גלידה, הדבר הכי נכון לקיץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תחשבו על הדבר הכי פחות מתוחכם, זהו כנראה הדבר הכי נכון להכין בימי החופש הגדול עם הילדים. פעם היינו מכינים מיץ פטל, מקפיאים אותו בכוסות אשל עם כפית ומטפטפים את הארטיק הזה כל הדרך לסלון. היום אנחנו יכולים לשדרג קצת את הילדים שלנו וללמדם להכין ''סורבה פטל'' זה אותו הדבר אבל קצת יותר עבודה. ולא מטפטף, ואוכלים אותו עם כפית. בקיצור, חוץ מלהוריד את הפח, זה יעשה בשבילכם הכל בחופש הגדול הנוכחי.

סורבה, למי שעוד לא יודע זוהי גלידה על בסיס מים ולא חלב או שמנת. אפשר לעשות סורבה מכל תרכיז, פרי או ירק מרוסקים ומים. וכמובן, סוכר שיהיה מתוק לילדים.

סורבה מיץ פטל שמח

6 מנות

חומרים

3 כוסות מים
תרכיז פטל
2 כפות סוכריות צבעוניות לקישוט עוגות

הכנה

1. מכינים, בעזרת התרכיז והמים 3 כוסות מיץ פטל מתוק.
2. מעבירים בזהירות את התרכיז לתבנית מתכת קטנה של טוסטר אובן או לקערה גדולה יחסית. מכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים, ומרסקים בעזרת מזלג את החלקים שקפאו. מוסיפים את הסוכריות ומחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת. מוציאים ומרסקים שוב. סה''כ 3 פעמים.
3. שמים בקעריות יפות ומגישים לילדודס השמחים.