Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על מסעדת פויקה ביפו

סיר שמח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה

חמש שנים. חמש שנים עברו מאז ארוחת הטעימות שלי ב''פויקה'', שהיתה אז בתחילת דרכה. כמעט נצח, ובכל זאת יש טעמים שאני לא שוכחת - הבטטות הצלויות, שההכנה בסיר הברזל היצוק נתנה להן טעם מעושן של מדורה, ההמבורגרים העסיסיים ברוטב יין וכמובן קינוח השוקולד האגדי, שמאז הספיק לקנות לו מקום של כבוד ברשימת הקינוחים המומלצים של תל-אביב. לעומת זאת, בעלי, שלא נכח באותו אירוע, לא הצליח להבין מה העניין – ללכת למסעדה כדי לאכול ''אוכל של מדורה''? ועוד להסתבך בשביל זה בסמטאות של יפו ובמציאת חניה? וכך, בכל פעם שהיה איזה אירוע שהצדיק ארוחה בחוץ, הבחירה היתה במסעדה ''מסעדתית'' יותר. עד השבוע. יום ההולדת שלו נתן את העילה הרשמית ליציאה, ויום ההולדת החמישי של פויקה סיפק את התפריט המיוחד – ארוחת טעימות זוגית של חמש מנות, כולל קאווה חופשית, במחיר האטרקטיבי של 220 ש''ח.

תפריט הטעימות משתנה מדי שבוע, ומשקף את ההשפעות הקולינריות השונות שהגיעו לאפריקה, מולדת הפויקה, עם המסחר והקולוניאליזם האירופי. זה שלנו הוקדש ל''התיישבות הצרפתית העובדת באפריקה'', וכלל ציטוטים מהמטבח הצרפתי שעברו הסבה לבישול שטח. כי זה בעצם כל הרעיון של השף והמייסד, אריאל כהן – שילוב בין מסעדת שף יצירתית לבין שיטת הבישול האפריקאית המסורתית, שנועדה במקורה לריכוך של נתחי בשר ציד, ומסתבר שהיא עושה נפלאות לא רק לתבשילי קדרה, אלא גם לסטייקים, ירקות ואפילו קינוחים.

פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מייד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב. אמנם על פי התפריט הם אמורים להיות מלווים בגבינה כחולה וטימין, אך לטובת אלו שאינם אוכלים בשר וחלב יחד, כמוני, ניתן לקבל אותם ברוטב יין עשיר. יחד איתם הוגשה לשולחן מחבת רוחשת ובה ''ג'ינג'ה'' – קדרה צמחונית של עלי תרד, עדשים שחורות, בטטה מעושנת, רצועות פלפל אדום ופטריות שמפיניון שלמות – כשמתקתקות הפלפל והבטטה יוצרת ניגוד מעניין לטעמי הקליה והמלח הגס שפוזר עליהם בנדיבות – אולי אפילו נדיבות רבה מדי.

המנה הבאה הביאה עוד יותר שמחה לחתן השמחה – טבעות פילה עטופות בייקון, בקרם חרדל. ''יוצא מן הכלל'', הוא מלמל בין הביסים, תוך שהוא מניד את ראשו בצער אל נציגת פלח האוכלוסיה שנמנע מאכילת בייקון ומסתפק בטעם הנקי של הפילה, שאגב, טעים מאוד כמות שהוא. בעיקרית כבר אין לנו שום מחלוקת – סטייק אנטרקוט הוא נתח הבשר המועדף עלינו, ההכנה בפויקה עושה לו רק טוב, ורוטב הדמי-גלאס מעשיר את טעמו.

הקינוח, לשם גיוון, אינו זה השוקולדי, אלא קרם ברולה קלאסי. דווקא כאן חסר לי המגע היצירתי שיחבר אותו לקו הכללי של המסעדה – תוספת של פירות צלויים, למשל. אבל בעל היומולדת שמח בחלקו, וזה מה שחשוב.

פויקה
תרצה 14, יפו
03-6014622