חציל חרוך ערום וטעם של חטא באלגריה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אנחנו ממוצעות. שתי אחיות ממוצעות. לא צעירות ולא מבוגרות (ביחד אנחנו בנות 61), לא רזות ממש אבל ממש לא שמנות (אחת בהריון ואחת בשמירה מתמדת), לא גבוהות ולא נמוכות (מטר שישים ושמונה בממוצע של שתינו), יש לנו ביחד שניים וחצי ילדים (שזה הממוצע, תודו).


גם בנושא האוכל אנחנו די ממוצעות. מבשלות טעים וממוצע, אוהבות לאכול בצורה די ממוצעת ומבינות באוכל ממש, אבל ממש באופן ממוצע לגמרי. מה שכן, יש לנו קשרים- הרבה מעבר לממוצע - וכנראה שבגלל זה כשחיפשו מישהו ממוצע לאכול במסעדות ולתת חוות דעת ממוצעת, אמיתית ובלי יומרות, בחרו אותנו.

אז שתי אחיות ממוצעות הולכות לאכול ב... רגע, בוא נעשה משחק קטן. אנחנו מתארות מנה, אתם מדמיינים ובסוף תבוא שאלה.
פילה סלמון מצופה בסומסום על מצע של פירה דיז'ון מלווה בשומר צלוי ברוטב צ'ימיצ'ורי. דמיינתם? יופי, ועכשיו לשאלה- איפה אתם נמצאים? באזור המסעדות של רמת החייל? הרצליה פיתוח? אולי דווקא רחוב שנקין? אז זהו, שלא! מתערבות אתכם שאזור התעשייה של אור יהודה הוא לא בין הראשונים שעולים לכם בראש.

אלגריה היא מסעדה כשרה שממוקמת דווקא שם, באזור התעשיה של אור יהודה, בין הסטקיות והסביחים. אוכל זה שמחה אומר אמיר נבו השף של אלגריה ואכן יצאנו מהמסעדה שמחות, גם כי להיפגש במסעדה זה תמיד משמח אחיות ממוצעות וגם כי האוכל , שעליו אחראי אמיר נבו היה פשוט טעים.


את ארוחות הבוקר המלאות והמושקעות הורדנו מיד מהפרק כי בוקר זה לא היה. גם לעסקיות שהולכות מצוין אצל עובדי ההיי טק מהסביבה סירבנו (כי אבא תמיד אומר שמי שלא עובד לא אוכל ואנחנו הרי באנו לבלות). אז בצר לנו, התמקדנו בתפריט הערב שהיה באמת בלתי נדלה.

באלגריה מקפידים על מוצרים איכותיים ומנות שמתאימות גם למי שאוהב לנסות דברים חדשים וגם למי שמעדיף להישאר עם המנות המוכרות והקלאסיות, וזה אומר שיש שם גם סלט יווני וגם סלט חסה ועלים צעירים עם אפרסקים ורוקפור.


אנחנו פתחנו במוס חצילים, ומטבל גוואקאמולי (9 ₪ ליחידה) שהגיעו עם לחם טרי וחם. המשכנו בניוקי רוזה פומפדורו ושמנת מעודן שמוכר לנו עוד משיטוטים קודמים במסעדות העיר הגדולה, ולא איכזב גם הפעם. הלכנו גם על ריזוטו פטריות וסלמון (37 ₪) שהיה פשוט מדהים ריזוטו בכלל זה מאכל נפלא ואהוב, כמו נזיד אבל לא ממש נזיד, כמו אורז אבל ממש לא סתם אורז, כמו דייסה אבל בלי טעם של דייסה, סוג של אוכל חם ולח, ממלא ומפנק ששתינו מאוד אוהבות. נהנינו מהמנה העיקרית של הסלמון (אותה כבר דמיינתם -70 ש''ח) עם תוספת נוספת של חציל קלוי, טחינה וסלסת עגבניות.

החציל שהוגש לנו, היה חציל שלם וערום לגמרי, רק קצה קטן של קליפה הסתירה את הראש שלו, כל שאר החציל היה חשוף ולבנבן, קלוי בדיוק במידה הנכונה ומשתלב יופי עם הטחינה הגולמית שהסתירה טיפה ממערומיו, מסתבר שחציל ערום שכזה הוא הרבה יותר מיוחד ומפתיע מחציל מהוגן.

קינחנו בסופלה שוקולד ברוטב ורמוט תפוזים עם כדור גלידת וניל (25 ₪) שהיה לו טעם של חטא, במובן הטוב של החטא...
השרות היה אדיב ולא מנג'ז, יש חניה בחינם ללקוחות המסעדה ממש ממול, השירותים נקיים, בקיצור, מה נגיד לכם? טופ אוף דה קלאס באור יהודה. נעים. טעים. ולא צריך לנסוע לתל אביב.


נהנינו מעל המצופה ומעל הממוצע וחזרנו לחיינו הממוצעים.


העמל 1, אור יהודה
טלפון: 03-7731000