קפיצה לצרפת אצל קלודין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הכי כיף אצל קלודין זאת בעצם קלודין עצמה. בת בלי גיל אוהבת אדם, אוהבת חיים, שעבורה לחיות פירושו של דבר לבשל, להאכיל ולארח את אורחי המסעדה שלה. קלודין מציעה צרפת קטנה באזור התעשייה של יהוד, זה נשמע כמו דבר והיפוכו אבל תתפלאו. לפני חמישים שנה כתבה הסופרת ז'קלין כהנוב כך: 'מראשית ילדותנו שאפנו אל תוכנו, עד לשיכרון, את ניחוחו העדין של פרח הציביליזציה הצרפתית.

... בלא שנוכל לתת דין-וחשבון לעצמנו שהיא צומחת משרשים עמוקים מאד ושלגבי צרפתים התרבות איננה דווקא עניין של רעיונות, ספרים... או אף תיאטרון וקולנוע, אלא על הכל, היא לחם, ויין ו-260 סוגים של גבינה... והתבשיל המתבשל לאטו''.

אצל קלודין, חברות וחברים יש אוכל משובח, אין נפילות, אין יום רע של הטבח, אין התנשאות ולא תרגישו נבוכים אפילו לשנייה אחת. יש אוכל מצוין ויש אווירה עניינית. באמצע השבוע זה המקום הכי טוב לסגור עסקה בשקט. תוכלו להרשים את האורח מחו''ל באוכל איכותי, שלא כנהוג במקומותינו האורח שלכם יוכל להזמין בעצמו מן התפריט בלי להזדקק לעזרתכם מפני שהוא יבין מה שכתוב בתפריט.

הכי צרפתי אפוא זה לבוא ולאכול אצל קלודין. היא מציעה אוכל צרפתי קלאסי, תפריטים מובנים לקריאה ושרות נעים ולא מכביד. לא, לא צריך להתחנף למלצרים ולא צריך להיות נבוכים כשמבקשים מהם להסביר משהו בתפריט כפי שקורה לעתים כה קרובות במסעדות הצמרת הישראליות. שם הזעיר שבמלצרים נותן לכל אחד מאתנו שבמקרה נזדמן לשולחנו את ההרגשה שאם זה לו הביקור הראשון במסעדת הצמרת הזאת ולכן הוא עדיין לא מכיר היטב את כל הקודים הבלתי מפוענחים של התפריט הריהו חסר תרבות, לא אופנתי ובקיצור אדם מביך ביותר.

העיצוב במסעדה נקי: רצפת פרקט מהוהה במידה נעימה, אין קישוטים מיותרים, האווירה נינוחה ותרבותית. יש מפות על השולחנות ומפיות בד כמו שצריך. יש מלצריות לבושות בניגוד לנהוג במקומותינו. יש מוסיקה שקטה (באמת שקטה) כדי שתוכלו לשוחח. בקיצור כל מה שצריך בלי הדאווין המיותר המעיק על קיומנו הישראלי כל כך.


אהובי ואני בילינו אפוא חגיגת לא -יום הולדת/ לא- יום נישואין רגועה ונעימה על בקבוק רקאנטי – קברנה סוביניון רזרב. לפני המנות הראשונות וכדי להשקיט את הרעב הראשוני קיבלנו לחמניות קטנות מתקתקות בחמאה. מהמנות הראשונות רק התכוונו לטעום אבל זללנו עד הפרור האחרון: פטה כבד אווז עם ריבת חבושים (מנת הדגל המעלפת של קלודין), גלילת חציל בגבינת עזים ברוטב פסטו (מנה צמחונית נפלאה) וקרפצ'ו בקר (עדין, ומענג).


אחר כך השתקענו בבדיקה מעמיקה של המנות העיקריות עליהן המליצה קלודין: אנטרקוט ברוטב חרדל – מנה קלאסית ומשובחת, סטייק יען באספרגוס וגבינה כחולה – בשר מלא טעם ורוטב נעים ולא כבד המלווה אותו. החלטנו להתנסות גם בחזה מולארד ברוטב משמשים צימוקים וצבר – הבשר פריך מבחוץ, ורוד מבפנים ועסיסי בטעמו, הרוטב אלוהי.


למנות האחרונות בחרנו בקרם ברולה קלאסי ומצויין וכן במרקיז שוקולד אלכוהולי ומריר ברוטב וניל – מנה מעולה לשוקוהולים (מכורים לשוקולד) כמוני.


בקלודין יש עסקיות בצהריים: 75 ₪, ועסקיות ערב ב-130 עד 150 ₪ שתיהן עסקאות משתלמות ביותר. למתעניינים: קלודין גם מעבירה סדנאות בישול במוצאי-שבתות כאשר המסעדה סגורה.


כשנוסעים מכאן לארצות הנכר ופוגשים צרפתים בחופשה מבינים היטב את שמחת החיים של הצרפתים. תנו להם משהו טוב לאכול ויין טוב לשתות ותיכף ומייד הם מאושרים לגמרי. גם אנחנו היינו צרפתים מאושרים לגמרי לערב אחד. שווה לבוא גם אם אתם לא גרים בסביבה.

מוהליבר 2, יהוד
טלפון: 03-6320692