Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקור חוויתי ב -icaffe

דייט עם הבנות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מזנון הבופה היה עשיר מאוד וכלל: מבחר סלטים טריים ומיוחדים, פשטידות אישיות, כמה סוגי לחמים, מספר סוגי גבינות, ממרחים, ריבות ואף מוזלי למשתגעים על בריאות..." קרן ויזנר מתחילה סוף שבוע רגוע ב- icaffe

כ"שהריח" של סוף השבוע קרב ובא, מצב הרוח שלי אוטומטית משתנה ואני עוברת ל FREE MODE.
הבילוי העיקרי בבוקר יום שישי (חוץ מקניות של מזון), הוא "דייט של בוהריים" עם חברים.
בדר"כ אנו מוצאים מקום קרוב (רצוי תל אביבי טיפוסי עם רמת זיהום אוויר גבוהה) ואחרי שעה לערך כבר חותכים. הפעם קיבלנו החלטה אמיצה, לפנות את אווירת הזיהום לטובת ניחוח כפר נעים ונטול גזים.
אז חצינו את העיר לכיוון כביש 1 (ירושלים), ירדנו במחלף בן שמן וביצענו פנייה לכפר דניאל.
כפר דניאל אינו שונה מכל כפר/מושב אחר, בתים צמודי קרקע, נוף טובל בירוק, שטחים חקלאיים, כל מה שצריך אדם, המעוניין להתרחק מהנוף האורבאני לטובת חיפוש אחר שלווה ונינוחות.

תום המסע נחתם בהגיענו לשערי icaffe – בית קפה חלבי, החוגג שנה להיווסדו, אשר ממוקם במבנה אבן מקסים עם מרפסת מפנקת לישיבה בחוץ תחת עץ תות. בשל הריונה הלא ממש מתקדם של חברתנו, החלטנו לשבת בתוך המבנה הנעים.
עד שסודר לנו שולחן, הסתובבנו בגלריה הגובלת עם הקפה, שמציעה למכירה ריהוט עץ עתיק (לא זול) והשתעשענו ברעיונות יצירתיים לבית שלנו (כל אחת מאיתנו), שיום אחד הוא בטח יבוא. ואז נקראנו לשולחן..
המלצר החביב שלנו, הושיב אותנו בשולחן נקי ומצוחצח והסביר לנו ברוב פירוט את דיל הבוקר.
ארוחת הבוקר המתומחרת ב – 60 ₪ כוללת: מנת ביצה, שתייה חמה וקרה ומזנון בופה (אכול כפי יכולתך). לאחר שקיבלנו את האות וכמובן את הצלחות, התחלנו במלאכת העמסת הירקות ושאר המזונות.

מזנון הבופה היה עשיר מאוד וכלל: מבחר סלטים טריים ומיוחדים, פשטידות אישיות, כמה סוגי לחמים, מספר סוגי גבינות, ממרחים, ריבות ואף מוזלי למשתגעים על בריאות, כל הנ"ל נעשים ונאפים במקום.
כשהגענו לשולחן עם הצלחות שהכילו כל טוב, חיכו לנו החביתה/העין שהוזמנו כבר מראש עם המשקאות. בדיעבד, אפשר היה בכיף לוותר על הביצה, אך מצד שני, אין כמו משהו חם (חוץ מהקפה), ל"הנעים" קצת את הקיבה.
ככל ישראלי מצוי, הצלחות שלנו הועמסו במבחר המשגע, שהוצע במזנון. נהנינו במיוחד, מהאנטיפסטי המעניין (שלצד הבטטה, הופיעו להם גבעולי ארטישוק ירושלמיים מעולים), מסלט הצזיקי שהיה מיוחד בטעמו, מהפשטידות האישיות שמולאו בבטטה ובצל והיו חמימות ונעימות.
גם בגזרת הסלטים היו חידושים מרעננים: בסלט הירוק הוטבעו אגוזים קלויים ומסוכרים עם גרעיני רימון רעננים (כשלצידם ממרחי פלפל וזיתים) ולשוחרי הבריאות הוצמד סלט חיטה מרענן וסלט ירקות קצוץ דק. אין כל ספק, שאיכות המוצרים הם נר לרגלי, רן, השף.
רן, בעל עבר עשיר בבישול ואפייה, ממש במקרה נתקל במקום והחליט להשקיע בו ולעשותו שלו.

הקהל שנהנה ממטעמיו מגיע מהסביבה (מודיעין והמושבים) אך לא רק. במקום מתקיימים אירועים אינטימיים, אפשר לקחת הביתה (בהזמנה מראש) את רוב המאכלים. כמו כן, המקום עושה גם קייטרינג חיצוני לאירועים.
מיותר לציין, שקמנו מהשולחן לפחות 3 פעמים, למלא את צלחותינו בעוד דברים טובים. הפינאלה המתוקה גם לא איחרה לבוא עם קפה טעים וחם ומנת טירמיסו מתוקה, ביתית ולהפליא – טעימה.
הדייט המשולש של 3 חברות ועמיתות לעבודה הוכתר בהצלחה, אפילו הצלחנו לשמור על שקט יחסי, ללא ויכוחים וללא עימותים של שגרה והכל אנו חייבות למטעמים הרבים, שמילאו את פינו ולא הותירו לנו ברירה אלא להתמקד במלאכת האכילה. אך אל תדאגו לנו הבנות, בדרך הביתה, השלמנו את כל החפירות היינו בהחלט מרוצות מהבחירות (רחוק מהבית ו icaffe) ונחתנו בביתנו שבעות ושלמות.