מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> ביקורת על מסעדת פפרדלה רחובות

פפרדלה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"היא הציעה להכיר בינינו. היה לה ברור שזו תהיה אהבה ממבט ראשון. פצצת שוקולד מריר עם מרנג שוקולד נמסה בפה וממלאת את הגרון באושר שאין כמוהו..." שיר כידן על עוגת הטראפלס של פפרדלה ברחובות. וגם פסטות כשרות לפסח

כמו בכל שנה לפני פסח, עוד בטרם מפציע החג, אני כבר מתחילה להתגעגע לפסטה. בינינו, קצת קשה לי להבין את הסיבה לכך שאנחנו משלמים כל שנה את המחיר על זה שלפני 2000 שנה סירב פרעה לשחרר את בני ישראל ממצריים. לכן לקחתי חברה והלכנו להיפרד יפה מהפסטה המוכרת לשבועיים הקרובים. יש רק מקום אחד שבו ידענו שנוכל למצוא את מגוון המנות שיוכלו להחזיק אותנו שבועיים, ברחובות, מקום מושבה של מסעדת פפרדלה.

בכל פעם שאנו מגיעות לפפרדלה אנחנו אוכלות את מנת הקנלוני הקבועה. הפעם, הבטחנו לעצמנו, נבדוק מנות נוספות שיש לפפרדלה להציע. למנה ראשונה הזמנתי פטריות מוקפצות, טריות ובשרניות אשר הוגשו על מצע של שני משולשי פוקצ'ה בנגיעות פסטו תוצרת הבית. רוטב הפטריות על הפוקצ'ה יחד עם נגיעות הפסטו הפך אותה למאפה מיוחד בפני עצמו המעורר את בלוטות הטעם ופותח את התיאבון. חברתי הזמינה חציל בלדי אפוי בטאבון השוחה במעיין של טחינה ירוקה. החציל נעשה מצוין, הוא רך ומחליק בקלות בגרון ושתי ברוסקטות יפות מוגשות לצדו. לשמחתה הרבה של חברתי, עם המנה הוגש גם פלח לימון ענק. המנה המעוצבת מוגשת בליווי רוטב סלסה פיקנטי שיכול לשדרג אותה לכל המעוניין.

הגעתי לפפרדלה רעבה מאד. איך שהוא, בין פגישה לפגישה לא יצא לי לאכול כל היום. לכן, בעוד חברתי מעכלת את מנתה בנחת, הזמנתי לי פיצה פולי. בצק פריך ברוטב עגבניות וגבינת מוצרלה, שעליהם מפוזרים בנדיבות ביצה, עריסה, בצל סגול ופלפל אדום.

כשהיא סיימה את מנוחת ארוחתה והחלה לשלוח ידיים ארוכות אל הפיצה, הבנתי שזה הקיו שלי להזמין את המנה העיקרית של פפרדלה. אל השולחן הוגשה מנת דג דניס בממרח עגבניות מיובשות וטפנד זיתים אפוי בטאבון. הדג הבשרני הונח על מצע ניוקי אוורירי ברוטב אלי אוליו ועשבי תיבול טריים. הרוטב הקליל החמיא לדג ולניוקי גם יחד והמנה קושטה באגוזי מלך ובעגבניות שרי מבושלות. הנחתי לחברתי לסיים את המנה והזמנתי לעצמי רביולי בטטה ברוטב רוזה. יריעות גדולות של פסטה נעימה לחיך, ממולאת בבטטה רכה ומתקתקה ברוטב עגבניות שחמיצותו מעודנת בשמנת נעימה.

כבר היינו שבעות, באמת. מבט אחד שהחלפנו בינינו הספיק כדי להבין. אבל אנחנו לא יוצאות מפפרדלה בלי הקנלוני. צריך לאכול את המנה כדי לרדת לעומקה של החוויה הקולינרית שתחילתה עם קבלת המנה היפה והריחנית. שמיכה של גבינת מוצרלה מוקרמת מכסה שני גלילי קנלוני מלאים בשני כדורי מוצרלה, שמנת, פטריות ובצל. כל זה הופך לאמבטיה מצוינת של טעמים הנימוחים בפה. אף על פי שמדובר במנה גדולה ויפה שלא תישארו רעבים בסופה, לא ניתן להימנע מהתחושה שתמיד ובכל מצב אפשר היה להמשיך ולאכול ממנה.

זה נראה בלתי אפשרי מבחינה פיזית, אבל אנחנו מחליטות להמשיך לקינוח. רבות שמעתי על המאפים של אייל בפפרדלה ואני מודה שלא ממש התרשמתי מההצהרות שנזרקו לחלל האוויר. בסופו של דבר, החלטתי, אין משמע אוזניים כחוויה אישית. והעוגות של אייל הן אכן חוויה. חברתי השתלטה לגמרי בעצמה על סופלה שוקולד שהגיע בליווי גלידה וקצפת. שוקולד חם ומתוק נוטף מתוכו ולכמה דקות משאיר מאחור את כל דאגות היום. מכיוון שהיא מכירה אותי וגם את עוגת הטראפלס, היא הציעה להכיר בינינו. היה לה ברור שזו תהיה אהבה ממבט ראשון. פצצת שוקולד מריר עם מרנג שוקולד נמסה בפה וממלאת את הגרון באושר שאין כמוהו. האמת? בשביל העוגה הזו שווה להגיע לפפרדלה גם אם אתם גרים בקרית שמונה.

לשמחתכם וגם לשמחתי, לא תצטרכו לוותר על מטעמי פפרדלה במהלך חג הפסח הבא עלינו לטובה. שכן, עובדי המסעדה עמלים קשות על מנת להסיר ממנה כל רבב חמץ ולהכין עבורכם את רוב המנות הקיימות בתפריט מחומרי גלם הכשרים לפסח. המלצרית החמודה הבטיחה שממש לא מרגישים בהבדל. אני כנראה אבוא לפפרדלה לממש הבטחה זו.