Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קפה פולה במושבה נס ציונה

פולה במושבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שרון ינובסקי לוקחת פסק זמן לכבוד יום ההולדת בבית הקפה-מסעדה פולה במושבה שבנס ציונה. פטה עם צנימים משולשים פריכים ואגסים ביין, פרגית ברוטב פילדלפיה, מניפת אנטרקוט מושחמת במידה וסופלה שוקולד רותח עוזרים לה להירגע

כשהחלטתי לקחת חופש לרגל יום הולדתי, לקח אותי חברי הטוב ביותר לבית קפה-מסעדה שבו ארגיש מלכה לפחות ליום אחד. בין ראשון לציון לרחובות, בשכונת מגורים חדישה ושקטה בנס ציונה, נמצאה הפינה המושלמת לחגיגה. פולה במושבה היא מסעדה רצינית לכל דבר וגם בית קפה אם רק תרצו. התפריט של פולה במושבה מורכב מארוחות בוקר מפתות, מבחר של מנות ראשונות, כריכים, סלטים, פסטות, בשרים, דגים, מיוחדים של השף ועוגות נהדרות.

כבר בדרך השתוקקנו למנות המיוחלות, אני לבשר טוב והוא לפרגית עסיסית, ומתברר שלפעמים חלומות באמת מתגשמים. כשהגענו לפולה במושבה התיישבנו בתוך המסעדה על ספה בהירה זה לצד זה, אף על פי שהמרפסת בחוץ קרצה לנו לא פחות. השולחנות והכיסאות סביב עשויים עץ עדין והם צמודים לחלונות עצומים המשקיפים אל הנוף השכונתי שכולל שפע של עצים ירוקים.

אף על פי שלא תכננו, הגענו לפולה במושבה בשעה שבה מתקיימת הארוחה העסקית, שמתברר שהיא מאד משתלמת. במחיר נוח במיוחד הציעה לנו המלצרית הסבלנית מנות ראשונות, עיקריות ושתייה לפי בחירה. לראשונות חלקנו חציל קלוי בטחינה ופטה כבד. עקרונית חציל אינו נוטה לאכזב אותי, בעיקר כשהוא במצב צלוי ולא טובע בשמן. במקרה הזה הוא אפילו הלהיב במיוחד והטחינה שליוותה אותו הייתה סמיכה כמעט כמו חומוס וקושטה בנדיבות בגרגירי חומוס ובצנוברים. הפטה הגיע עם צנימים משולשים פריכים מלחם לבן ועם אגסים ביין, שלדעתי ולדעתו של חברי הבררן היו מיותרים, המעדן סיפק אותנו בזכות עצמו.

בתום הפתיחים התלבטנו האם לחלוק בינינו גם את העיקריות או ללכת איש איש לצלחתו. מצאנו בתפריט הרחב של פולה במושבה פרגית ברוטב פילדלפיה בשבילו ומניפת אנטרקוט בשבילי ובזאת נפתרה הבעיה. לתוספות בחרתי בירקות צלויים ובסלט ירוק והוא בפירה עם סלט ירוק. הפער בין מה שדמיינו שיגיע אל שולחננו לבין מה שקיבלנו היה גדול ומשמח. שתי המנות הגיעו בטיסה מהמטבח של פולה במושבה על פלטות שחורות לוהטות ומרעישות מצלייה ומתחתיהן צלחות עץ מרובעת תואמות. הבשר שלי הגיע פרוס דק, מושחם במידה ומתובל בדיוק מושלם, הירקות שקיבלתי אתו הכילו גזר, בטטה, תפוח אדמה, כרישה ובצל, כשכל אלה בעבעו יחד על הצלחת הרותחת ונשרפו קלות עם הזמן עוד קצת עד שחוסלו. הפרגית הייתה נימוחה ומתקתקה, והפירה התאים לה כמו כפפה ליד. הסלט הירוק הגיע ברוטב ויניגרט מרענן והשלים את כל החוויה.

עוד לא חלפה לה דקת דומייה שבה אני, רגועה ושבעה, חושבת לעצמי כמה טעים ומענג בפולה במושבה, והמלצרית החביבה שלנו מגישה אל השולחן עוגת יום הולדת עם זיקוק שחברי ביקש בסתר. עוגת יום ההולדת שבחר לי היא הקינוח החביב עלי יותר מכל, סופלה שוקולד רותח עם גלידת וניל. הסופלה הגיע בתוך ספל גדול, מכוסה כולו ברוטב שוקולד נהדר והגלידה ישבה בתוך כוס אספרסו קטנה. הגלידה הקרירה עורבבה עם הסופלה החם ושניהם חוסלו במהרה בתשוקה אדירה.

פולה במושבה הצליחה לרגש אותנו במנות פשוטות, טובות ומפתיעות וביחס חם, ביתי ומזמין. זהו בית-קפה-מסעדה ראוי לחגיגה.