נעשה כאן במסעדה וצוות שלם של עובדים מרדד אותו במהלך הלילה עד הבוקר. הפוקצ'ה הקראנצ'ית של פורטבלו עוטרה בעגבניות ובחצילים לרוב ותובלה בשום. מנת הפטריות הייתה גדולה ביחס למנה ראשונה ולרגע חשבתי שהיא הגיעה עוד לפני שהגעתי להחלטה מה אני רוצה לאכול. המנה יוקרתית למראה, טעמה משובח בהתאם וריח הפטריות המשכר ליווה אותנו עד סוף הארוחה.

למנה עיקרית הזמינה חברתי את הניוקי בולגרו של פורטבלו, שהצטיין בצבעוניות מדהימה ובפיקנטיות המעקצצת בנעימות את הלשון בכל טעימה. טעם הניוקי הנימוח בפה לא הסתיר את טעם המילוי שהשאיר גם הוא בפה שלל טעמים מעניינים. אני העדפתי ללכת על השילוב שמנצח בכל פעם מחדש והוא רביולי מיקס ברוטב שמנת פטריות, הכולל רביולי במילויים שונים כגון בטטה, גבינות ותרד. גם כאן, בכל ביס הטעם שונה אך אותה תחושה נעימה נותרת, של שמנת איכותית העוטפת את ריבועי הרביולי הענקיים והנמסים בפה. יחד עם כל אלו קיבלנו גם סלט טבע ענקי המקושט בפלחי בטטה ובהרבה גבינה בולגרית. מכיוון שאני לא ממש אוכלת ירקות, התמקדתי בפלחי הבטטה ובליקוט רנדומלי של חצאי עגבניות שרי אך חברתי התרשמה עמוקות מגודלה של המנה ומהעובדה שהסלט אינו מורכב מערימה גדולה של עלים ירוקים במעטה ירקות אלא בסלט אמתי שהגיע עם רטבים אמתיים הנעשים במקום משום, שמיר, אלף האיים ווניגרט.

אחרי הארוחה הגדולה והמרשימה שלנו בפורטבלו כבר התקשינו להמשיך לקינוח. הזמנו תה ותכננו לסיים אתו את השיחה הארוכה שניהלנו, וגם את הארוחה. אבל יחד אתו הגיעה עוגת בראוניז גדולה אשר בחובה טמונים שוקולד לבן, שוקולד חלב ושוקולד מריר. כל זה נטבל ברוטב שוקולד חם. אי אפשר לסרב לקוביית שוקולד ענקית עם אגוזים ושברי סוכר המתפצפץ בפה. חברתי הקדימה תרופה לריב וחילקה את העוגה לשני חצאים שווים על מנת למנוע טעויות ובעיקר מענות.

בין כל המשלוחים שעושה הצוות של פורטבלו כמעט לכל מקום בארץ, הם אחראים על הפיצות בלונה פארק תל אביב ובעיקר ישמחו לארגן לכם קייטרינג חלבי איטלקי לכל סוג של אירוע, המצטיין במגוון טעמים ובשלל צבעים כגון עוגת פיאצה עם סוגים שונים של תוספות, קלצונה, פיצות, לזניות, מאכלי חצילים ופטריות איטלקיים, קישים, אנטיפסטי וסלטים מיוחדים. כל המאכלים נעשים כאן בפורטבלו ולכן טריות היא מילת המפתח, שמומלץ לנסות אותה כאן.