מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> המלצה על קפה לואיז

חגיגה שכולה פינוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הזמנו ביחד פילה בורי בחלב קוקוס ואת ספיישל היום: רצועות עוף, תרד ופטריות ברוטב סויה. מנת רצועות העוף שלנו הייתה ענקית כמו שאנחנו אוהבים. נתחי העוף היו רכים וטבולים ברוטב סויה..." אפרת רוזן חיה טוב בקפה לואיז

בשנים האחרונות חיות אצלי בכפיפה אחת שתי גישות הפוכות לחלוטין בכל מה שקשור באוכל: מחד, אני רצה לקנות קינואה וחמוציות, מכורה לשמן זית ומשוגעת על ירקות ירוקים. מצד שני, בעוונותיי הרבים, לא מצליחה להתגבר על התמכרותי למאפים טריים ויש לי חולשה קשה לשוקולד. וככה אני מתיישבת כל צהריים לארוחת בריאות מזינה ומקנחת בפרוסת עוגה ענקית וקערת גלידה... כשאנחנו יוצאים למסעדות אני לגמרי נופלת לצד המושחת של המתרס ונכנעת לכל מה שרוב התפריטים מציעים: סטייקים נוטפי שומן ופירה גדוש בחמאה. הדבר הכי בריא שאני מצליחה לאכול בחוץ זה סלט עתיר רוטב מיונז... אז נכון, כולם אומרים לי ליהנות מהספק כל עוד אני רזה, אבל בכל זאת. השעון מתקתק ולא בטוח שתמיד יזכור לי חסד נעורים. חוץ מזה, רבים וטובים לפני כבר אמרו שהגוף שלנו הוא לא הפח שלנו. בכל-אופן, כל ההגיגים והפילוסופיות הללו הובילו אותי לנסות השבוע את קפה לואיז.

קפה לואיז הוא בית קפה שמציע חוויה קולינרית טבעית ובריאה. המנות בתפריט, שנרקחו בשיתוף עם תזונאית קלינית, מבוססות על טהרת חומרים טבעיים, אורגניים, טריים ונטולי חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר מזיקים. חומרי הגלם במטבח של קפה לואיז נבחרים בקפידה, תוך התחשבות ברכיביהם התזונתיים ולא רק בטעמם. המטרה של מקימי קפה לואיז בחיפה ובתל אביב היא להפיץ את בשורת הבריאות הקולינרית ולספק לנו רגעים של נחת ורוגע, ארוחה טעימה, מזינה ובריאה, שלאחריה נצא מלאי מרץ ואנרגיה ולא שפופים וכבדים. לקפה לואיז הגעתי אופטימית כתמיד וקיוויתי שארוחת בריאות יכולה להיות לי טעימה לא פחות (ואולי אף יותר) מארוחת שחיתות.

הכניסה לקפה לואיז ברמת החייל בתל-אביב כבר מנתקת מהוויית היומיום. ברוח הפאנג שווי המקום מעוצב בקווים רגועים, בצבעי לבן נקי וירקרק תפוח נעים. מעל תלויות נברשות מבהיקות. תוסיפו לכך מדפים עמוסי לחמי בריאות מפתים, עוגות ועוגיות בריאות, מטבלים מתוצרת עצמית ושאר מוצרים שמגרים את העין והחיך, וקבלתם אווירה שמזמינה להתרווח ולהשתקע. וזה בדיוק מה שעשינו בקפה לואיז אני ובן זוגי לכמה שעות טובות. הבחירה במנה הראשונה הייתה לנו קלה. בחרנו במנה הכי חדשנית ומפתה: קדאיף גבינות עיזים. כבר אכלנו בחיינו קדאיף מתוק, אבל מלוח? ועוד עם הגבינה האהובה עליי? אכולת ציפייה המתנו לראשונה שלנו וליתר בטחון תגברנו במנת לחמי הבית בלוויית מטבלים.

לחם הבית שהגיע הדיף ניחוח של טריות משכרת. בצענו ממנו וטבלנו במטבלים המצוינים: ממרח עגבניות מיובשות, ממרח טופו ועשבי תיבול, ממרח שום וקארי-שום ופלפל שושקה מתקתק. בינתיים כבר הוגש לנו הקדאיף: שערות דקיקות ומפצפצות, מוקרמות בגבינת עיזים מותכת, אפויות בשמן זית, עם ביצת עין אורגנית, על מצע עלי בוקאצ'ו בויניגרט-נענע. שנינו התנפלנו על המנה והסכמנו פה אחד שהיא מהווה בחירה מבשרת טובות. יריית הפתיחה למשתה הבריאותי שלנו עברה בשלום ובגדול. מרוצים עברנו לעיקריות. מכיוון שכל המנות נשמעו טוב, ושנינו מאותגרי החלטות מכריעות שכאלה, הזמנו ביחד פילה בורי בחלב קוקוס ואת ספיישל היום: רצועות עוף, תרד ופטריות ברוטב סויה.

מנת רצועות העוף שלנו הייתה ענקית כמו שאנחנו אוהבים. נתחי העוף היו רכים וטבולים ברוטב סויה עשיר. טעם הפטריות הורגש מאוד, לשמחתי הרבה כחובבת פטריות מושבעת, ועיטורי הקשיו הקצוץ נתנו את הנגיעה הפריכה המתבקשת. ההנאה שלנו מהמנה הזאת התגמדה והחווירה ליד המלכה האמיתית בשולחן. על מחבת רותחת ולוחשת בעבעו נתחי פילה בורי עסיסיים, שטבעו ברוטב חלב קוקוס, ציר דגים ופטריות סמיך. טעם הרוטב היה אפוף בארומה ובטעם של פטריות השיטאקי הבשרניות. המנה הזאת הייתה חגיגה שכולה פינוק, בריאות ובעיקר טעם מדהים. לא פחות. התענגנו על כל ביס מפנק, ורק משחיסלנו אותה ונשארנו עם טעם של עוד, נזכרנו "לטפל" גם במנת הספיישל. "אתה רואה שלא צריך לפחד ממיזוג המילים אוכל ובריאות?" אמרתי לגבר-גבר שלי. ובעוד הוא עסוק בלעיסה ובליסה אני כבר סגרתי בלבי לקנות מחר פילה בורי ולהפתיע אותו.