Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > ביקור במסעדת מנורה

אור במנורה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כאן את הדג שלכם עושים באהבה, או שלא עושים בכלל. והנה הגיע לו נתח עסיסי כשאנחנו פחות רעבים למזלינו הטוב, אוכלים לאט ונהנים מכל ביס..." שרון ינובסקי שולפת את אחיינה הצעיר לסיור מרגש בירושלים ובמסעדת מנורה

בשתיים עשרה בצהרים כבר התייצבנו לארוחת הבוהוריים שלנו. דודה למופת שכמותי, שלפתי את אחייני הצעיר לטיול שכולו ירושלים. ביקרנו בשווקים של ערבים, ושל יהודים, נשנשנו חטיפים מוזרים, ביקרנו בעיר העתיקה, הראיתו לו את הכותל המפורסם והכיפות המדוברות עד שהזעטוט דרש מזון טעים ועכשיו.

נכנסנו לבית קפה הראשון שראינו במהלך הטיול וזכינו לארוחה מפנקת במנורה.
הזמנתי לקטנטן, לפי בקשתו, בורקס גבינה עם ביצה שהגיע עם ירקות טריים ורוטב ויניגרט. אני הזמנתי סלט פטה למנה ראשונה. לא זכיתי לטעום מהבורקס שהריח נפלא כי חוסל במהרה עוד לפני שספקתי לבקש טעימה. הסלט הכיל בעיקר חסה טרייה, עלי בייבי, מלפפונים, מעט עגבניות שרי וגבינת פטה מגורדת שגידרה את סביב הצלחת בנדיבות. הרוטב שהגיע עם הסלט היה מרענן וקליל, ויניגרט חמצמץ על בסיס שמן זית.

כשהרעב נרגע מעט, שמנו לב שמצד שמאל בונים בית כנסת גדול מאוד ומרשים. המבנים כולם עשויים אבן עתיקה ועוברים ושבים מתפעלים מן המבנים ההיסטורים, בעיקר תיירים. התיישבנו בחוץ כדי שנוכל להינות מאוויר ירושלמי ומהאווירה העתיקה.
רוב השולחנות מאוכלסים ובכולם תיירים מרוצים. מרוצים מהמזון, מהנוף, מהאווירה ומהחופשה. ההנאה שלהם עזרה לנו להרגיש כמותם לרגע, כמו בחופשה בחו"ל.
מנורה היא מסעדה כשרה למהדרין, ברור. אחרת לא הייתה יכולה להתמקם במקום שבה גרים בעיקר חרדים. היתרון במסעדה כשרה למהדרין, היא הבטחה שבה האוכל תמיד טרי ומוקפד.

למנה העיקרית הזמנו רביולי תרד וגבינה ברוטב עגבניות ודג סלמון. משום מה חשבתי שהרביולים יגיעו כשהתרד והגבינה מעורבבים זה בזה באותו כיס, אך למרבה הפלא והמזל היו כאלה שפוצצו בגבינה טעימה ונימוחה והיו כאלה שמולאו בנדיבות בתרד בריא וטעים.
אז מודה, הגבינה קצת יותר קרצה, אך שניהם נעלמו מהר מאוד מן הצלחת והותירו טעם של סיפוק נהדר.
הרוטב הגיע סמיך, מתובל להפליא בשום ובזיליקום ובאמת שהשביע רצון. המנה הייתה טרייה מאוד, עדינה, ופשוט ריגשה בפשטותה.

את הסלמון קיבלנו לאחר 40 דקות כפי שצויין מראש, מה שמוכיח שבמנורה באמת שמים דגש רב על טריות ואמינות. כאן את הדג שלכם עושים באהבה, או שלא עושים בכלל. והנה הגיע לו נתח עסיסי כשאנחנו פחות רעבים למזלינו הטוב. אוכלים לאט ונהנים מכל ביס. לצד הדגיג הגיעו סלט ירוק בקערה נפרדת ירקות קלויים לידו: פטריות, גזר, קישואים ועגבניות שרי. לכל המנה טעם לימוני שומי מרענן וטעים, נתן לנו כוחות מחודשים להמשך הטיול שלנו.

את התכנונים של המשך המסע בעיר הקודש עשינו בקלות רבה יותר כשסופלה שוקולד בליווי גלידת וניל מענגים את קיבתינו. רבנו על כל ביס, ועצם העובדה שהיותי גדולה מאחייני בכמה שנים, לא גרמה לי לוותר לו על המעדן השוקולדי הנימוח והנפלא.
לא סתם מנורה פתוחה כבר 8 שנים ומתמחה באוכל טרי, פשוט וטעים. במקום נערכים גם אירועי שמחות עד חמישים איש.