Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> המלצות לחמשושלים 2009

חמשושלים 2009


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

למי שעוד לא ביקר, נסע ועלה לירושלים, מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם. עשרות אלפי משתתפים כבר ביקרו ונהנו משלל אירועים ואטרקציות. השבוע נחשוף את התפריט של: קנלה, מחניהודה, דארנא ואנג'ליקה, המשתתפות בחמשושלים 2009

אנג'ליקה
מסעדת אנג'ליקה של צמד השפים מרגי וגרשקוביץ' מעניקה לסועדים בה חוויית גורמה חמימה ונעימה, אך בו זמנית יוקרתית ומהוקצעת.
מטבח המסעדה הוא עונתי ומשתנה מספר פעמים בשנה בהתאם למזג האוויר והיצע הירקות בשוק.
במרכז המסעדה מוצב דרך קבע שולחן אבירים גדוש אנטיפסטי ססגוני מכל הסוגים והמינים, אשר מוגש לסועדים על חשבון הבית.
לרגל הפסטיבל מציעה אנג'ליקה תפריט ב 120 ₪ לסועד.
מבין המנות: מרק עדשים חורפי, רביולי ארטישוק ירושלמי, ציר פטריות יער ושמן כמהין, תבשיל בקר ביין אדום, פטריות ובצלי שאלוט, ניוקי פטריות וקרם שום, פילה דג, ירקות שורש ושעועית ירוקה, מוגש עם פירה תפו''א

דארנא
דארנא היא מסעדה מרוקנית, אותנטית וכשרה למהדרין. המסעדה, השוכנת במבנה יפהפה בן 200 שנה בלב ירושלים, מביאה לנו את סיפור האירוח המרוקני כפי שנרקם במשך אלפי שנים, ממרחבי הנצח של הסהרה דרך הטישקה והטודרה ועד פסגות הרי האטלס המושלגים. מסע במרחבים, בזמנים ובטעמים, טביעות ידיהן של העמים והשבטים שכבשו את מרוקו ונכבשו בקסמי מעדנותיה.
לרגל הפסטיבל מציעה דארנא תפריט ב-78 ₪
מבין המנות: קוסקוס הרי האטלס, טאג'ין שערייה מדפונה, פסטייה פסיה, מרק חרירה מראקשיה.

מחניודה
מסעדת מחניודה הינה מסעדת שוק עונתית וים תיכונית בבעלותם וניצוחם של שלושה שפים ירושלמיים בעלי רזומה עשיר: אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון.
מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן בין שלושה שפים, המביא לידי ביטוי את סגנונו של כל אחד מהם, מעצים ומפרה את היצירה הקולינרית של כל צלע במשולש ויוצר מטבח ירושלמי מורכב ופשוט כאחד – מוקפד, מדויק, ישיר ולא מתחכם בכוח. בכל סרוויס, מוביל שף אחד את הטון במטבח והאחרים מיישרים קו ומתפקדים כטבחי פס מן השורה.
לרגל הפסטיבל מציעה מחניודה תפריט ב-120 ₪
מבין המנות: טרטר דג בויניגרט יוזו ודפי אורז, פילה לברק עם יוגורט בופאלו עגבניות ובצלים צלויים, ריזוטו ט'רפש ופטריות אחרות, תבשיל זנב שור עם בורגול וירקות שורש.

קנלה
קנלה הינה מסעדת שף השוכנת בלב ירושלים ומציעה חוויה של מטבח כשר ומתוחכם בחלל קלאסי ומהודר.
את המטבח של קנלה מוביל השף ליאור חפצדי. המסעדה מציעה תפריט מרתק המשלב את מיטב חומרי הגלם המקומיים עם טכניקת בישול בסגנון צרפתי עילי. התוצאה: מטבח יצירתי ומסעיר, בעל אמירה קולינארית מרובת רבדים.
את האוכל מלווה תפריט יינות ישראלי ממיטב יקבי הבוטיק כגון דר פורת, בוסתן, תבור וכן יקבי רמת הגולן. ובמרתף המסעדה מתיישן אוסף יינות מיוחד של יקבי בוטיק מבצירים מובחרים.
לרגל הפסטיבל מציעה קנלה תפריט ב-78 ו -120 ₪
מבין המנות: דג שלם אפוי בתנור על מצע תימין ברוטב שמן זית ולימון, סשימי דג ים, וואסבי עדין, בלסמי מצומצם ובייבי בוק צ'וי, דואט קרפצ'יו פילה בקר עם לשון עגל צרובה בגריל, בצל ירוק וצ'ימיצ'ורי, תבשיל בקר עם מייפל, צימוקים, חמוציות ולימון כבוש.

עוד באתר חמשושלים


לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה