Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת טריאקי פתח תקווה

טריאקי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קרן ויזנר וחברה קופצנית מבקרות במסעדת טריאקי – אסייתית כשרה בפתח תקווה. אירוע המחלקה של אחת מחברות התקשורת בארץ לא מפריע להן ליהנות מגיוזה, משנגרילה צ'יקן וממדליוני סינטה, עוד לפני קינוח הוופל הבלגי הפריך

יש האומרים מרבה חברים - מרבה צרות וריבים. אני אומרת, מרבה חברים - מרבה אפשרויות. כל חבר שיש לי מביא אתו צורת חיים שונה, מגוונת ומרתקת וייחוד חשוב שמתבטא בטעם קולינרי. פה ניכרים הבדלים עצומים בין חבר למשנהו: חלקם צמחונים, אחרים טבעונים, ישנם שומרי כשרות, קרניבורים ועוד ועוד. בחירת מפגש גסטרונומי עם חבר זה או אחר תלויה כמובן בטעמו, והפעם נפל הפור על חברתי אלי הכשרה והקופצנית חובבת האוכל האסייתי.

החלטנו לנסות מסעדה חדשה שאנחנו לא מכירות בפארק אזורים בפתח תקווה הקרויה טריאקי. ההגעה לטריאקי מאזור רמת גן-גבעתיים ארכה כ-15 דקות, וכללה חנייה במקום חנייה מקורה, מואר ובחינם, הקרוב למסעדה.

בשעות הצהריים מציעה טריאקי תפריט עסקי המשרת את עובדי המשרדים שבאזור, ובערב משנה טריאקי את פניה ומשרתת לרוב, בשל היותה כשרה, את הציבור הדתי-מסורתי, אך גם קהל חילוני חובב מזרח רחוק, שחווה בעבר את טריאקי וחוזר כקהל מושבע ונאמן. גם ילדים מקבלים כאן במה, עם מנות מיוחדות למגזר. ניתן לערוך בטריאקי אירועים הכוללים עד 120 מוזמנים, עם תפריט עשיר ונוח לכל כיס, אפילו גונבה לאוזנינו שמועה שלאחרונה גם נערכה כאן חתונה.

טריאקי, שלאחרונה חגגה 5 שנות קיום, מתהדרת בעיצוב פשטני, חם ונעים, היא מלווה בתאורה רכה ורומנטית וברקע מתנגנת מוזיקה קלילה וזורמת. עוד לפני ההזמנה נחתו על שולחננו מנות פתיח קלילות ונעימות - חמוצים אסייתיים ורצועות חצילים ברוטב טריאקי.

לראשונות לקחנו את הגיוזה עוף: שני כיסונים שמנמנים, פריכים, טעימים וחמימים, שהגיעו ממולאים באפונה, תירס ועוף קצוץ והוגשו ברוטב סויה צ'ילי. ניסינו גם את מנת פטריות הבית החביבה, שהורכבה מפטריות שמפניון מצופות וממולאות בחזה אווז מעושן, באגוזים ובעשבי תיבול מלווה ברוטב צ'ילי לימון.

לידינו, במתחם סגור, סעדו את לבם אורחי אירוע מחלקה של אחת מחברות התקשורת בישראל, ואנחנו הופתענו מכך שלא שמענו ממתחמם אף לא רעש קל, הכול התנהל בסדר מופתי. מנוחה קלה עם שוט של שיכר השזיפים צ'ויה, וארובות הרעב נפתחות מחדש. עוד לא ממש הספקנו להחליף נושא וכבר הגיעו המנות העיקריות.

אלי הקופצנית הזמינה לה את מנת השנגרילה צ'יקן, שהוכנה בראוותנות רבה, וכללה אטריות ביצים, נתחוני עוף וחזה אווז מעושן, בצל, חצילים, פטריות, אפונה ונבטים, והוקפצה ברוטב סויה, חלב קוקוס, צ'ילי ולימון. המנה שהתקבלה הייתה גדולה, צבעונית וריחנית, והטעמים השתלבו זה בזה באופן נפלא. אבל עם כל הכבוד למנה של הקופצנית, אני הלכתי על מנות הגריל ובחרתי את מדליוני הסינטה האסייתיים, שהותירו אותי חסרת מלים. המנה שהונחה על שולחני הייתה נדיבה בגודלה ויפה למראה, פרוסות בשר הסינטה, צרובות בגריל, נחו להן במשרה אסייתי עם בצל ירוק ופטריות ברוטב טריאקי, בליווי הום פרייז מעקצצים ואגדיים. בשר הסינטה היה צלוי במידת המדיום הנכונה, נחתך כמו חמאה והתהדר בוורדרדות מקסימה ובטעם נהדר.

לפינאלה קינחנו בוופל בלגי פריך ועדין, שהוגש בליווי סירופ מייפל ושוקולד בתוספת כדור גלידה, קצפת ובוטנים. הקופצנית כבר התעייפה והחלה לפהק, בפיה רק תשבוחות על האוכל של טריאקי ועל יופיו. אפשר כבר למנות אותנו כקהל חוזר.