Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על פסטיבל יואב יהודה

פסטיבל יואב יהודה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח מבקרת בפסטיבל יואב יהודה שמתקיים בימים אלו. בין המטבחים האותנטיים, יצרני המזון העצמאים, יקבי הבוטיק, מבשלות הבירה, החוות האורגניות, הלחמים, הקינוחים, קיבוץ הגלויות ושאר ירקות – היא מתרשמת כל פעם מחדש

מכל מיזמי המזון למיניהם, אחד האהובים עליי הוא פסטיבל האוכל הכפרי של איזור יואב-יהודה, החוגג השנה עשור להיווסדו. השילוב של טבע חורפי במלוא פריחתו, מגוון מאכלים אתניים ואווירה מזמינה וחמה משרה על הפסטיבל קסם מיוחד במינו. את התוצאות קשה לפספס – מה שהחל את דרכו עם כמה מסעדות ביתיות, התרחב עם השנים לעשרות מוקדי פעילות, כולם של בשלנים ויצרנים מקומיים, המציעים מגוון עצום של טעמים וחוויות. דגש מיוחד ניתן למטבחים האתניים הביתיים, המשמרים את הטעמים ואת שיטות הבישול המסורתיות שעברו במשפחה. לצדם מציעים מתוצרתם מגדלים ויצרנים מהאזור, שהפכו את אהבת האוכל והבישול לדרך חיים. כל זה מתובל בסיורים, בביקור בגלריות של אמנים מקומיים, בקונצרטים ובסדנאות.

כל אחד מהמטבחים האתניים זוכה לייצוג מכובד משלו אצל הבשלניות במושבי האזור: אוכל כורדי מסורתי עם מנות הדגל של המטבח הכורדי ובראשן הקובה כמובן, אוכל טוניסאי מתובל בסיפורי המשפחה ובכלים המיוחדים, קוסקוס וממולאים מרוקאיים שמחממים את הבטן ואת הלב ואוכל קוצ'יני עשיר בטעם, ממטבחם הצמחוני של יהודי קוצ'ין. במטבח הפרסי של שושי במושב שפיר אכלנו קציצות גונדי עשויות עוף וחומוס מיובש, יחד עם אורז ותפוחי אדמה בזעפרן ו"חורשט סבזי"- רוטב העשבים הירוק, ואצל מימי'ס בגבעת ישעיה קינחנו ב"דובוש" הונגרי. וכמו שקורה בקיבוץ הגלויות שלנו, יש אפילו שילובים לא שגרתיים, כמו המטבח האיטלקי-קוצ'יני של סנדרו ואירית מיקב "לה טרה פרומסה", שכל אחד מהם הביא לנישואים את המטבח המסורתי שלו. רק אצלם אפשר לקבל למנה ראשונה סינטה מיובשת סטייל פרושוטו, לצד שלישיית מטבלים קוצ'יניים, או קדרת בקר קוצ'ינית על מצע פולנטה. הזוג, שעבר למשכנו החדש בקיבוץ גת, מייצר גם יינות מיוחדים, מהם אהבנו במיוחד את הריזלינג היבש, שעובר התססה מלאה ולא חלקית בלבד, ועל כן אינו מתקתק כמקובל.

הפסטיבל הוא גם הזדמנות להכיר עשרות "משוגעים לדבר", המתמחים בייצור קפדני ואיכותי של מוצרי מזון ומעדנים, שאינם מגיעים בדרך כלל אל מרכזי הקניות הגדולים. את חלקם תמצאו בשוק האיכרים המתקיים מדי יום שישי ב"ירקניה של רוני", במושב תלמי יחיאל. המקום הוא פרי חזונה של אם המשפחה, פיזיקאית בעלת שם, שהחליטה באמצע החיים לעזוב את עיסוקה ולהתמסר לחקלאות, ובעיקר לגידולים מיוחדים כמו אננס, עגבניות שרי, פלפלוני צ'ילי, אפונה סינית, אספרגוס ועוד. לצד הירקות המובחרים המגיעים ישר מהשדה, תמצאו כאן את שמני זית של "חושן", ש"ראשון המסיק" שלהם עשבוני-מריר מענג, גבינות עיזים מיוחדות ויוגורט סמיך וטעים של חוות נאות, לחמי מחמצת של "קישי" השכן, גרנולה ביתית אורגנית ומלאה בדברים טובים, פסטות טריות של רונה ואפרת – שתי אחיות שעזבו את עיסוקיהן הקודמים לטובת אהבתן האמיתית, האוכל האיטלקי, ואוכל הודי אותנטי של קבוצת הנשים "גראם מסאלה" מקרית גת.

במושב ניר בנים תמצאו את "נועם מהארטישוקים", המכין בראנץ' בריאות צמחוני עם 9 מנות שונות מארטישוק, החל מסלטים ומרק ועד נזידים ותבשילים. מנגד, הקרניבורים שביניכם מוזמנים ליהנות מנתחי אסאדו ואנטרקוט הנצלים על גריל ארגנטינאי בחצר ביתם של יעל ואבי במושב שריגים לאון.

לצד האוכל, לא נפקד כמובן גם מקומו של האלכוהול: יקבי הבוטיק באזור מציעים טעימות וסיורים, ומי שרוצה יותר מאשר טעימה מוזמן למשק היין של הנס שטרנבך בגבעת ישעיהו, המשלב את יינות המשק עם ארוחה כפרית עשירה, המבוססת על גידולי החווה האורגנית יחד עם גידולי הבר באזור. ולא רק יין. הטרנד של מבשלות בירה ביתיות הגיע גם לכאן. אצל אוהד ויעל ממבשלת עמק האלה טעמנו 4 סוגי בירה, מה"בלונד" הבהירה עד ל"סטאוט" הכהה, וגם לקחנו הביתה, ללוות את הארוחה שהכנו מכל הדברים הטובים שהבאנו אתנו.

תיירות יואב יהודה