מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

תערוכת היין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מבקר בלונה פארק של תערוכת היין Wine Expo הנערכת בימים אלו במרכז הירידים בתל אביב. בין הדוכנים של יקבי רמת הגולן, טעימות המים והיין של יקבי ברקן, ביתני הבוטיק הקטנים והמציגים המקצועיים הוא חש בבית

אחת לשנתיים מתכנסים מבחר היקבים בארץ ויבואני היין הגדולים תחת קורת גג אחת ומציעים לטעימה את מבחר היינות שלהם במרכז הירידים, גני התערוכה תל אביב. כרטיס הכניסה מקנה לכם כוס יין ואת הזכות לטעום מספר לא מבוטל של יינות. היתרונות של תערוכת יין ברורים, זוהי הזדמנות לטעום עשרות בקבוקים איכותיים מבלי לשלם את מחירם המלא, לאחר הטעימה תוכלו להחליט אלו בקבוקים אתם אוהבים במיוחד ומעוניינים לרכוש. החסרונות ברורים כמובן גם הם – טעימת כל היינות בתערוכה היא משימה בתלי אפשרית, אפילו תתמקדו ביינות האיכותיים בלבד.

הטור הזה נכתב משתי סיבות: הראשונה היא להמליץ למי שאינו מכיר את התערוכה או שמכיר ומתלבט להגיע גם השנה, והיא באמת שווה את המאמץ. טיפ קטן - כדאי להגיע בשעות היותר מוקדמות של היום, שהן פחות עמוסות באנשים. הסיבה השנייה של כתיבת הטור היא לנסות להמליץ על מספר יינות וביתנים שלדעתי שווה להתעכב עליהם במיוחד.

ראשית נתחיל בביתן המעניין ביותר בתערוכה מבחינתי, כמה לא מפתיע, רמת הגולן. היקב המוביל בארץ מצליח גם הפעם להיות צעד אחד קדימה מעל כולם, והביתן מוקדש כלו ליינות מתיישנים בני שנים מספר שכבר אזלו מהשוק. אם תרצו לדעת מהו טעמו של הירדן קברנה סוביניון 2006 עליכם לגשת לחנות, אבל אם תרצו לדעת מה טעם בציר 2001 כדאי שתיגשו לביתן של רמת הגולן. כיאה ליינות האיכות בלבד המוגשים לטעימה - כולל יין הקינוח הנפלא של רמת הגולן- הייטס ויין, ישנו צוות מטעימים מקצועי לעילא ולעילא של רמת הגולן שיכול להסביר לכם על תהליכי הייצור של היין ועל תהליכי ההתיישנות. זוהי חוויה מרנינה ונהדרת, וגם לא כל היינות שטעמנו היו בשיאם (נדמה שחלקם היו טובים יותר לפני שנתיים ושחלקם יהיו טובים יותר בעוד שנתיים) אבל טעימת יינות מתיישנים של מגוון זנים: שרדונה, קברנה, סירה, מרלו ופינו נואר היא חוויה שתוסיף לכל חובב יין.

יקבי ברקן התמקדו השנה בהבאת אחד ממלצרי היין הטובים בעולם – אנדראס לארסן המעביר הרצאות בנושא התאמת יין ומים – תתפלאו יש כזה דבר. טעימה משווה של מי ברז מול מי סאן פלגרינו מוגזים בעדינות טבעית מן האלפיים ועשירים במינרלים אל מול מים צלולים מטוסקנה מחברת אקווה פנה תגלה לכם בהדרכתו של מלצר היין המהולל איזה סוג מים תאהבו לשתות עם היין שלכם. במהלך הטעימה טעמנו כמה יינות של יקב ברקן, ביניהם התבלט לטובה הפינוטאז' רזרב 2007 המיושן 12 חודשים בחביות עץ. זהו יין שבאופן מסורתי נחשבים יקבי ברקן ליצרנים הטובים ביותר שלו בארץ, והשנה היין שלהם מתבלט במיוחד. הוא פירותי ונעים לשתייה, ואין לי ספק שבגזרת היינות האדומים באזור ה-60 שקלים, שזהו אחד היינות הטובים ביותר שיש כיום בארץ. אני ממליץ לכם בחום לטעום בתערוכה וגם לרכוש את היין הנהדר, שיתאים לכל ארוחה בשרית או לשתייה בפני עצמו.

בין הביתנים מסתתרים כמה יינות נהדרים לשתייה שמתבלטים מעל כל השאר- כך למשל כדאי לטעום את הארגמן של סגל יין אדום הנעשה מזן ענבים מקומי בשם זה. זהו יין מרוכז ועז בצבעו עם טעמים ארוכים והרמוניים- אחד היינות הטובים בתערוכה. בביתן של חברת אנטוקה תוכלו למצוא כמה יינות מאיטליה ומספרד שיתנו לכם את התחושה האמיתית מהו ריוחה ספרדי מדויק ונכון, או מהו טעמו של של יין איטלקי מאזור ואלפוליצ'לה הנעשה בשיטת ריפסו. כדאי גם לתפוס בתערוכה מציגים שהם ידענים ולהעשיר את הידע שלכם בתחום היין. במסגרת הדוכן של אנטוקה מוגשים לטעימה גם היינות הנפלאים של עמק האלה ושל יקב קלו דה גת. טעמתי שניים מיינות קלו דה גת והם מפעימים במורכבות שלהם, בריחות הטחב והאדמה שהם משלבים עם ארומות הפירות והתבלינים. מבין יקבי הבוטיק כדאי לשים לב לשאנין בלאן של יקב סוסון ים- יין לבן ארומתי באף שיש המון אלגנטיות בטעמו- אחד היינות הלבנים הישראלים הטובים והבלתי שגרתיים שיש. וכן כדאי לשים לב ליקב לוריא - יקב בוטיק קטן וכשר מהצפון העושה בלנד איכותי של יינות אדומים.

באופן גורף זוהי תערוכה נהדרת שמספר לא מבוטל של יינות שהן פנינים אמיתיות מוצגים בה וכדאי מאוד ללכת ולטעום.