Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> המלצות לטיולים בחנוכה

פסטיבל האוכל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המועצה האזורית עמק הירדן מזמינה אתכם לפסטיבל האוכל "טעם כנרת", החוזר בפעם החמישית ויתמקד השנה בסיפור ההיסטורי והמשפחתי של כל אתר, הקושר את אנשי המקום לכנרת וליצירה הקולינרית. שפרה צח מדוחת מהשטח

אל שלל הפסטיבלים המציפים אותנו לקראת חנוכה מצטרף אחד טעים במיוחד – טעם כנרת, שעומד השנה בסימן "יצירה קולינרית מדור לדור". מה שאומר שלצד סיפורי המסורת העתיקים על גבורת המכבים, יזכו ילדיכם גם להתוודע אל ההסטוריה הצעירה יותר - ראשית ההתיישבות בעמק הירדן. סיפוריהם של האנשים המופלאים שהקימו את המושבים והקיבוצים, לצד טיולים וסיורים באיזור, כשהם משולבים בטעמים מהימים ההם ומהזמן הזה. הנה כמה דוגמאות:

בקיבוץ אפיקים מוצעת "זאבתראק" (ארוחת בוקר ברוסית) – בראנץ' עשיר ושופע בקפה אפיפית, אשר הוקם במבנה הבטון הראשון של הקיבוץ. לאחר מכן ניתן לצאת ל"סיור מזמר" בין האתרים של ראשית ימי הקיבוץ,
באתר גשר הישנה, מאפיית "אגדת לחם" מביאה ניחוחות של מאפים טריים וסדנה להכנת פוקצ'ות בתנור לבני השמוט האותנטי, שמלאו לו כבר תשעים שנה ועוד כוחו במתניו.

במושבה כנרת, במרכז המבקרים "תמר בכפר", תזכו להתוודע אל סיפורה של סבתא נחמה, ממקימות המושבה, אשר כדי להגדיל את הכנסת המשפחה הכינה אוכל לפועליו של פנחס רוטנברג שהקימו את תחנת החשמל בנהריים. התבשיל, מעודכן ומשופר, יוצע במסגרת הפסטיבל, יחד עם הלביבות המיוחדות שהיתה סבתא נחמה מכינה מדי חנוכה, ועם סדנה להכנת "כדורי אנרגיה" לילדים, מתמרים, אגוזים ועוד דברים טובים.

באשדות יעקב ממתינה לכם מסעדת השף "צל תמר" עם מתחם משחקים לילדים, כולל מטפלת צמודה שתעסיק אותם בזמן שאתם אוכלים במסעדה. לרגל הפסטיבל הופקו שתי מנות מקוריות, המבוססות על מה שאכלו החלוצים, עם טוויסט עכשווי כמובן: פילה הדג של פעם הפך לפילה דגים במשרה אסיאתי, המאודה ומוגש בעלה בננה. ואילו תבשיל טפלי העוף, שהיו הקיבוצים מקבלים לאחר ששלחו את העופות לשחיטה, הפך לחגיגה גסטרונומית של רבע עוף עם קורקבנים ופטריות פורטבלו.

בקיבוץ מנחמיה , בחוות "עז עיז" יוכלו הילדים להתנסות בחליבה ובהגמעת גדיים, בזמן שהמבוגרים עסוקים בטעימת גבינות ואילו בחוות ורד הגליל מוצעות פעילויות בסגנון המערב הפרוע וארוחת בוקרים.

בעין גב, במתחם מרינדו, תתקיים תחרות הפויקה הגדולה בסוף השבוע הראשון של הפסטיבל (11.12), החל מ-12.00 בצהריים. קבוצות של בשלני שטח מכל הארץ יקבלו עמדות בישול וחומרים, ויתחרו על המתכון המוצלח ביותר. מי שלא יזכה יכול להתנחם במנת הדגל של המסעדה לכבוד הפסטיבל – שיפוד זוגי של 800 גרם (!) עם עשרה סוגים של בשר משובח, מצ'וריסו ועד אנטרקוט.