Skip Navigation Linksראשי > סופרים קלוריות > ליאורה סופרת קלוריות> כתבה על ספר חדש של ליאורה חוברה
גליאנו פירנצה בגליל

365 יום בלי תירוצים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ספרה החדש של ליאורה חוברה "365 יום בלי תירוצים" מציע תפריט בריא, מאוזן וטעים לכל אחד מימות השנה, לכל אחד מבני המשפחה, ולכל סיטואציה שאתם עשויים להיקלע אליה בחייכם: בעבודה, בחו"ל, בבית או, איך לא - במסעדה

"365 יום בלי תירוצים" הוא ספרה החדש של ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית מזה 22 שנים ובעלת טור ותיק וקבוע באתר 2eat, שבו היא מסבירה על תזונה נכונה, מבקרת מסעדות בארץ ובחו"ל מנקודת מבטה הבלתי שגרתית, ומלמדת אותנו את כל מה שצריך על בריאות במזון.

בספרה שראה אור לאחרונה היא מפרקת את השנה לעונות, לחגים, לימי חול, לעבודה ולחופשה וממליצה על סוג המזון המתאים לכל עת בשנה ועל האופן שבו יש לצרוך אותו; היא גם מוצאת דרך ללוות את תזונתם של כל בני המשפחה, ובכלל זה הילדים הקטנים והבוגרים.

כך, תוך הישענות על הרפואה הסינית (אבל לא רק) היא ממליצה לאכול בחורף מזון בעל אנרגיה מחממת כמו דגנים וקטניות בבישול איטי וממושך, ואת הילדים המתבגרים היא מלמדת איך להימנע מאקנה, לצמוח לגובה או להימנע מהשמנה באמצעות תזונה נכונה.

מעבר לחלוקת השנה לעונות מתייחסת חוברה לאירועים מיוחדים, שבדרך כלל מחריבים לנו את הדיאטה. לדוגמה, ארוחה במסעדה: לצד העונג הגדול שמתלווה לארוחת בוקר במסעדה עם בן הזוג, לארוחת צהריים עם עמיתים לעבודה, לארוחת ערב עם חברים או לשתייה בפאב, קשה להתעלם מן העובדה שהעסק הזה משמין. חוברה ממליצה על אופן פעולה נכון בעבור אלו מאתנו שאוכלים הרבה במסעדות, ובכך מאבדים בקרה על דרך ההכנה של האוכל שאנו מכניסים לגוף. חלק מעצותיה בספר זה הוא להיות מודעים למזון שאנו אוכלים בחוץ ולשלב אותו בצורה נכונה בתפריט היומי והשבועי, לא לצום כל היום שלפני הארוחה במסעדה ואז להגיע אליה מורעבים, לוותר על מאכלים מטוגנים ועתירי שומן, להשאיר את הרוטב בצד ולהזמין קינוח על בסיס פירות. ויש לזכור שגם שתייה משמינה.

והנה דוגמה לתפריט יומי הכולל בין 1,300 ל-1,500 קלוריות, ומשלב ארוחת ערב במסעדה:

בארוחת הבוקר - גביע יוגורט עם כף גרנולה

פרי לארוחת ביניים

בצהריים - צלחת פסטה (2 כוסות פסטה מבושלת) עם רוטב פסטו מוכן
או 2 פרוסות מלחם דל קלוריות מקמח מלא, מרוח בגבינת 5% שומן\ חומוס דל קלוריות\ מנת מרק בצל צרפתי עם תוספות

ביצה

סלט ירקות עם כף טחינה

פרי אחר הצהריים

ובערב במסעדה –
ירקות טריים עם 2 כפות רוטב
מנת עוף או דג או בשר (עדיף לא מטוגנת)
תוספת פחמימה: 2 תפוחי אדמה בינוניים\ 5-6 כפות אורז\ אפונה\ קוסקוס
ירקות מוקפצים או מבושלים ללא שמן (לא כולל תפוחי אדמה, בטטה או תירס)
ולקינוח גלידה או סלט פירות

לתפריט היומי יש להוסיף חצי עד כוס חלב, 8-10 כוסות שתייה לא מסוכרות, ירקות ללא הגבלה ותמיד מומלץ להפסיק לאכול כשעתיים לפני השינה.


ספרה של חוברה הוא אכן מדריך שיכול ללוות אותנו בכל אחד מימות השנה, אך מעבר לכך לשנות את תפיסת התזונה שלנו, לנפץ מיתוסים ולגרום לנו לאכול בצורה נכונה.

ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בתזונה סינית ובצמחי מרפא

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהאירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדה