Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קראנץ' אצולת המאפים ראשל"צ

הבראנץ' של קראנץ'


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אפרת רוזן לא עוברת על החוקים: את סוף השבוע מתחילים בבראנץ' עשיר, והפעם בקפה-קונדיטוריה קראנץ' אצולת המאפים שבראשון לציון. מדפי הקונדיטוריה עמוסים במבחר לחמים, עוגות, מטבלים וממרחים, והיא לא נכנעת לדבר

את התחושה החמימה שמתפשטת בגוף כשיום שישי מגיע עיגנתי בחוק והחלטתי שזהו יום של פסק זמן מכל הטירוף של העולם הזה, זמן אינטימי ושקט לעצמי, למחשבות, לבילויים, לריח עוגה בתנור, לרביצה במיטה, לכל מה שאי אפשר להכניס ליום עבודה רגיל. הנוסחה המנצחת שלי לסוף שבוע מושלם היא להתחיל את בוקר שישי כמו שצריך, כדי שכל סוף השבוע יהיה רגוע. גם את הבעל הדבקתי בחיידק הידידותי, ובכל שישי בבוקר אנחנו מסתערים על המטבח ורוקחים מטעמי גרנולה ביוגורט ודבש, אומלט מושקע, סלט קצוץ דק וטרי, גבינת לבנה משובחת ולחם חם. אבל אם אנחנו ממש עייפים, אנחנו יוצאים לחפש את מבוקשנו באחד מבתי הקפה. כך גילינו את הבראנצ'ים. בראנץ' אמיתי הוא כזה שכולל את כל השפע הישראלי, שמעמיד את יכולת הבחירה שלך בספק, שלוכד אותך במלכודת דבש וקלוריות מושחתת של מאפים חמים, באינסוף סוגי סלטים ומטבלים עד שאתה מרגיש לרגע כבן-אצולה. על כל זה בדיוק חלמנו כשהיינו בדרך לקפה קראנץ' אצות המאפים - בית קפה קונדיטוריה איכותי ופסטורלי בראשון-לציון.

קראנץ' אצולת המאפים מסתתר לו ברוב הדר באחת השכונות השקטות של ראשון לציון, הרחק מההמולה ומהכבישים הסואנים. מדפי הקונדיטוריה של קראנץ' עמוסים במבחר לחמי איכות, בעוגות בחושות, בשטרודלים מבצק פריך בטעמים ממכרים כגון ריקוטה-דובדבנים, בקונפיטורות תוצרת בית, במטבלים ובממרחים יצירתיים כמו זית סורי במרינדה, קטשופ-פלפל, פלפלים- חלב קוקוס-לימון ושאר הפתעות. בנוסף נמכרים בקונדיטוריה של קראנץ' קישים של ירקות וגבינות, עוגות קרות, סברינות, מוסים וקינוחים מעולים. התפריט של קפה קראנץ' מציע במשך השבוע כריכים, סלטים, פסטות ופיצות דקות, והכול בניצוחו של השף אשר מדר, אשר נושא מאחוריו רזומה ארוך ומרשים כשף של המסעדות ובתי הקפה הטובים ביותר באזור המרכז. הבראנץ' שלשמו הגענו מוגש בימי שישי בין 9:00-14:00 והוא כולל בופה חלבי חופשי במחיר של 55 ₪ לסועד.

הגענו לקפה קראנץ' בשעה 12:00, מורעבים כתמיד, והסתערנו, שוכחים את כל מה שהבטחנו לעצמנו בבית בנוגע למינונים ולאיפוק עצמי. על השולחן של קראנץ' הצטופפו באסתטיות מגרת חושים כלים נאים ובהם שפע לחמים חמים וטריים, ג'בטות תפוחות ובייגלים עם זעתר, כל סוגי הבורקסים, לרבות שבלולי פיצה ומגולגלי ביצה וחציל, קישים של תרד וגבינה, פשטידת ריקוטה ובזיליקום, לזניית גבינות מוקרמת ושקשוקה אדומה וריחנית עם ביצי עין קטנות. באגף הסלטים נתקלנו בסלט ביצים, בסלט טונה, בסלט אבוקדו, בסלט ירקות, בזיתי קלמטה, בסלט קוביות חציל ועגבניות מיובשות, בסלט ירקות, בסלט פלפלים וחצילים קלויים וירקות טריים. זהו, כמובן, רק מדגם חלקי וקצרה היריעה, שהרי עוד הגבינות של קראנץ' לפנינו: גבינת לבנה אמיתית וסמיכה בשמן זית, גבינת שמנת מענגת, גבינה צהובה איכותית וחמאת שום שגורמת לאכול עוד פרוסת לחם ועוד פרוסה אחת (ורק עוד אחת ודי). אם לא היינו כל כך גרגרנים בטח היינו מצליחים שלא לטעום מהכול, אבל מצד שני כל הכיף בבראנץ' נחקק על לוח לבנו לפחות עד ארוחת הערב, אז אנחנו נכנעים. אני מתענגת על הלחם המרוח בחמאת שום ולבנה וממזגת עם טעם הזיתים העז. במיוחד אני נהנית מפשטידת הריקוטה המתובלת בבזיליקום ומסלט קוביות החצילים והעגבניות המיובשות. בן זוגי מגניב לפיו עוד ועוד מהלזניה ומבורקס החצילים של קראנץ' ומנקה את הצלחת משאריות השקשוקה.

לקראת סוף הבראנץ' של קראנץ' המהולל אנחנו לוגמים קפה הפוך וזורקים לחלל האוויר דילמת עולם מהזן המתוק: עוגת פודינג מהבראנץ' או קינוח גלידתי? את התשובה בטח ניחשתם. מכיוון שאין לנו עניין היום בהכרעה שפויה, אנחנו מפנקים את עצמנו בטופ שבטופ. מדר השף מכין במקום קינוחי גלידה בהשראת חטיפי השוקולד שגדלנו עליהם. אם גם אתם מכורים כמוני ונקרעים בין פסק זמן גלידתי או מגנום מפנק לקינוח שווה במסעדה, תמצאו בקינוחים של השף אשר מדר את פסגת שאיפותיכם. אנחנו אוכלים סניקרס - שכבת מוס שוקולד, חמאת בוטנים ודבש, באונטי- מוס קוקוס וגנאש שוקולד, טעמי - מוס שוקולדי עם פצפוצי אגוזים וציפוי שוקולדי בוהק והאחד והיחיד: פיקנצ'יז- שכבות של ביסקוויט, גבינה, ריבת חלב ופקאן סיני. את מה שנשאר אנחנו שומרים במקפיא הביתי שלנו, חותכים לנו בערב חתיכות יפות ולא יודעים את נפשנו מרוב עונג. קראנץ' אצולת המאפים הוא חובה לאנשים שיודעים לחיות.