מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות חדשים בשוק

יינות חדשים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קשה להתעלם מכמה יינות חדשים שיצאו לאחרונה לשוק..." יובל בלנקובסקי טועם יינות יוקרתיים חדשים שכדאי לרכוש עכשיו, לפני שיאמיר מחירם בחנויות היין. מככבים: יקבי ברקן, יקב אמפורה, יקבי רמת הגולן ויקב ברבדו

קשה להתעלם מכמה יינות חדשים שיצאו לאחרונה לשוק, יינות יוקרתיים שכדאי לרכוש אותם עכשיו, לפני שיאזלו מהשוק ומחירם יאמיר בחנויות היין. הסדרה הראשונה שיצאה היא סדרת אלטיטוד מבציר 2007 של יקבי ברקן, שהיא ניסוי מעניין: מה קורה כשלוקחים קברנה סוביניון מאותה שנת בציר אך מגבהים שונים ומייצרים ממנו שלושה יינות אדומים מובחרים? איך משפיע אלמנט הגובה של הכרם על איכות ועל אופי היין? יקב ברקן אינו מוציא את הסדרה הזו בכל שנה אלא רק בשנות בציר מובחרות כמו 2007. היינות נקראים על פי גובהם: 412+, 624+ ו-720+. ברקן, שמסרבים להתנבא במדויק, מבטיחים כי עתידם של שלושת היינות הללו עוד לפניהם והם ממליצים ליישנם. אם אתם בכל זאת מעוניינים לשתות אותם עכשיו, כדאי, על פי היקב, לחדרר את היין שעתיים לפניה השתייה בדיקנטר. הניסוי של ברקן הצליח, ואפשר להרגיש איך ככל שהיין גבוה יותר הוא אוצר בתוכו ארומות מרוכזות וסגורות יותר. ל720+ ארומות של פרי מבריק ואילו ל412+ הנמוך ממנו ישנן ארומות של פירות בשלים ושל ריבה. היין הגבוה יותר הוא במידה מסוימת בעל ארומות מסוגרות וקרירות יותר והוא טומן בחובו יותר אלגנטיות ועדינות. עליי באופן אישי התחבבו שני יינות הקצה: 412+ שהוא הכי נגיש לשתייה כעת וה-720+ שהוא יין חווייתי שאשמח להעביר אתו כל ערב נתון. אולם אם אפגש אתו בעוד כמה שנים, אני מאמין שזו תהיה חוויה טובה עוד יותר.

סדרה חדשה נוספת היא סדרת יוניקה של יקב אמפורה. הסדרה, שיצאה לראשונה, כוללת שלושה יינות אדומים יוקרתיים מבציר 2006. כל אחד מהיינות בסדרה מורכב מזני ענבים שונים: יין זני של קברנה סוביניון, בלנד של קברנה סוביניון- שיראז- מרלו, ובלנד מפתיע ונדיר יחסית במחוזותינו של ברברה- מרלו. אחוז האלכוהול של היינות 15-15.6%, נדמה לי שהוא שובר שיאים בשוק היין הישראלי. היינות הם בסגנון עולם חדש, מרוכזים מאוד, ולהם פירותיות לצד ארומות הנובעות מהיישון הארוך שנמשך שנתיים וחצי בחביות עץ אלון צרפתי. בכדי לעמעם מעט את השפעות העץ ביישון הארוך השתמשו הייננים בחביות עץ משני סוגים של 300 ושל 500 ליטרים. היין החביב עליי ביותר בסדרה הוא המרלו-ברברה שהציג אופי יותר ארוך ומגוון. התנסינו גם בטעימת חבית, שם נראה לי המרלו-ברברה העתידי כמבטיח עוד יותר. מכיוון שאחוז אלכוהול גבוה הוא לא כל כך לטעמי, החלטתי לערוך ניסוי ונתתי לרעייתי לשתות מהיין, ולדעתה זהו אחד היינות הטובים שהיא שתתה לאחרונה. ההתרשמות הכללית שלי היא שיינות בסגנון עולם חדש מובהק הם מאד איכותיים ומושקעים ויש מי שימצא אותם בדיוק לטעמו. אם אתם מחפשים יינות שיש בהם הכול, הרבה וחזק, זהו ככל הנראה יין המיועד בשבילכם.

שני יינות חדשים שיצאו לאחרונה מיקבי רמת הגולן הם השרדונה של כרם אודם אורגני 2008, המיוצר כבר כמה שנים והמרלו 2006 של כרם אודם אורגני שמיוצר לראשונה. ככלל השרדונה כרם אודם של ירדן הוא אחד מיינות השרדונה בארץ שנותנים תמורה טובה לכסף כבר כמה שנים. בטעימה שערך היקב טעמנו את השרדונה מכמה שנות בציר: 2008, 2007, 2005 ו-2003. הדעה בשולחנות הטועמים בנוגע ליין המועדף הייתה מעורבת, ולכל יין הייתה עדת מעריצים משלו. אני אהבתי ביותר את בציר 2003 שהלך ונעשה יין צימוקי בעל ארומות מרוכזות פריחה ואציטון. אני מרכין את ראשי בכבוד לפני בציר 2008 שהוא נהדר כעת, ובוודאי יהיה הרבה יותר לטעמי אחרי כמה שנים של יישון. המרלו האורגני הוא יין עשיר ואלגנטי בעל ארומות של פירות אדומים, שוקולד מריר עם פרחים ועשבי תיבול ברקע. היין סמיך וכמעט שאפשר ללעוס אותו. זהו יין משובח האופייני ליינות האדומים של יקבי רמת הגולן.

אחרון חביב הוא הקברנה סוביניון 2008 של יקב ברבדו. היקב מוציא באופן מסורתי כבר כמה שנים יינות מאוד איכותיים. האג'נדה של הייננים המאוד מכובדים של היקב היא שהטבע צודק וכי על האדם לשתות יינות יבשים שהם יחסית מתוקים בטעמם ובעלי ארומות חזקות של פירות. קשה לי להתווכח עם פרופסורים מלומדים בתחום היין והחקלאות. בהחלט מומלץ לקנות את היין וליישן אותו למשך כמה שנים נוספות, הוא נהדר ומורכב ובעוד כמה שנים יהיה בשיאו. לרוויה.