פנתר ושמו צ'ארלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לפתיחה השקנו זוג כוסות יין לבן קליל ופירותי, שהשתלב מצוין עם זוג הרולים שהזמנו. הרול הראשון, שרימפס קריבי, הגיע במעטפת אבוקדו עם שרימפס, מנגו ומלפפון..." קרן ויזנר מסכמת את החיבור האידיאלי בין מזרח למערב בצ'ארלי

חיים מגוונים ועשירים, זה כל מה שאני מייחלת לעצמי ובמיוחד את האפשרות "להשתכשך" בבריכת החיים וליהנות באמת ממה שהם מציעים.
כחלק מהפתיחות לדברים חדשים, אני משנה לי הרגלים ישנים ומסגלת לעצמי גם גירויים (קולינאריים) מעניינים במקומות הכי פחות צפויים. וכך יצא, שהתגלגלתי ליהוד (כן, כן - יהוד) ביום חמישי האחרון, בשל טיפ סודי, שמדובר בהפתעה קולינרית אסייתית.
מסעדת צ'ארלי שוכנת למרגלות מלון אויה המיתולוגי, כבר בכניסה נפרש לפנינו מקום המעוצב בטוב טעם, יוקרתי ובהחלט מחייב.
התיישבנו בשולחן עץ מרהיב, אין ספק שהושקעה המון מחשבה וגם מזומנים בנראות המסעדה.

מבעד הוילונות, המכסים את דלתות הזכוכית, התגלה חלל ישיבה נוסף שנפתח באירועים שונים או בשישי שבת לפי ביקוש. המפגש המרהיב בין מזרח ומערב נתן אותותיו בעיצוב ובאווירה והשלים את המתבקש במאכלים שהוגשו לשולחננו.
צ'ארלי פתוח כשנה ומוגדר כמסעדת בר אסייתית לא כשרה. בשעות הצהריים יש עסקיות שוות, המשרתות את המשרדים והתושבים שבאזור. המקום הוא "פרו ילדים" ומציע גם להם תפריט מיוחד ועשיר.
עכשיו כל מה שנותר זה להיזהר, היות והפנתר (שבנו) הרעב מאד, אוטוטו לחיים מתעורר.

לפתיחה, השקנו זוג כוסות יין לבן קליל ופירותי, שהשתלב מצוין עם זוג הרולים שהוזמנו.
הרול הראשון, שזכה לשם: שרימפס קריבי, הגיע במעטפת אבוקדו עם שרימפס, מנגו ומלפפון לצד רול נוסף שכלל דג אינטיאס טרי.
מנות הסושי היו טריות, טעימות, איכותיות וההגשה האסתטית לוותה במבחר רטבים.
הטרנד הבריאותי לא פסח גם כאן וזה בהחלט ניכר בסלט הבורגול המעניין והמרענן, שקיבלנו.
את הצלחת גדשו פתיתי בורגול מעורבבים בגרעיני רימון מתקתקים ומעל הונחו נתחוני שרימפס טריים ומעולים, שנעשו כנראה על הפלנצ'ה .
הסלט השני היה סלט כאוס, שהורכב מכרוב אדום - לבן, נבטים, אגוזים ותובל ברוטב ויניגרט שומשום.
המנה יצרה "כאוס" מוחלט בשולחן והוכתרה כמנת ביניים מוצלחת וחביבה.
מבט נוסף למסעדה הביא עימו תובנות נוספות (בהמשך לעיצוב היוקרתי המשדר פאסון), התאורה במקום רכה ונעימה ומשדרת נינוחות כמו חיבוק חם ונעים בשילוב מוזיקה טובה והמולה שקטה של אנשים.

אווירה מושלמת ומוכנה בהחלט למנה העיקרית.
קיבלנו את אודון עוף, זוהי מנה השמה דגש על הפן הבריאותי וכמו כן עשירה במרכיבים מוקפצים היישר מהמטבח האסייתי.
האודון עוף היא מנה המצוינת, שנעמה עד מאד לחיכנו וכללה אטריות אודון יפניות, שהוקפצו עם נתחי עוף עסיסיים, כרוב, פטריות טריות ועלי בוק צ'וי ברוטב טריאקי וחלב קוקוס. היה שווה!
היה שווה עוד יותר להסתכל ימינה ולצפות בבריכת השחייה המוארת והתכולה של המלון הצמוד.
אז במקום להיכנס לבריכה, לשם מנת רענון, עברנו למוד של קינוח ובנוסף לקפה, ההתלבטות לדבר סיפקה זוג קינוחים מרשים ומאד , אבל מאד טעים.

הראשון בא בדמותו של קרם ברולה מערבי, מצוין ואמיתי, שהוגש עם גרעיני רימון חביבים.
צד המזרח, הנפיק מנה משגעת של בננה בטמפורה פריכה, שהוגשה עם גלידה ושוקולד חם.
עכשיו שהפנתר (שבנו) אכל, שבע ונותר מרוצה, נותר לי לסכם, שהחיבור בין מערב למזרח היה כה מוצלח. השילוב של אווירה טובה, אוכל מצוין ונעים בלב השאירו חותם מלבב.
לכאן עוד נחזור וזה איום, לא הבטחה, כי נמצאה הדרך, איך להשקיט את החיה הרעבה.