Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> אירוע בפראג הקטנה בת

פראג הקטנה/ גדולה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''המוזיקה התחזקה והתערבבנו בקהל של הפאב - אני עם מדריכי הבירה והתיירים הצ'כים, וגיל עם דיילות הויסקי ועם עוד כמה מנות של Whyte & Mackay...'' דניאל לוין מגיע לאירוע ההשקה של המתוג Whyte & Mackay, בפראג הקטנה

את הסניף התל-אביבי של ''פראג הקטנה'' הכרתי עוד מקודם – פאב בסגנון צ'כי שפתחו כמה חבר'ה, שרצו להראות לישראלים מאיפה מגיעה הבירות הטובות בעולם. על וואיט אנג מקיי (Whyte & Mackay) לא שמעתי ובטח שלא שמעתי על צ'ייסר של וויסקי בשקל.

לא הפתיע אותי שגיל שמע על מסיבת ההשקה של המותג הסקוטי, כי מכל החברים שלי, גיל הכי חזק באלכוהול. מדובר בבן אדם שמגיע כדי לשתות ומרוקן כוסות בלי להרגיש. גיל העדיף להתמקד באלכוהול והוא התעקש שנגיע לפאב מוקדם לפני שיתחיל הבאלגן. התיצבנו בשערי ''פראג הקטנה'' בשעה תשע בערב בדיוק. מחוץ לפאב קיבלו אותנו נגן חמת חלילים ודיילת ששמחה להציע לנו טעימה מהויסקי המדובר. הרמנו כוס לחיים ''איזה תענוג זה להתחיל לשתות עוד לפני שנכנסים לפאב'', גיל חייך.
בפנים רוב השולחנות כבר היו מלאים ובדרך לבר נתקלנו שוב בדיילת חביבה שמזגה לנו שתי כוסות, הפעם אני שותה לאט ומנסה להתמקד בטעם ובריח.

באף מרגישים מתיקות של פירות, שממשיכה גם לטעם.Whyte & Mackay הוא וויסקי בלנדד שמיושן פעמיים – פעם אחת כמו כל בלנדד ופעם נוספת לאחר שלב הערבוב, תהליך שמרכך אותו והופך את הוויסקי לקל לשתייה (מזכיר קצת וויסקי אירי). ''ויסקי אידיאלי לצ'ייסרים'', גיל קבע בהתחשב במחיר, ''כולה 90 ש''ח לבקבוק''.

ישבנו על הבר מבוסמים קלות וגיל הזמין מטבל גבינה צ'כי של גבינה ושום. לצידו הגיע לחם, נקניק לבן, זיתים וחמוצים. ''כל מה שצריך כששותים'', אני אומר לגיל. אחרי התייעצות ארוכה עם הברמן (הם מחזיקים 14 בירות מהחבית, בכלל לא פשוט לבחור) גיל המלומד בוחר בגוסר – לאגר אוסטרי כהה ואני דבקתי בצ'כים החביבים והזמנתי קוזל, גם היא לאגר ככה אבל מתוקה בהרבה ביחס לבירות בסגנון שלה.

קצת ריקודים סביב הבחור עם חמת החלילים ועוד סבב צ'ייסרים עם יושבי הבר פתחו לי את התיאבון. גיל הלך על מנה צ'כית מסורתית בשם ''וופרה קולנו'' – שוק לבן שעובר 8 שלבים של צלייה איטית כדי להעניק לו טעם מדהים שמעולם לא טעמתי. המנה שלי הייתה סוג של כריך, שנקרא ''לאון'' (על שם אחד העובדים בסניף) ובתוכו שניצל לבן, מיונז וחמוצים. סנדביץ' פשוט למראה אבל מעולה בפה, שכמו כל התפריט מוכן במקום מא' עד ת' (כולל רכיבים כמו המיונז). גיל סיכם: ''בטכלס יש לפראג ביצועים של מסעדה רצינית ואפשר לסגור פה בכיף ארוחת ערב''.

המוזיקה התחזקה והתערבבנו בקהל של הפאב - אני עם מדריכי הבירה והתיירים הצ'כים שנחשבים קבועים במקום, וגיל עם דיילות הויסקי ועם עוד כמה מנות של Whyte & Mackay. הייתי בדרך החוצה כשהכריזו שההגרלה מתחילה. איזו הגרלה? מסתבר שעל כל צ'ייסר (בשקל!) ששתינו קיבלנו תלוש עם מספר להגרלה. גיל אסף את כולם והופתעתי לגלות שיש לו קצת יותר מעשרים פתקים כאלה. הערב הוכתר כהצלחה כשגיל זכה בפרס השלישי בהגרלה – שישיית כוסות של Whyte & Mackay. חולקו גם חולצות, באקטים ובקבוקים של Whyte & Mackay.

כשהתנדנדו לתחנת האוטובוס היה ברור שחייבים לחזור על הערב הזה לפחות עוד כמה פעמים.
פראג הקטנה
אלנבי 58, ת''א
03-5168137

B2