Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת סוכה בכפר

סוכה בכפר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המסע החל במנה הראשונה: סלט ירקות קצוץ דק, מטבוחה, עלי גפן ממולאים, סלט טאבולה, סלט חצילים, אפילו את הזיתים מכינה אביבה מעץ הזיתים שבחצר ועומלת על הכנתם במשך חודש ימים..." שירלי רחמים מתמוגגת מסוכה בכפר

אולי זה בגלל שנולדתי בעיצומו של הקיץ שאני כ"כ כמהה לו ולא סתם אחד הדברים שאני יותר אוהבת בחורף זה דווקא את אותן שבתות שבהן השמש מגיחה לה לכמה שעות, כאילו רוצה להזכיר שגם היא פה והנה הנה היא חוזרת...
השבוע התעוררתי לאחת מאותן שבתות, השעה הייתה מוקדמת, כולם עוד ישנים וזה בדיוק הזמן לצאת מהפוך ולטייל. לא עוד בית קפה כזה או אחר בתל אביב, הפעם חפצה נפשי לצאת מהעיר הגדולה, להריח את הריחות הנפלאים של אחרי הגשם ולחוות קולות ונופים אחרים. הבחירה נפלה על אזור שפלת יהודה, עמק האלה – מתחילים בטיול במערות בית ג'וברין, הולכים קצת, מתעייפים, נחים ממשיכים וכל זאת רק כדי שנוכל להרוויח בכבוד את הארוחה שאחר,י אצל אביבה בסוכה בגבעת ישעיהו הסמוכה.
אחרי ניסיונותיו של גיל, הבחור שאתי – "נו, תני לי לישון רק עוד כמה דקות" עלינו על הפורד ויצאנו לדרך, לא לפני שהתקשרתי לאביבה מהסוכה לתאם שאנחנו מגיעים. "אתם מעדיפים בשרי או אולי בראנצ' חלבי?" שאלה אביבה בתמימות כובשת - בשר, בשר, עניתי, נהיה אחרי טיול - "ממש אנשי המערות".

סוכה בכפר נמצאת בגבעת ישעיהו שבאזור עמק האלה. כבר 13 שנים שאביבה מענגת במטעמיה רבים מתושבי האזור ומארחת בסוכה באווירה ביתית עם נוף פסטורלי מרשים. הסוכה נמצאת במרחק נסיעה של כרבע שעה מהמערות, בדיוק הזמן שהיינו צריכים, לא קצר מדי כדי להספיק ולהתרשם מהנוף שבדרך ולהתחיל ולספוג את הריחות ולא ארוך מד,י כי היינו ממש רעבים.
את פנינו קידמו בברכה אביבה ונתי בחיוך גדול והובילו אותנו אל עבר הסוכה. "זה ייקח רק כמה דקות" הבטיחה אביבה, בינתיים תקשיבו לקולות, תביטו בנופים ותראו איך שהזמן יחמוק לכם... מחוץ לסוכה בנו השניים מפל מים גדול שמפיק קולות מרגיעים של פכפוך מי נחלים, אם לא היה זה חורף או לחילופין אם היה שלט "בריכה מחוממת" הייתי חולצת נעליים ונכנסת. הנוף הסובב של עמק האלה מדהים ביופיו וכך עם תחושת שלווה מפנקת הרגשנו מוכנים לצאת למסע של ריחות וטעמים.

המסע החל במנה הראשונה, או ליתר דיוק בריח הלחמניות הטריות שאפף את הסביבה כולה. רק בקושי הצלחנו להשאיר אחת או שתיים לפני שהגיעו הסלטים. מגוון הסלטים הגיע בזה אחר זה וכולם הוכנו על ידה, סלט ירקות קצוץ דק, מטבוחה, עלי גפן ממולאים, סלט טאבולה, סלט חצילים, אפילו את הזיתים שהוגשו מכינה אביבה מעץ הזיתים שבחצר ועומלת על הכנתם במשך חודש ימים. זללנו בתאווה את הפתיחים שהוגשו והרגשנו מוכנים להמשך. על צלחת לבנה, מסודרות בהתאמה מופלאה, הגיעו המנות העיקריות: עוף במשרה לימון עם פרוסות לימון בצד, עשיר בטעמו ומתובל היטב, לצדו הונחה פרוסה עסיסית של סיניה בטחינה עם צנוברים מכל עבר, למי מכם שטרם פגש בסיניה- מומלץ בחום! התוספות גם הן מגוונות ועשירות, תפוחי אדמה זהובים ורכים היישר מהתנור, ירקות מבושלים ומגד'רה ביתית אמיתית על בסיס בורגול.

אביבה מציעה תפריטים על טהרת המטבח הישראלי והאתני ערבי. הסוכה כשרה למהדרין וניתן לארח בה קבוצות ולחגוג אירועים של עד 100 איש. ניתן להגיע לסוכה בכל שעות היום בתיאום מראש של שלוש שעות לפחות. בשבתות ניתן לשבת בבר שמתחת שפועל גם במהלך השבוע. אז אם אתם מאותם אנשים שאוהבים לטייל- לעמק האלה יש המון מה להציע, ולא לשכוח להרים טלפון לאביבה היא תשמח לענג גם אתכם באוכל הביתי שהיא מציעה.