Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> המלצה על בית קפה קפולסקי במודיעין

דייט עם אמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפטריות הגיעו בצלחת צרה וארוכה כאשר הן מסודרות בטור מדוייק, צורתן כעיגולי שניצל, פריכים מבחוץ ומבפנים הפתעה, פטריה מוקרמת בגבינה מלוחה ונימוחה..." שרון ינובסקי ואמה, תופסות קצת שמש נעימה בקפולסקי, מודיעין

את ארוחת הצהרים השבועית שלי ושל אימי, בחרנו לקיים בקפולסקי מודיעין, אשר שוכנת לה בין ת"א לירושלים. רצינו קצת שקט לשיחה מלב אל לב, חיפשנו מקום לא מחייב, כזה שטעים לאכול בו אוכל פשוט וטוב. מסתבר שהסניף החדש (פתוח כשנה בלבד) , הצליח להפתיע במנות ייחודיות ובייתיות.

התמקמנו בחוץ במרפסת לבנים מוגבהת כשאימי תחת השמשייה המוצלת, ואילו אני בחרתי לחשוף את גופי אל השמש החמימה. משבי רוח חצי ירושלמית מצננים ומלטפים לאורך כל הדרך. הבניינים מסביב עשויים מאבן חדישה ולצידן צמחיה טריה, מעלינו שמשיות אדומות ולבנות בתפזורת וציויצן של הציפורים המודיעיניות מנגנות ברקע. האווירה הכללית מאוד רגועה ונעימה. שני שולחנות מאוכלסים לידינו, גבר ואישה עם תינוק וזוג אוהבים צעיר, כולם נראים מרוצים . בתוך המבנה, השולחנות מלאים לגמרי באנשי הסביבה, מתפנקים מאוויר ממוזג.

בכל הסניפים של רשת בתי הקפה הידועה, מנות קבועות ומנות משתנות ויחודיות של המקום מספרת לי רונית, בעלת המסעדה, שגם מעידה על אהבתה הרבה למקום הבייתי, על האנשים הנחמדים שמגיעים מהסביבה ומציינת שזוהי המסעדה היחידה הכשרה למהדרין באיזור.
האוכל במקום חלבי אך מאוד יצירתי. התפריט מורכב מסלטים נדיבים בגודלן, מפסטות, מוקפצים, דגים, כריכים, ארוחות בוקר שמתפקדות בכל שעות היום ושלל מתוקים מכל הסוגים. כל אורח שיבוא להתארח ימצא מיד את שחפצו ליבו ובטנו.

ניגשנו רעבות מיד לראשונות המיוחדות. הזמנו פטריות מטוגנות ואנטיפסטי מהמנות שקיימות רק בסניף זה שבמודיעין. הפטריות הגיעו בצלחת צרה וארוכה כאשר הן מסודרות בטור מדוייק, צורתן כעיגולי שניצל, פריכים מבחוץ ומבפנים הפתעה, פטריה מוקרמת בגבינה מלוחה ונימוחה. לצד מנת העיגולים הוגש לו רוטב צ'ילי חריף מתוק שהוסיף בונוס פתע למנה. האנטיפסטי הכיל חצילים חמימים, פלפלים קלויים, קישואים קרים, ושוב פטריות, שתמיד מתקבלות בברכה. האנטיפסטי הגיע בליווי גבינה בולגרית, עלי חסה טרייה ותובל בשמן זית ומעט מלח, מנה יחסית גדולה ומשביעה.

אחרי פתיחים כאלו מעניינים, הרגשנו בטוחות לגמרי לעבור לשלב הבא. אז לעיקריות בחרנו בנתח סלמון בתוספת ירקות מוקפצים, סלט ירוק ושעועית אפוייה, לפי המלצת המלצרית החביבה שלא מסמפטת דגים אבל מבטיחה שמי שכן אוהב, יהנה. על המנה השניה המליצה רונית בעלת המקום בחום, מדובר במנת פנה פסטה מוקפצת עם גבינת חלומי, פטריות (שולטות בקפולסקי), בצל ורוטב שום וסויה. נתח הסלמון השמנמן הגיע רותח אל השולחן כשהוא נח על שלל ירקות חתוכים דק בטעם טריאקי עדין ושעועית טריה. בקערה בינונית נפרדת הוגש לנו סלט עלים מרענן עם עגבניות שרי, תערובת ג'עלה כשמעליו רוטב ויניגרט מתוק ומשובח. פסטת הפנה הוגשה בצלחת עמוקה ומשולשת, שמתוכה בצבצו חתיכות גדולות של גבינת חלומי חלומית ונוזלת, פטריות חתוכות דק והמון בצל מוקפץ. צבע המנה חום כהה, מפחיד בהתחלה אך משמח מאוד בהמשך, מנה שבהחלט אאמץ לפעם הבאה. מתאימה במיוחד למי שמחפש טעמים חזקים ולא מפחד מדברים חדשים.

שעתיים של רביצה נעימה עברו להן תוך שניה. מלאות ומרוצות, כבר חייבות לזוז לסידורים נוספים, אך לא לפני שבודקות את סוגיית עוגת הגבינה. אני חייבת לציין שמכל התפריט הבחירה הקשה ביותר הייתה זו של הקינוחים. קפולסקי מתמחים בדברי מתיקה ומגוון המנות שמציעים המומחים עולה על כל דמיון. מעוגיות, לגלידות, עוגות יבשות, עוגות מוס, קרפים, וופל בלגי, סופלה שוקולד ועוד. בחרנו בגבינה כי היא האופציה הקלה ביותר שמצאנו לסיום ארוחה כה דשנה. קיבלנו אל השולחן עיגול מושלם של עוגת גבינה פירורים קלילה ואוורירית ברוטב אדום בו שחו דובדבנים ששברו את המתיקות בחמיצות עדינה, פינלה נהדר למפגש השבועי הנוסף שלי עם אמא.