Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על ביסטרו תמרה בתל אביב

תמרה, ''האגדה''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''מנת הבייבי ריבס היא מנה שהבשר בה כל-כך רך ועסיסי, הנתח נחתך בקלות מפתיעה (דמיינו שאתם מעבירים סכין בפטה כבד) והרוטב מתקתק, סמיך וקרמלי...'' אורלי פרש אזולאי מגלה מה עומד מאחורי האגדה של ביסטרו תמרה בת''א

ארוחה עם בן דוד ודאי נשמעת לכם משעממת משהו. לא כשמדובר על בן דוד כמו אלון ולא כשמדובר על מסעדה כמו תמרה. אלון, בקצרה, הוא לא רק בן-דוד, הוא גם הנפש התאומה שלי, שנה ויום בדיוק מבדילים בינינו (לטובתו). מאז ומתמיד היינו קרובים, חולקים את סודותינו הכמוסים ביותר וניחנים בקשרים טלפתיים באמת מיוחדים אחד כלפי השני.
לתמרה הגענו בערב יום חמישי, ערב אותו אופפת תחושה מיוחדת של סוף שבוע כבר פה. שנינו היינו נינוחים ושלווים. על אף ששמענו רבות על תמרה, ''האגדה'', לא ידענו למה לצפות. היינו רעבים.

אספר בקצרה על המסעדה, כי אי אפשר שלא להתייחס למסעדה הקסומה הזו ששמה והמוניטין שלה מזה 14 שנה הולך לפניה. תמרה פועלת במתחם הסינמטק במרכז תל אביב וכמסעדה בסגנון צרפתי ים תיכוני, היא מגישה אוכל מעולה באווירה חמימה וביתית. התפריט עשיר ומגוון, האווירה חמה, ביתית ואקסקלוסיבית גם יחד, במקום מגישים עסקיות צהריים וערב משתלמות ומיוחדות. בתמרה מציעים מדי תקופה ''פסטיבל'' אוכל משתנה, שהוא למעשה ארוחה עסקית שמובילה ומשדרת את רוח העונה וחומרי הגלם הטמונים בה (לדוגמא פסטיבל בשר, פסטיבל דגים ופירות ים וכד'). לסיום אספר שקירותיה של תמרה מהווים במה לאמנים וציירים צעירים ועוטים את יצירותיהם, מה שמשווה למסעדה נופח צבעוני ומיוחד.

אלון ואנוכי פתחנו תפריטים ולא היינו צריכים להתלבט רבות לגבי ההזמנה, כפי שכבר סיפרתי לכם הטעם שלנו מאד דומה. כפתיחה קיבלנו את לחם הבית- לחם תאנים מדיף ריחות וטעמים מלווה בחמאת שום. עם כל ביס מהלחם חשנו בפצפוצי התאנה בפה, לגביעינו נמזג יין ריקאנטי מרלו איכותי. כבר ברגע זה ידענו שהגענו למקום הנכון.
למנות ראשונות הזמנו מנות יחסית קלילות: סלט עלים עם אגסים, אגוזים וגבינת רוקפור מלווה ברוטב ויניגרט הדרים. קלמרי על הפלנצ'ה בנוסח פרובינציאל. הסלט היה טרי ורענן, העלים פריכים והשילוב בין גבינת הרוקפור והפירות היה שילוב מוצלח מאד. רוטב הויניגרט הדרים הוסיף טעם וארומה למנה בעידון שבו. הקלמרי הצרוב קלות היה רך ועסיסי והתאים באופן מפתיע מאד לסלט הרענן. שתי המנות התחסלו במהרה וכבר היינו מוכנים למנות העיקריות.

לעיקריות לקחנו בייבי ריבס ברוטב שום ודבש וניוקי בטטה מוקפצים עם שרימפס, תערובת פטריות, עירית ופרמזן. גם שתי מנות אלה השתלבו זו בזו. הניוקי קליל יחסית והבייבי ריבס נתח גדול של בשר מעט יותר כבד. אלון ואני חלקנו בשמחה את שתי המנות. מנת הבייבי ריבס היא מנה שהבשר בה כל-כך רך ועסיסי, הנתח נחתך בקלות מפתיעה (דמיינו שאתם מעבירים סכין בפטה כבד) והרוטב מתקתק, סמיך וקרמלי. גם במנת הניוקי הורגשה היד המיוחדת של שף המקום שהעניק לניוקי טעם מעודן ואחר. במנה הייתה כמות יפה של שרימפסים ובתערובת הפטריות ניתן היה להבחין בפטריות איכותיות שטעמן היה הורס ושידרג את המנה באופן יוצא דופן. גם המנות העיקריות חוסלו עד תום.

כשהגענו לשלב הקינוחים, ועל אף היותנו שבעים עד אפס מקום, החלטנו שלא נעצור באמצע הרפתקת האוכל בתמרה. נלך עד הסוף. הזמנו קרם ברולה, הקינוח האהוב עליי, ופרפה חלווה, המועדף של אלון. קרם הברולה שמוגש כמעט בכל מסעדה הפתיע אפילו אותי. בקרם עצמו היו נגיעות של ג'ינג'ר וליים שהקנו למנה טעמים דומים אבל שונים מכל קרם ברולה שאכלתי. שיחוק רציני ומתחכם של השף. הפרפה חלווה היתה לאוהבי המנות המתוקות, נוטפת רוטב קרמלי חם ועטופה בשבבי חלווה איכותית וטעימה להפליא.
אז מה צריך יותר מזה? ארוחת סוף שבוע כיפית, עם בן דוד יקר, במסעדה שהיא חלום לאוהבי אוכל איכותי כמונו. תודה תמרה!

ביסטרו תמרה
חשמונאים 95, תל אביב
03-6240707