Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> המלצה על בית קפה אנג'לו

המלך אנג'לו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפאי הוגש חם וקריספי ובתוכו התגלו תפוחים מצופים בניחוח קינמוני מתוק. הגלידה הפתיעה בטעמה החזק של הוניל הצרפתי והשאירה טעם של עוד..." שרון ינובסקי וחברתה אוכלות ארוחת בוקר של מלכים בקפה אנג'לו במודיעין

לפני כחודש, חול המועד סוכות הרחיק אותי ואת חברתי מן ההמולה התל אביבית היישר למרכז המסחרי במודיעין. שם בשקט ושלווה פתחנו את היום עם ארוחת בוקר של מלכים תחת סוכתם המקושטת של מסעדת אנג'לו, לוקיישן מושלם לשיחת בנות איכותית.

לא חשבנו שנצליח כל כך בקלות למצוא את אנג'לו, עירוניות שכמותינו. מסתבר שבית הקפה מאוד מפורסם בעיר ובעזרת המקומיים הגענו בשלום, גם בלי הטובות של הג'י פי אס. בקומה התחתונה של הסנטר איתרנו את המקום בו כה חשקנו.
יש משהו מגניב בהגעה למקום חדש בו אין ציפיות, רק הפתעות. אנג'לו היא מסעדה חלבית ובית קפה כשר עם ביקורות משובחות. התיישבנו בחוץ בתוך הסוכה כדי שנרגיש את אווירת החג ונתחבר אל הצד היהודי שבנו. המלצרית ניגשה אלינו מיד מחוייכת ואדיבה, שאלה מה נרצה ובפה אחד ענינו ארוחת בוקר. יש כמה סוגים של ארוחות בוקר הסבירה בסבלנות ודקלמה בעל פה את מרכיביה של כל אחת מהן. בין האופציות היו הדיאטטית שהכל בה רזה, האיטלקית שכוללת לחם קלוי וממרחים, המאפית, שזהו הקפה והמאפה, השקשוקית והטוסטית. בחרנו פשוט ארוחת בוקר כמו שכולם מכירים. ביצים, ממרחים, לחם, סלט ושתיה קרה וחמה. כמובן שזוגי, לא מתחלקות בביצה שלנו.

לשתיה בחרנו בלימונענע צוננת ליום חם במיוחד, שפתחה את התיאבון לבא בתור.
לא עברו שמונה דקות והלחם כבר הופיע, חם ופריך עם ריח משכר שנאפה הרגע במקום. עם הלחם הוגשו קערות גדושות מטעמים שבהן הוגשו סלט טונה במיונז מתובל, פלפלים קלויים אדומים וצהובים, גבינה בולגרית שמנמנה, צפתית קלילה, טחינה נהדרת, סלט ביצים במיונז וזיתים. לא הספקנו להתפעל וכבר הגיעו שני סלטים אישיים לכל אחת. כמה נגיסות והחביתה הוקפצה מהמחבת היישר אל השולחן המכובד שלנו. השיחה הקולחת נפסקת אט אט והריכוז עובר אל הביצים שנוגבו עם הלחם, הממרחים והסלט. שתי הביצים הגיעו במידה המדוייקת כשאני קיבלתי אותן בצורת עיניים הפוכות מטוגנות עם פטריות ובצל, ושותפתי לארוחה הלכה על חביתה עם עשבי תיבול. הסלט נחתך במקום ותובל בעדינות ברוטב ויניגרט מתקתק. כל המטבלים סיפקו אותנו וכשאחד הסתיים התמלא בשמחה מחדש.

לקראת סוף הארוחה אנו מתפנות לקשקש עם המלצרית, שמספרת על אהבתה הרבה למקום. כבר כמה שנים שהיא עובדת באנג'לו ונהנת מהאוכל ובעיקר מהיחס החם והביתי במקום. נורא נעים לאכול במקום בו העובדים מרוצים, זה אומר הרבה על המקום. המנות מאוד טריות ונדיבות בגודלן אומרת ומצביעה על השולחן ליד שהזמין פסטות וסלטים עצומים בגודלן. אילולא טעמתי הייתי אומרת שהיא מגזימה אך האוכל באמת נעשה כאן בקפידה. אין פשרות על טריות ופריכות. המנות אכן נדיבות והמטבח מאוד קשוב לקהל המקומי הנאמן . בחול המועד סוכות, פחות עמוס מיום חול רגיל, אך למרות הכל השולחנות בחוץ עדיין מלאים באנשי האזור שבאו לחגוג עם כל המשפחה בשקט ושלווה בלי נטל הכלים.

פעמיים הפוך סוגרים את הבוקר הקסום הזה, אך לא לפני שקינוח פאי התפוחים עם גלידת הוניל נכנס אל קיבתינו. הפאי הוגש חם וקריספי ובתוכו התגלו תפוחים מצופים בניחוח קינמוני מתוק. הגלידה הפתיעה בטעמה החזק של הוניל הצרפתי והשאירה טעם של עוד. במבט חפוז על התפריט לפני פרידה הבטחנו זו לזו שבפעם הבאה הפסטה תהיה המטרה, ובנימה אופטימית זאת נחזור העירה אל ההמולה.