דג מתוק ועציץ מרשמלו ליום ההולדת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אין ספק שעוגת יום ההולדת היא אחת ה''עיזים'' הגדולות בגידול ילדים. זה מלחיץ, זה דורש יצירתיות, שלווה ותעצומות נפש שלא תמיד זמינות כאשר מתארגנים למסיבה. אז אולי כדאי להתמודד עם הנושא מזוית אחרת: למצוא רעיון מדליק וללכת איתו, כשלא צריך יכולת עיצוב מדהימה ולנסוע לכל מיני חנויות רחוקות כדי למצוא חומרי גלם שממש לא שמעו עליהם בסופר המקומי. בואו ננסה להכין עוגות ממה שיש בבית ובמרכול הסמוך ואם נותרו לנו מעט כוחות נפשיים, אפשר להזמין את חתן/כלת השמחה לעזור לנו בקישוט העוגה. העוגה אולי לא תהיה מושלמת, אבל הילד יהיה בעננים והלוא זו בסופו של דבר המטרה.

דג מתוק

חומרים
עיסה לבנה לכדורי שוקולד (מתכון בהמשך)
סוכריה שחורה
סוכריות עדשים צבעוניות
קרם שוקולד לבן
400 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
300 גרם שמנת לקצפת

אופן ההכנה
מניחים שוקולד בקערה של מעבד מזון. מרתיחים שמנת לקצפת (להזהר שלא תגלוש). ממתינים כדקה ויוצקים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים כ-5 דקות. מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק. שומרים בערך חצי כוס מהקרם במקרר. אין צורך לנקות את הקערה לפני השלב הבא:
עיסה לבנה לכדורי שוקולד
קרם שוקולד לבן
ביסקוויטים (אפשר להשתמש גם בשאריות של עוגת וניל)

מוסיפים ביסקווטים שבורים לקערת מעבד המזון עם הקרם שנשאר. מעבדים ביחד ומוסיפים ביסקוויטים עד שנוצרת עיסה שאפשר לעצב אותה. בדרך כלל נוצר כדור שמסתובב במעבד המזון.

להכנת הדג
מעצבים את הצורה הכללית של הדג משני חלקים לפני התמונה: חלק גדול מעוצב כעיגול vמחודד בקצה וחלק שני מעוצב בצורת קשת. מורחים את דג בחצי כוס הקרם ששמרנו במקרר. הקרם הזה משמש כדבק וליופי. ועכשיו הגענו לחלק הנחמד שילדים נהנים מאוד לקחת בו חלק: מדביקים את העדשים הצבעוניות לדג לפי הצילום (או כיד הדמיון הטובה). משאירים את איזור הראש ריק – ללא עדשים, ומניחים בו את הסוכריה השחורה – כעין. אפשר לעצב מהעיסה גם בועות אויר שיוצאות מהדג.


''עציץ'' שוקולד עם פרחי מרשמלו

החומרים
1 עציץ חמר (לא מפלסטיק!!) בנפח 2 ליטר (קוטר עליון כ-20 ס''מ וגובה כ-15 ס''מ).
20 בסקווייטים טחונים (או פרורי עוגה)
''תולעים'' מסוכריות גומי (לא הכרחי)
פרחים ממרשמלו

1.אופים עוגת שוקולד (או כל עוגה אחרת) בתוך העציץ, הוראות בהמשך.
2.כשהעוגה מתקררת, מפזרים עליה את הבסקוויטים הטחונים (כמו אדמה).
3.מפזרים ''תולעים'' על ה''אדמה'' וכאילו שיוצאים מתוך ה''אדמה''.
4.נועצים את פרחי המרשמלו (הסבר בהמשך) בתוך ה''עציץ''.

עוגת שוקולד בחושה

חומרים

200 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
4 ביצים בטמפרטורת החדר
½ כפית אבקת אפיה
קורט מלח
200 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
40 גרם קקאו (1/2 כוס)

הכנה

1.מכסים את הפתח של העציץ ברדיד אלומיניום, כדי שהעיסה לא תברח. אפשר לשים נייר אפיה בתחתית העציץ ובהקיפו.
2.מקציפים חמאה וסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מתקבל קצף בהיר ואוורירי.
3.מנפים יחד את כל החומרים היבשים.
4.מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת בתנועות קיפול עדינות, עד שהכל מתערבב. יוצקים לעציץ.
5.אופים בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות (חום בינוני-נמוך), עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי (כשעה ורבע).
הערה: אופים את העוגה בחום נמוך כיוון שהיא עמוקה יותר מעוגה רגילה ולכן משך האפיה מתארך.

פרחי מרשמלו

חבילת מרשמלו צבעוני
שיפודי עץ
100 גרם שוקולד לבן
סוכר לבן רגיל

מספריים
ריבועי נייר פרגמנט בגודל 10X10 ס''מ בערך

הכנה

1.שוברים שוקולד לבן לקוביות ומכניסים לצלוחית.
2.ממיסים במיקרוגל בעוצמה נמוכה (30% - כדי שהשוקולד לא ישרף) 2 דקות. מערבבים וממשיכים להמיס בכל פעם דקה נוספת עד שהשוקולד נמס. מערבבים בתום כל המסה.
3.גוזרים כל מרשמלו ל-3 עיגולים. טובלים כל עיגול בסוכר. כך המרשמלו מבריק ואינו דביק.
4.נועצים מרשמלו צבעוני שלם בקצה שיפוד וטובלים את המרשמלו (בעיקר בצדדים) בשוקולד. השוקולד ישמש כדבק.
5.מניחים את המרשמלו עם השיפוד והשוקולד על ריבוע של נייר פרגמנט, כך שהשוקולד כלפי מטה והשיפוד כלפי מעלה. מדביקים את עיגולי המרשמלו, מסביב לשיפוד, כשהסוכר כלפי מטה.
6.בצורה דומה מכינים פרחים נוספים. מניחים את כל הפרחים (כשהם פונים עדיין כלפי מטה) על תבנית או מגש ומקררים מספר דקות במקרר או במקפיא. השוקולד מתקרר ומדביק את הפרחים.
7.מסירים את נייר הפרגמנט.
הערה: אפשר לפזר על נייר הפרגמנט סוכריות צבעוניות כדי שידבקו למרשמלו המרכזי (הטבול בשוקולד).