שניפגש לקפה בכפר?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עד לפני שנים ספורות, אמרתם ניפגש לקפה, כאילו אמרתם נפגש בעיר הקרובה. למרות תנופת ההתפרברות העצומה שכיסתה את הארץ בשורות של וילות עם גגות אדומים מתוך הפרדסים, ולמרות שמושבים וקיבוצים הפכו מצורת התיישבות חקלאית לשכונות מגורים, התעקשו הפרברים להתנמנם ולשמש כאגף השינה של העיר. כולם כולם היו על גלגלים. ברכב אל העבודה, אל הלימודים ולכוס קפה. הקונספציה של ניפגש לקפה בעיר היתה כל כך חזקה שגם ישובים כפריים יוקרתיים וותיקים נשארו חפים מבית קפה עשרות שנים. ובכל זאת, מעט מעט ולאט לאט החלו לצוץ פה ושם כמו פנינים בשרשרת. פה במטע, שם בפרדס, כאן זו גינה קסומה ובאחר על המרפסת, אפילו הקיבוצים לא נשארו מאחור. כל בית קפה מקסים מקודמו, מציע על יד הקפה והקרואסון גם ניחוחות ואוירה של כפר שמחוץ למרוץ, התבלין המושלם למפגש רעים.

אל מול הים, שנטי בקיבוץ


קיבוץ פלמחים יושב ממש ממש על קו המים. יופי כזה קשה להסביר במילים. בזמן האחרון הבינו החברים שאת המשאב הטבעי הנדיר שלהם הם יכולים לשווק לבאים מבחוץ, והקימו את בית הקפה. אחרי הזהירה בכביש 4 הסואן, הירידה אל הדרך הצדדית המובילה לקיבוץ היא הכנה לפסטורליה שמחכה שם. מדשאות, דקלים, וכאמור נוף עוצר נשימה. חניתם? מיד נחה עליכם אווירת השנטי ואתם מורידים להילוך ראשון. אפשר לשבת בפנים או בחוץ ולהנות מברנץ' של ימי שישי או סתם קפה עוגה או סנדביץ בשבתות. מלבד הגבינות של משק טל מבאר יעקב והלחם המצויין של לחם לחם (בעבר מאפיית העיר) הכל הכל מיוצר במקום. על המטבח מנצחת השפית טובה עומר בעבר רשת ישרוטל. אחר הצוהריים אל תפספסו את הטיילת לאורך החוף. קחו בחשבון שהחוף לא מוסדר ולכן הרחצה בים אסורה.

גרבד לאקס

חומרים
2 פילטים דג סלמון
2 כוסות סוכר חום
אלומת שמיר קצוץ
כוס פלפל שחור טחון
½ כוס עראק
½ כוס מלח גס
הכנה
מערבבים את המרכיבים מורחים על הדג
עוטפים בניילון נצמד ומניחים תחת משקולת במקרר. 3 ימים. פורסים דק מגישים עם פרוסת לימון בצד.


אל מול הים, קיבוץ פלמחים
טלפון: 03-9538109
פקס: 03-9538370

שעות פעילות: ו' 09:00-14:00, שבת בית קפה עוגות סנדויצים קפה ובירה. לבדוק אם אין ארוע. 12:00-18:00


פיטנגו, קפה בפרבר גנים

המרכז המסחרי הקטן והצנוע של פרבר הגנים היוקרתי סביון, היה לי תמיד לחידה. איך יתכן שבאחד המקומות הכי הכי בישראל אין בית קפה ראוי לשמו? אז זהו שכבר יש, פיטנגו. בחוץ תחת השמשיות, ריהוט גן מעץ ומפות משובצות. מקום מצויין כדי לשבת שעות, להרגע ולנשום עמוק את שקט ונינוחות שאופיינית לארצות קצת פחות עצבניות מהקטנה שלנו. מלבד מגוון ארוחות בוקר מפואר, מגישים כאן כל שישי בבוקר מזנון בסגנון הישראלי, וזה אומר מבחר של אוכל טרי, הרבה, ומגרה. על יד המנות שיוצאות מהמטבח מוגשות גבינות של גד, ולא פחות מהלחם הטעים טעים של מאפיית הבוטיק המעולה לחם בורקין.
אם אתם מאוהבי הקינוחים תמצאו כאן מבחר של עוגות אישיות ומתוקים, אני באופן אישי בקיץ משתייכת לכת זוללי האבטיח.

מרק יוגורט קר

מנה אחת

החומרים
200 גרם יוגורט
¼ כוס חלב
מלפפון טרי קלוף וחתוך לקוביות
2 כפות עירית קצוצה
מעט שום כתוש
מלח פלפל לפי הטעם
כפית שמן זית
אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים, ומגישים קר.

פיטנגו
מרכז מסחרי סביון , סביון
טלפון: 03-6359193

מקום בלב, גינה עם נשמה

חיים שסטל מעצב גנים, ברא בקצה רעננה גן קסמים. בתחילתו שימש המקום כגן לדוגמא אחר כך כגן ארועים ולפני שנתיים החל לפעול כבית קפה מסעדה. אפשר לשבת בגן לטייל ולגלות פינות חמד נסתרות, או במבנה האבן המעוצב כבית גן כפרי וחמים.
בקיץ רוח קלילה נושבת בין העצים, מים מפכפכים מרגיעים את הנפש ומצננים את האויר. וזה רק הרקע למה שמוגש לשולחן. מנות נדיבות צבעוניות וטעימות, ביחס ישר לעיצוב הכללי. ביקור באמצע השבוע, הוא משהו שכל אחד חייב לעצמו פעם אחת לפחות.
בסוף השבוע מומלץ להזמין מקומות מראש

סלט פטריות פורטובלו בויניגרט בלסמי

החומרים
4 סוגי עלי חסות שטופים מיובשים וקרועים לפיסות קטנות
עלי בייבי רעננים

לרוטב
¼ כוס חומץ בלסמי
¼ כוס מיץ לימון טרי
½ כוס שמן זית
2 כפות דבש
100 גר' שומשום קלוי
שום, מלח, פלפל שחור גרוס במטחנה

להגשה
קרוטונים
גבינת פרמזן מגורד
פטריות פורטובלו גלויות בגריל, פרוסות לפרוסות

קערת זכוכית מקוררת

הכנת הרוטב
מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון כ-10 דקות טועמים ומתקנים טעמים.
מניחים את עלי החסות ועלי הבייבי בקערה המקוררת. מערבבים את הקרוטונים והפטריות עם החסות.
מפזרים פרמזן מעל ומגישים את הרוטב על יד.

פרדס משותף 5 רעננה
טל: 09-7714296
שעות פעילות: 80:30-23:00 ו' 08:30-15:00, שבת 17:00-23:00

קפה בבית העם

קפה גופרמן היה נחליאלי שמבשר את בוא הטרנד, קפה בכפר. לפני שבע שנים הפך בית העם הקטן של מושב רשפון לבית קפה. אפשר לשבת בפנים אבל העניין שלנו הפעם הוא דווקא החוץ. על המרפסת שלחנות וגם מרבץ מזרונים וכריות מתאים להשתרעות גם עם תינוקות קטנטנים. הקפה הפך עם השנים מקום מפגש לבלייני הכפר, מקום מנוחה אחרי תוך כדי או לפני סיבוב הקניות בין החנויות המיוחדות שבכפר. בגדי מעצבים, רהיטים, פיצ'יפקעס ומשתלות. ארוחות הבוקר מגישים כאן עד השעה 12, אחר כך צוהריים עם בשרים דגים ופירות ים. הרכש החדש כאן הוא השף רנן לב (שבועיים) שעבד בעבר בקרן וביועזר נעקוב בעניין.
יש גישה נוחה לנכים וכרגיל מחוץ לעיר, החניה בשפע.

קציצות תרד

החומרים
3 ק''ג תרד שטוף ומסונן מנוזלים
100 גר' חמאה
3 חופנים גבינת קצ'קצבל מגורדת
3 כדורי גבינת מוצרלה מגורדים
2 ביצים
½ כפית קימל
מלח פלפל
פירורי לחם
שמן עמוק לטיגון

ההכנה
מאדים את התרד בחמאה עד שיתעלף.
מסננים ומקררים את התרד וסוחטים היטב מנוזלים.
מערבבים את עלי התרד הסחוטים עם הגבינות המגורדות, הביצים והתבלינים.
יוצרים קציצות מהתערובת וטובלים אותן בפירורי לחם כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
מטגנים את הקציצות בשמן עמוק.


קפה גופרמן
טל: 09-9550555
ימים א' - ד' 09:00 - 17:00 ה' 09:00 - 15:00, שישי שבת 09:00 - 18:00