Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על מסעדת טייקו

כשר בטייקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט הסשימי התברר כמנה מוצלחת. הסיבה - ברוטב שיוצק עליו השף שלמה כהן: מרקחת שמן שומשום, סויה, תבלינים ומיץ יוזו – פרי הדר יפני המזכיר משהו בין קלמנטינה חמוצה לאשכולית..." יונתן שטרנברג נהנה בטייקו ירושלים

הסושי כבר הוכיח שאינו רק טרנד חולף. שלא כמו מסעדות הרולים/ראפים שצצו (וגם נסגרו) כפטריות אחרי הגשם, מסעדות סושי ואוכל אסייתי מפגינות יציבות ואפילו בירושלים שהיא אולי בירתנו אך בטח לא בירתנו הקולינרית, רק בשנה האחרונה נפתחו כמה סושיות חדשות.

כחובב של השילוש הקדוש דג-אורז-אצות, אני יכול רק לברך על כך. לפני שבוע החלטנו לקפוץ לטייקו (כשר למהדרין OU), מסעדה ישנה-חדשה השוכנת במרכזו של רחוב עמק רפאים, בשכונת המושבה הגרמנית. מסעדת טייקו אמנם לא חדשה (פתוחה כבר למעלה משנתיים) אך בחודשים האחרונים, התפריט וכך גם הצוות עברו כמה שדרוגים. המסעדה הביאה רכש חדש, שף שלמה כהן, לשעבר ממסעדת הגורמה הכשרה לילית בתל אביב, אשר מביא אתו המון ידע ותשוקה לאוכל. כהן, אשר, שמגיע דווקא ממטבח ים-תיכוני עילי, למד וממשיך ללמוד את רזי המטבח האסייתי ואני בטוח ומקווה שעם הזמן נראה יותר ויותר השפעות שלו גם בתפריט.

אפרופו תפריט, התפריט בטייקו צומצם במידה ניכרת, וכיום מתמקד בעיקר במגוון רחב של רולים, קומבינציות וורסיות שונות של סושי. אך גם אם נקלעתם למסעדה בגלל בן זוג חובב סושי, והמעדן היפני הוא לא בדיוק כוס התה הירוק שלכם - לא תצאו רעבים. התפריט ידידותי למשתמש, וכולל גם מרקים, סלטים, מוקפצים, מנות דגים ובשר עם טוויסט יפני.

כבר כשנכנסנו למסעדת טייקו הבנו שהגענו למקום טוב. העיצוב של טייקו והמוזיקה הם נקיים, נעימים ומדויקים. רוב החלל של המסעדה מוקדש לשולחנות ישיבה או לכורסאות, ובמרכז יש בר קטן בצורת האות ר'. הישיבה על הבר מבטיחה תצפית נהדרת על עבודת הסושי-מן במטבח הפתוח. בנוסף מתגאה טייקו בתפריט יין משובח, שמבוסס ברובו על יינות ישראליים ועל מספר מצומצם של שמפניות צרפתיות.

הארוחה מתחילה בצלוחית חמוצים אסייתית, גרסה חמוצה-מתוקה לחמוצים הישראליים הנפוצים בשיפודיות. המשכנו עם פלטת סושי צבעונית שכללה כמה רולים ולשמחתי גם עיטור של מנגו בשל בפינה. האורז היה מבושל בדיוק במידה, דביק מספיק אך לא עיסתי, וגם שילובי התוספות היו מוצלחים. בלטו לטובה רול ה'אוממי' ו 'הדאבל טונה'. האחרון הוא בעצם רול המכיל 'ספייסי טונה' מבפנים וטונה רגילה מן החוץ. ה'אוממי' (הטעם החמישי- המופיע בעיקר באוכל יפני – ארחיב על כך בהזמנות הראשונה) משלב בין אבוקדו, סלמון ודניס ומזכיר את ה'ריינבו רול' המוכר.

בהמלצת השף בחרנו גם בצ'יקן רול – אגרול עוף בציפוי טמפורה – פשוט וטעים, גם אם הייתי מעדיף ציפוי פריך יותר. סלט הסשימי, אשר מורכב ממגוון חסות, נבטים, בצל ונתחי דג טרי התברר כמנה מעניינת ומוצלחת למדי. הסיבה העיקרית, לדעתי, טמונה ברוטב המעולה שכהן יוצק מעליו. רוטב הפונזו הוא מרקחת של שמן שומשום, סויה, תבלינים ומיץ יוזו – פרי הדר יפני אשר מזכיר משהו בין קלמנטינה חמוצה לאשכולית. ההמבורגר של טייקו התברר אף הוא כבחירה מוצלחת, גם אם לא אסייתית במיוחד. הקציצה עשויה מנתח אנטריקוט הנטחן במקום ומגיעה על לחמנייה, בתוספת ירקות (בצל, חסה, עגבנייה) ואיולי וסאבי. הקציצה היא מדויקת, מעוטרת סימני גריל וחריכה קלים מבחוץ והיא עסיסית מבפנים. אסייתי או לא – זה היה טעים.

טייקו מציעה גם תפריט קינוחים חביב - חלקו נעשה במקום וחלקו מוזמן מקונדיטוריה חיצונית. אף על פי שניכר כי יש הקפדה על חומרי גלם מאיכות גבוהה, במטבח כשר יש דברים שאי אפשר למצוא להם תחליף, ובקצפת ובגלידת הווניל ניתן היה לחוש לעתים בטעם הפרווה.

טייקו מציעה גם ארוחות עסקיות בין 12:00-17:00 ושירותי קייטרינג לאירועים עד 200 אנשים.