מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על מסעדת אוקינוס באשקלון

באוקייאנוס הכחול


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הזמנתי נתחי פילה בקר ברוטב סילאן. מספר נתחי בשר נחים על הצלחת יוקרתית ומכוסים ברוטב סילאן מתקתק. הבשר נעשה וול דאן, חף משומן וכולו מעיד על איכותו..." שיר כידן ממליצה לתושבי אשקלון והסביבה, לבקר באוקייאנוס

מסעדת אוקייאנוס מגלמת בשמה את כל חומרי הגלם מהם נבנתה המסעדה. רוני, בן למשפחת דייגים מפוארת לא רצה להיות דייג, אבל גם לא רצה לברוח ממורשת משפחתו. האמת? אף אחד לא יודע לבשל דגים כמו הדייגים. כשחלק מבני המשפחה דגים את הדגים ואחרים מנהלים חנויות דגים, אתם יכולים להיות בטוחים שהדגים המגיעים למסעדת אוקייאנוס הם מהטריים ביותר והמשובחים ביותר משלל היום. יתרה מכך, המסעדה מעוצבת ממש כמסעדת גורמה. בין אם בהשפעת המיתון הכללי או מסיבה אחרת, המחירים אינם משתתפים באווירת היוקרה הכללית האופפת את המקום. אמנם באוקייאנוס מתמחים בדגים באופן כללי אך אתם לא חייבים לאהוב דגים כדי להגיע למסעדה (אבל כדאי). במסעדה תמצאו גם מגוון מנות בשריות כאלו ואחרות.

לפני מנת הפתיחה רופד שולחננו במבחר מסלטי הבית שאת רובם לא תמצאו במקום אחר כגון סלט בטטה מתקתק, סלט חצילים, סלסה עגבניות המזכירה מעט מטבוחה אך פיקנטית וטעימה ממנה, שום קלוף וסלט חצילים מטוגנים. כל אלה מוגשים עם ג'בטה טרייה וחמה מהתנור.
בעוד חברתי ואני מנשנשות את מנת הסלטים היפה הגיעה המנה הראשונה. הפטריות המוקפצות בשמן זית, שום ועשבי תיבול. רכות וטעימות כפי שרק פטריות יודעות להיות וחציל קלוי על הגריל נימוח בפה במליחות אופיינית ששחה בטחינה ירוקה. למנה העיקרית הזמינה חברתי חובבת הדגים את מנת הדניס בגריל עם רוטב ספרדי. הדג הגיע פתוח, מתובלן וכמעט ללא קוצים. מורגלת באכילת דגים השפריצה חברתי לימון על הדג בעוד היא מספרת בשבחה של פגישת מיץ הלימון עם בשר הדג. בהתעלמות אופיינית מדבריה מרחתי על הדג את הרוטב הספרדי שהגיע יחד איתו ושדרג פלאים את טעמו. הדג היה טעים ובשרני כפי שהגיע אך הרוטב הספרדי שנקרא כך בשל הטעם הספרדי המסורתי שלו, הפך את הדג למנה אחרת בתכלית. עם הדג הגיעו תפוחי אדמה רכים ונימוחים בפה ברוטב צ'ילי מתוק שהיווה ניגוד לטעמם של הדג והרוטב הספרדי.

אני הזמנתי נתחי פילה בקר ברוטב סילאן. מספר נתחי בשר מרובעים נחים על הצלחת בתנוחה יוקרתית ומכוסים ברוטב סילאן מתקתק. הבשר נעשה וול דאן, חף משומן וכולו מעיד על איכותו הגבוהה. תפוחי האדמה הום פרייז שהגיעו עם הבשר אך בצלחת נפרדת היו רכים מבפנים אך פריכים מבחוץ.
טיבה של ארוחה טובה נמדד בכמות השוקולד הנדרשת בסופה. ככל שהארוחה טובה יותר יש צורך בכמות שוקולד גדולה יותר כדי להוריד את האוכל. לכן הזמנתי מוס שוקולד אשר כשמו כן הוא, ממש קובייה של מוס שוקולד אוורירי הנח על קובייה של שוקולד. חברתי הזמינה סופלה שוקולד וכדי לוודא שלא תצטרך לחלוק בו הזמינה אותו עם גלידת קוקוס. התוכנית הייתה לקויה מיסודה כיוון שהחלק המעניין של הסופלה, כלומר השוקולד החם לא היה אפילו קרוב לגלידה. עוד לפני שהצלחת נגעה בשולחן כבר גרפתי כמות נאה של שוקולד חם לרוב תדהמתה.

אם אתם גרים קרוב לאשקלון או במקרה עוברים בסביבה, גשו לאוקייאנוס לארוחת צהריים או ערב. כשכבר אוכלים דגים, עדיף שתאכלו אצל דייג בעיקר כאשר התפאורה וההגשה דומה יותר לזו של מסעדת גורמה.